Защо полицията пети ден не може да залови убиеца от Костенец?

Хората вече не вярват на органите на реда, категорични са експерти
Обновена: 14 май 2019 09:48 | 14 май 2019 09:36, Красимир Ангелов
53

Фактът, че полицията вече пети ден не може да залови убиеца от Костенец говори за некомпетентност от страна на органите на реда. Около това мнение се обединиха в "България сутрин" експертите по сигурност проф. Николай Радулов и Николай Марков.

По думите на бившия главен секретар на МВР хората са загубили вяра в полицията и поради тази причина дори и да забележат престъпник не подават сигнал. Радулов допълни, че статистиката за намаляващата престъпност у нас е манипулирана.

Още по темата
"Според МВР лицето е много опасно. Въпросът е дали полицията има компетенцията да го залови. Това, което виждаме през последните години е, че ако този, който бяга не влезе в конфликт с други хора и не започне да стреля, може и да не бъде открит.

Пети ден, а от сочения за убиец Зайков - ни следа

Никой не позна Пелов в Ботевград. Хората не желаят да подават сигнал до МВР, тъй като не вярват на полицията. Статистически престъпността намалява, но не е така. Статистиката се манипулира. Над 740 души с влезли в сила присъди се издирват, но някой търси ли ги?", попита той.

Николай Марков подкрепи своя колега и изрази мнение, че полицията трябва да внушава спокойствие и сигурност, а не страхове, като обяснява на гражданите колко опасен е даден престъпник.

Зайков следял Милена поне месец преди убийството

"Когато има некомпетентност от страна на полицията, те внушават на хората, че престъпникът е много опасен. Това е един обикновен човек, който никога не е бил в специална служба. Той не може да е по-подготвен от хората, които искат да го заловят", категоричен е експертът по сигурност пред Bulgaria ON AIR.

"Ако полицията не може да хване един аматьор, какво ще правим, ако тук дойдат терористи? България е единствена държава в ЕС, в която няма наказателни производства за нападение срещу личността. Всеки е длъжен да се защити. Ние сме лишени от тази законова възможност, а това е позор. Поставили сме гражданите в среда, в която да оцеляват, а не да живеят", смята още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПропускаш, че там германците го заловиха.Аз съм почти сигурен, че и този ще го намерят някъде "самоубил се" или изобщо няма да го намерят.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А е нали уж за 24 часа се залавяха тези престъпници. Както заловиха убиеца Северин в Германия.
41
2
 
11
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Той е тръгнал с пари и за всеки е ясно, че отдавна не е в България.
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията иска основен ремонт и реподбор , а тези които са на пенсия и заплата у дома. Искаха големите заплати ББ изкара 130 милиона от нашите пари и им ги хариза . Защо полицаите са и земеделци и доматаджии и какво ли още не и си бачкат част прома ? Работата им в МВР за стаж и голема пенсия.Как да им се има доверие . Полицията си е електорат на управляващите.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли немогат да разберат че този не е на тази територия в която го търсят. Това е планирано убииство не е инцидентно, това означава че и бягството му е планирано и е имал време да мине границата. Да не си мислят че е ходил пеша след убииството. Този е стар тарикат щом е лежал в затвора се е събрал с хора и е станал човек.
38
2
 
27
 
! Отговори
тиквеНИК преди 4 години
Не могат да го намерят, щото няма телефон! Ехга ти и наглеца е тоя! Да няма телефон в днешно време е наказуемо! Длъжен е да има такъв, от където мине да си прави селфита( по възможеност с включен ГПС) и да поства всичко в сураттефтера !Наглец с наглец такъв! Да правиш за резил "родната полиция"!!! Да вземе да се самоубиеш с изстрел в гърба и да кажеш къдесе намираш че да те намерят командосите! Ясен сли съм ?!
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото за 5 дни брадата пораства и се слива с другите брадати по улиците. Полицията вече трябва да арестува разни подозрителни типове без бради.
36
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛалалаЗащото най-тъпите стават полюцаии или военни.Справка прецедента Радефф.
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР-то отдавна не съществува във вида,в който би трябвало да бъде! Назначаването по върховете на верни партийни кадри,но иначе откровени некъдърници,подмазвачи и слагачи,работи единствено в полза на управляващите и във вреда на обикновените хора!
34
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези "експерти" са пълни лъжци. За да е качествено и бързо едно издирване трябва агентура, но всеки помогащ на МВР стана доносник според СМИ, специални средства, но утвърждаването им от съда е усложнено и бавно, трябва специално подразделение , а не по 1-2 човека в ОД на МВР, защото в РПУ няма специализиран човек и някой върши това м-у другото, трябва система за адресна регистрация и глоби за неспазването й, но тя бе обявена за тоталитарна. Трябват и др.неща.
33
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега се сетиха, че МВР за нищо не става. Преди 30 години първата работа на новоизлюпените демократи завзели властта в България беше да унищожат правоохранителните и правораздавателните органи в България, за да не им пречат на грабежа, който започнаха. Това са най-вече унищожените МВР и подобните му други структури, съд, прокуратура и следствие, но има и други. След това тези структури се напълниха с хора на мафията, за да обучават мафиоти.
32
1
 
15
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Абсолютно вярно!
31
1
 
18
 
! Отговори
Бръснаря преди 4 години
Защото е пуснал брада хахахахаха
30
1
 
13
 
! Отговори
Дават го предизборно преди 4 години
Беглеца ако има ден два преднина е възможно да е минал нелегално границата или ако се е подготвял може да е минал в съседна държава,но и нея да е напуснал, НО ако е още тука в момента го движи страха ,но все ще се появи някъде ще останови контакги и ще го хванат няма къде да ходи...а спец части ли са спец части който не са воювали с други спец части в амазонската джунгла и от 80 човека де е оставал само един жив + това 2-млади ромчета спокойно надвиват един от спецчастите...
29
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩОТО ПОЛИЦИЯТА ТОЛКОВА СИ МОЖЕ АМА НА ПРОТЕСТИ ДА ИЗЛИЗА МОЖЕЕЕЕ ПАРИ ДА ИСКА МОЖЕЕЕЕ А ЗА РАБОТА,,,,,, НЕМОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
28
10
 
17
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 4 години
Гавазина от НСО и " Професор " Радулов !!!!!!! Боже , Боже ....единият с военно училище - кашик , другият *** - Ники Плитката от Немския отдел на Второ Главно Управление - ДС / ВГУ / плещят за полицейски мероприятия !!!!1 Каквито са коментаторите , такава е и полицията - сбирщина от смешници !!!!
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото в полицията 60% са чантаджии!!!И няма пари за редовите служители.
26
2
 
13
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Защото не е в България, затова! Кой го знае на кой плаж в Гърция си чака корабчето за Африка...
25
2
 
17
 
! Отговори
Корен от Тиква преди 4 години
Не може да го намери, защото за първи път търси някой.
24
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива експерти с лопата да ги римеш. Как така всеки път излиза някакъв бивш секретар на мвр, началник на руп и не знам ти още какъв, и се почва в бълването на някакви професионални мисли? Хора, които никога не са виждали престъпник на живо, нито са задържали, нищо, абсолютно нищо от тях, тръгват да дават съвети и анализи. Цял живот търкат столове. Ай сиктир от такива