Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май

Да опитаме в следващите дни да си облекчим ежедневието
Обновена: 25 апр 2020 17:58 | 25 апр 2020 11:16, Елка Василева
984
Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

В следващите дни да опитаме с разум, дисциплина и тренировка да видим дали заедно с населението не можем, пазейки се, да си облекчим ежедневието. Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане. Искам извънредното положение да свърши и по-рано и да остане само закон, който например да позволява на здравния министър да задължава за маските, защото доказано вече в света маските помагат. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци.

„Данните в света са чудовищни. Ние много навреме сложихме мерките. И въпреки че една част, но малка, не ги изпълнява, не е достатъчно голяма извадка, за да предизвика такова масово заболяване. Виждате кога стартираха нашите съседи и какъв е броят на заразените и починалите“, посочи още той.

Още по темата

По думите на Борисов извънредното положение не дава големи правомощия на властта, каквито твърдения се прокраднаха.

„Досега сме се възползвали, да кажем, че ще има КПП, че ще се носят маски. Реално движението не е ограничено по градовете, в България можеш да излезеш и 50 пъти днес. В другите държави има вечерен час, при нас няма“, отбеляза министър-председателят.

Бойко Борисов коментира и възможността да се позволят разходки в парковете на родители с деца, като обясни, че трябва да се направи вход и изход и да не се допускат струпвания, а за целта да се включат доброволци, които да помагат за реда.

„Възложил съм да се направи и анализ и по тази линия, дали ако едно семейство се „премести“ в същата среда: на вилата си, или в малък хотел ли къща за гости, но така изолирани, както са в Шумен примерно, да се изолира на друго място за петък, събота и неделя. Може би тези, които недисциплинирано напуснаха градовете, но спазваха другите мерки, отивайки на дадените места: тук-таме до магазина и обратно в къщата, в която са изолирани. Всичко това имаме ли го като анализ, има ли риск достатъчно малък, за да го преглътнем, това са все неща, които мислим да отпускаме в следващите дни и седмици, за да не психясват хората“, посочи премиерът, цитиран от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


984
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
796
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kой е този с черното лигавниче? А-а-а-а-а той бил нашия образцов президент Баце Борисоф! Малко бъркам правописа но се опитвам силно да се приближа към стандартното цензово ниво, чрез отхвърляне на голяма част от наученото! Все още ми е много трудно, но се старая да ви е ба у гаргите! Прос ти сте, а аз все още не съм и затова не се разбираме!
795
3
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Браво съвсем разумни мерки. Моето семейство например с малки деца не може да отидем на село където си имаме къща с двор нямаме контакт с други хора но децата са на слънце в безопасна среда и могат да изразходват енергията си. След като си заредим с провизии за два дни няма да посещаваме и тамошните хранителни магазини. Ако са отговорни родителите проблем няма и за всички е добре. Освен това малкото ни дете пипа всичко и си сваля маската а във двора на вилата това не е проблем.
794
0
 
1
 
! Отговори
гербаджии от БКП-ДС? преди 3 години
Обмислят или намеслят някоя друга простотия? Как да ни изтребат и доведат евреите!
793
0
 
1
 
! Отговори
БКП-ГЕРБ преди 3 години
До ПОЖАРНИКАРС лявата си ръка гали а с дясната маркуча си вади!!!
792
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 833 некоя сиПолитически евнух си, защото не разбираш, че живееш в общество с хора около тебе. Това, че не те интерсува кой за коя партия се бори, говори повече за твоята незрялост повече отколкото си мислиш, презентираш.И като си толкова свръх взимай лък и стрела и бягай да си ловиш обяда! Ти ще си първия/първата умрял(а) от глад!
791
8
 
5
 
! Отговори
Мислете преди 3 години
В никакъв случай не бива да се отменя извънредното положение поне още две години минимум, в противен случай рискуваме да загубим 10% от населението на държавата-близо 700 хиляди души!!! Готови ли сме за такава катастрофа?! Животът на хората е най-важен, и без това не работят само някакви молове, кръчми и някакви псевдо-университети бълващи "калинки". Не, благодаря!
790
2
 
2
 
! Отговори
ПОЖАРНИКАР преди 3 години
До пожарникар!Бойко-Борис трети!!!
789
2
 
3
 
! Отговори
пожарникар! преди 3 години
До Бойко Борисов- третиПо-*** от него няма!
788
2
 
4
 
! Отговори
комунистически роби! преди 3 години
До АнонименДотам ни докара Бойко-трети!
787
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** направо счупи тъпометъра.
786
2
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов- трети преди 3 години
Какво ли има пред вид за сметка на народа? Живот на кредит ли?-зависими от БНБ...
785
1
 
2
 
! Отговори
мръсната дума... преди 3 години
До seiraИМА ЛИ ПАРТИЯ - ИМА И ПАРАВАН ЗА ПРИКРИТИЕ НА ВСИЧКО!-така ми наредиха!
784
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До seiraИма и по-лошо!
783
3
 
7
 
! Отговори
Хиена преди 3 години
Какъв жест, ще пусне Българи по паркове и улиците, Този много,ама много загрижен за Хората, Нощ не спи-ден не яде, все за хора мисли, и другите Тиквунисти като Хиени покрай него, чакаме от евросоюза, еуро, лигите тъкат.
782
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имайки в предвид умствения капацитет ще обмислим ще трав още доста!На комунистическите роби им е все едно още ден или още месец! Вместо да се бунтуват, питат като ще ни бесите вече - въжето ще го раздавате или да си го носим?
781
7
 
8
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
780
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никъде "в света" не е доказано, че "маските помагат". Особено както я носиш ти.Ама като толкоз ви е акълът...
779
3
 
10
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
"Селският хитрец" е посъветван от "придворните" му слуги",че ако така продължава с "псевдо" "мерките" си ще бъде "пометен" от "леко" "изгладнелия" народ и едвам кретащ малък и среден бизнес!!!! Единствено може да изключим "зависимите","зомбираните" и "облъчените" от "аурата" на "вожда" плюс медийте,които са на "престижното" 111 място по "свобода на словото"!!!!
778
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кат те гледам как си носиш маската, при теб ИП не е имало никога.Ако изобщо имате идея какво правите!Оня счетоводител нареди да носим парцали и да сме крепостни до 13.05, пожарникарят дрги неща приказва.Не сме имали по-лошо управление никога.
777
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е *** този индивид.