Нанков недоволен от снега на "Тракия": Ще се наказваме!

Ситуацията в София е усложнена, ще чистят и през нощта
Обновена: 26 фев 2018 14:08 | 26 фев 2018 14:07, Веселина Йорданова
22
Нанков недоволен от снега на "Тракия": Ще се наказваме!
Снимка: БТА

София и Софийска област са сред районите с утежнена пътна обстановка заради интензивните валежи от сняг. В Кърджали и Смолян има над 40 сантиметра сняг. Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили, но такива има за тежкотоварни. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков в началото на дискусия за новото райониране на страната.

Още по темата
Той информира, че на магистрала "Тракия" има 8-километрова колона в района на Пазарджишка област заради катастрофирал ТИР. Министърът изрази недоволство от почистването в тази област и посочи, че ще има наказани не само почистващи фирми, но и от администрацията, предаде БТА.

Нанков съобщи, че вече са преодолени проблемите заради обилния сняг от тази сутрин на магистрала "Люлин". По останалите магистрали няма затруднения.

Над 1700 машини са ангажирани със зимното почистване в страната, каза министърът и призова хората да тръгват на път, подготвени за зимни условия и ако нямат спешни причини, да отложат пътуването.

По-късно през деня заедно с Пътна полиция ще бъде направена актуална оценка на пътната ситуация в страната и в частност със случващото се на магистрала "Тракия".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също участва във форума, съобщи, че над 180 машини почистват столицата, а обстановката продължава да е усложнена заради снега. След 9.00 ч. е възстановена обработката на основни квартални улици. Основната ни задача е осигуряване движението на градския транспорт, каза столичният кмет.

Тя информира, че над 1020 души, по данни на снегопочистващите фирми, разчистват тротоари, подлези и спирки, снегонавяванията обаче продължават и това, по думите на Фандъкова, създава допълнителни трудности.

Разчистването на столичните улици ще продължи и през нощта. Кметът на София призова хората да тръгват готови за движение при зимни условия, а при възможност да не се излиза с леки коли. Фандъкова апелира всички собственици на сгради да се погрижат за почистването на тротоарите пред сградите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари