Мелник няма да избира повече кмет

Едва 180 души живеят в най-малкия град у нас
27 окт 2019 13:07,
11
Мелник няма да избира повече кмет
Снимка: Булфото архив

Най-малкият град в България - Мелник вече стана толкова малък, че няма право сам да си избира кмет. Жителите на градчето са намалели до около 180 и така следващият градоначалник ще бъде назначен, а не избран. Независимо от това местните хора са спокойни и силно се надяват Мелник да се развива като туристическа дестинация, предаде NOVA.

Още по темата

Малкото останали се събират близо до мегдана край изоставена сграда, която в миналото е била турски конак, после е станала общежитие, а днес изглежда отчайващо рухнала. Пред тази сграда вървят закачките на мелнишките младежи.

В Мелник хората си имат проблеми. Да, някой ще каже малки проблеми, но пък в малкия град местните си държат на исканията.

„Училището, което е много зле и то трябва да се ремонтира. Трябва по-често да се хвърля боклука, защото лятото много мирише“, разказаха местните жители.

Единственото препитание тук са механите и ресторантите. И затова борбата между местните хора, и преди, и след избори е, кой ще привлече повече клиенти.

Ако се провеждаха избори за туристическа дестинация Мелник щеше да отиде поне на балотаж, шегуват се в градчето. И не са далеч от истината, защото забележителностите в района са десетки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
чорбаджи Генчо преди 4 години
Това ли остана от китния и красив Мелник от преди30 години, г-да управляващи !Ако не променим системата на управление в близкитедесетина години, от държавата ни ще остане едно "бялопетно" на географската карта на Европа !
8
0
 
3
 
! Отговори
до 5 ела в софия преди 4 години
До АнонименЗа малко да се блъсна в отсрещната кола.....Теснотия.....едва обърнах и не мисля да се върна повече там......ела на жълтите павета. ако мислиш,че в софия ще се разминеш без да се блъснеш в отсрещната кола! ако мислиш, че няма да пуснеш корени в трафика, та няма и да можеш да обърнеш. тук и по тротоарите вече място няма.
7
0
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Обърках пътя и се озовах пред каменномостче, колкото да мине каручка.За малко да се блъсна в отсрещната кола."Аз пък преспах там, пих тежко мелнишко. Всяка къща си има име. Най - известната е Кордопуловата къща и в нея се "подвизава" най-голямата бъчва в България - 12 5000 л. Видях пясъчните пирамиди, които са уникални. Викаме духове в местните разкопки....прекарах си НЕЗАБРАВИМО!
6
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
БИТКАТА Е ЗА МРАМОРА --- АКО Е СОБСТВЕНОСТ НА МЕЛНИШКИТЕ МОМИ И МЛАДЕЖИ - НЯКОЙ -МНОГО ЩЕ СЕ" УАПЕ ПО ЛАКЪТЯ" , А МЛАДЕЖИТЕ ЩЕ РАЗВИЯТ ВЕЛИК БИЗНЕС ЗА ГРАД МЕЛНИК !!!! НО ДОРИ ПРАВИТЛЕСТВОТО СЕ СТРЕМИ ДА ГИ "УДУШИ" И ДА ИМ ГЕПИ МРАМОРА !!!!!!!! МЕЛНИШКОТО ВИНО Е НА РАВНО С ДРУГИ ТАКИВА -ОТ КОИТО ВИ ТЕЧЕ КРЪВ ОТ НОСА !!!!!!!!!!!!!!!!
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обърках пътя и се озовах пред каменномостче, колкото да мине каручка.За малко да се блъсна в отсрещната кола.Спрях в дясно до самия каменен борд.Продължих,оказа се Мелник.Някаквауличка,надвесени по нови къщи.Теснотия ,безредица опиращадо мизерия.Едва обърнах и немисляповече да се връщам там.
4
2
 
9
 
! Отговори
До тъ нгер 1 и 2 преди 4 години
Мелник е град от 2000 години и такъв ще остане завинаги. Ако имаш нещо против оплачи се на арменският поп.
3
3
 
18
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
180 души не правят град. Защо не е село? В Бг има села с по 500- 700 души население, но не са ги направили градове. Кой знае колко държавна администрация има в Мелник.Статута на дадено населено място не е задължително да се обвързва с броят на населението. Има много други характеристики.За твое сведение най - голямото село е с жители над 6000 души. Ако си ходил в Мелник ще разбереш за какво иде реч. Магично място!
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това селище защо още е град,колко "граждани " трябва да останат за да стане село?Според статистиката над 2300села имат по-голямо население от град Мелник!!!
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
180 души не правят град. Защо не е село? В Бг има села с по 500- 700 души население, но не са ги направили градове. Кой знае колко държавна администрация има в Мелник.