Проф. Константинов: Пикът на епидемията ще е в следващите 20 дни

Смъртността в България била 45% по-ниска от средната за света
1 апр 2020 10:43, Анисия Иванова
222

Математическите модели се използват, за да се ориентираме в процеса, да предскажем как ще се развива и евентуално да видим какъв е резултатът от мерките, които взимаме. Това заяви проф. Михаил Константинов в "България сутрин".

Според него кривата на настоящото заболяване до голяма степен повтаря предишни епидемии.
"Особеностите около този вирус отдавна са известни и те го правят толкова опасен. Смъртността му е висока, но не най-високата възможна. Проблемът е, че хората много дълго могат да го носят без да проявят симптоми", допълни още той.

И прогнозира, че пикът на епидемията ще бъде в близките 20 дни и след това ще затихне.

"И някъде в края на август или началото на септември би трябвало броят на заразените и починалите рязко да спадне, тогава може да говорим за край на това, което ни се случва", каза още проф. Константинов.

По думите му параметрите в България са много добри в сравнение с останалите държави.

"Заразените, да кажем, не са ги хванали всички. По отношение на смъртността сме 45% по-добре от средното за света и от 20 до 200 пъти по-добре от някави много добре развити западни държави", коментира проф. Константинов пред Bulgaria ON AIR.

В момента Китай е на 60-то място по смъртност. България е близо по смъртност да Китай и е на едно от последните места, допълни той.

По думите не само България е с такава ниска смъртност, но всички източноевропейски държави.

Той беше категоричен, че това, което става в Европа и САЩ, е многократно по-лошо от това, което е било в Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е, че хората много дълго могат да го носят без да проявят симптоми - почнете масово с тестовете и да се приключва! Много световни специалисти го казаха, че само така ще стане. Иначе не контролираме процеса, а само чакаме.
179
0
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тоя лакей може и да върши на ГЕРБ работа по време на изборите,но Борисов и идея си няма колко негативи му носи с непрекъснатото присъствие по медиите ...
178
0
 
5
 
! Отговори
Изтрещяла лелка преди 4 години
За да има статистика, трябва да има данни, които да се обработват. С тези 8000 теста, които са направили на около 4500 човека, няма как да се установи каквото и да е. Изследвайте 100 000 човека на случаен принцип от различни групи, обработвайте и получавайте резултати. Сега сте повече гадатели. В момента не се знае реалното положение и няма и да се разбере. Няма как да се контролира един процес ако не се познава.
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяха безполезните ви мерки, пика отдавна щеше да е отминал.Ами така или иначе ще го преболедуват много хора, какъв беше смисъла да си съсипваме държавата?Просто трябваше да се организира социален патронаж за уязвимите групи, като си е техен избор дали да го ползват.Защото аз и сега като гледам, най-вече пенсионери миткат по цял ден по улиците и магазините, нищо че заради тях затворихме работещите в къщи и ги оставихме без доходи.
176
0
 
8
 
! Отговори
Бойко е предател преди 4 години
До 4Той продаде България!
175
0
 
4
 
! Отговори
еволюция и революция преди 4 години
До 1И двете , дядо попе!
174
1
 
14
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Дъртия измамник Мишо Конст. сам не си вярва на измислените си "математически модели". Които всъщност са прости аритметични действия с избрани от самия него произволни числа.Тази елементарна аритметика е удобна само на празноглавите герберунгели , повечето от които никога не са виждали повече от среден 3 /три/ в час по математика.Само Влади Бездомника има 3.50 , ама от свищовската академия.
173
0
 
8
 
! Отговори
Хе хе хе преди 4 години
Тоя ,вятър го вее на бял кон ! Всеки път казва нещо различно .Деменция, ще да му гостува. Забравя какво е говорил преди 48 часа .
172
0
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Спри се бе човек, моля те спри се, ние не сме ли хора, семейства нямаме ли, вече и нерви нямаме, как така от всичко разбираш бе семка смотано, досега си дал над 5 прогнизи и всичките са с различна дата, моля и сайта ДНЕС, ще преглътна и фейк новини с хубав край, но спрете да му давате трибуна на този титан на словото, този подозирам че е роднина на Венци Стефанов и двамата като видят микрофон и все едно виждат пекано прасе - според Благой Георгиев, моля ви ГОРЕЩО още веднъж, запазете ни.
171
4
 
0
 
! Отговори
3 преди 4 години
Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата...
170
0
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Мишо Константинов консултира ли се с другия гербав шаман-Алена като направи тая прогноза?
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жалкарите гер.бер.асти почнаха да трият коментарите - спокойно, идва видов ден и бел камък сенка ще ви пази.
168
0
 
12
 
! Отговори
ПРОФЕСОР МАТЕМАТИК преди 4 години
Професор Константинов има една грешка в Изчисленията - Поради Старчески Проблеми е пропуснал че тази Година 2020 е с един Ден Повече . Тази грешка е определяща - Пика ще е след 2 000 дни . Професора също е сгрешил за забавянето на Меркурий и Слънцето за 1 ден - това са Милиони Грешки .
167
0
 
14
 
! Отговори
we преди 4 години
И математиците вече разбират от вирусология!
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пикът като лисицата дето ходела след коча и се надала това дето се клати да падне, а то все не падало, само се клатело.
165
0
 
12
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Стефан д-р Чолаков, можеше и по-интересни решения - например държавата да "наеме" и без това неработещите хотели и да настанява принудително всички новопристигнали и/или по-застрашените групи хора (по желание)...можеше, ама сега се хаби държавнически ресурс за стоене. Той ще се изчерпа, тогава Конго, Нигер и т.н. ще са сила, ред и икономика пред това, което ще настъпи тук. Смъртта ще ти се стори като песен...
164
1
 
8
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Стефан д-р Чолаков, карантината в този вид ще доведе до упадък на икономиката И РАЗПАД на държавата. Карантината има смисъл само ако е обмислено какво да се прави - например да се държи на ниво, в което се разболяват максимално много хора, така че да ги поемат болниците или пък да се изолира тотално държавата и да се правят стотици хиляди тестове така че да се прекрати болестта (това е неприложимо икономически за България). Това - другото ще доведе до анархия...ама абсолютна.
163
5
 
15
 
! Отговори
Неук преди 4 години
Интересно ми е как всички решиха че топлото време ще убие вируса и всички ще излезем от карантината. Маса държави на топли места по света си имат бас бая качествена епидемия в момента. Та кви юли, август , септември. Докато не намерят лекарство и не създадат ваксина ще си кютаме под карантина - ако има държава де.
162
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-логичното обяснение за това, защо точно в Италия, САЩ, Нидерландия е най-висока смъртността е това, че там няма задължинелна БЦЖ ваксина, която учените смятат, че е в основата на имунитета и имунния отговор срещу този вирус.В бившите соц.-страни от поне 60 години БЦЖ е задължителна ваксина и е нормално, ако предположението на учените е вярно, при нас затова и случаите на болни и починали да са малко.
161
4
 
11
 
! Отговори
Коки преди 4 години
И всяка седмица чакат пика и той така и не идва, щеше да бъде миналата седмица. Сега тази, после другата и ние си седим затворени, крадците си крадат и приемат простотии като 5G мрежата. Нещо съвсем спрях да им вярвам. Генералът каза на 29 февруари, че короната не е опасна, след това на 15 март, че е много опасна. Нещо издиша цялата история.