Борисов: Повече няма да затваряме, но срещу глупостта нищо не можем да направим

Премиерът заяви, че целта е до 30 юни всички мерки да паднат
Обновена: 12 юни 2020 13:58 | 12 юни 2020 11:45, Веселина Йорданова
407

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече няма да затваряме. Това подчерта премиерът Бойко Борисов по повод кризата с коронавируса на извънредно заседание на правителството днес.
Още по темата
"Ясно докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна, каквото беше в началото, направихме абсолютно всичко да си укрепим болниците, да се третират болните с медикаменти", заяви Борисов.

Премиерът подчерта обаче, че не може да чакаш с всички симптоми седмица и да не потърсиш лекарска помощ, каквито случаи има.

На практика всичко е отворено в момента в България. Целта ни е от 15 юни до 30 юни още да разхлабим, за да пуснем всичко от 30-ти, но срещу глупостта не можем да направим нищо, ядоса се Борисов.

Премиерът каза, че когато знаеш, че си заразен, а не се лекуваш, подлагаш под риск огромни групи хора, затова се налага дисциплина, където тя не се спазва.

Дистанцията и дезинфекцията си остават ключови, подчерта той и допълни, че в цял свят лекарите имат едно и също мнение и прилагат едни и същи мерки.

"Имаше протести срещу ваксинирането в София, утре ще имам разговор с председателката на ЕК, защото ЕК иска да капарираме, да дадем милиарди предварително, за да може, когато излезе ваксината, да ваксинираме целия ЕС. А в София още няма ваксина, а има протести, да участваме ли за ваксина или да не участваме? Тя е доброволна", каза премиерът.

"Днес моят колега Конте е на разпит в тяхната прокуратура защо не е въвел мерките, които въведе България. Сиреч, ако беше тогава някой друг премиер в България или друг шеф на Щаба, по същия начин сега щяха да ги разпитват защо са умрели хората", коментира Борисов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
1
 
5
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕ преди 3 години
Едно въпросче ?Изобщо има ли алтернатива след този апсурден 30- годишен преход ???
337
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Българите обаче могат да направят нещо срещу глупостта.
336
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че глупостта е нелечима. Страшното идва, когато осъзнаем, че е по-заразна и смъртотосна и от К-19!
335
1
 
2
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Кой казва,че от цър вул не става .....Става...става. От свинска кожа *** ги заменихме с гумени цър вули. По добре е май да са от естествен материал,но няма как.Комунизма постигна това.Най известния производител"Братя Сотирови".
334
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той да не би да го е постигнал по законния начин бе ахмак!
333
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е пич.А плюещите са лузъри, които не могат да постигнат нищо по законният начин.
332
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес доказаха,че са гербава медия мълчат за запуса и това е!
331
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз няма да се ваксинирам!
330
2
 
3
 
! Отговори
Брудос преди 3 години
Позитано - НАПОМНЯНЕ: Досега резултвта е 6:14. Познай ти от кои си!
329
3
 
4
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Само двама политици в историята са били любимци и толкова чести гости на медиите Бяха велики Добре, да не споменавам имена, някой може да интерпретира мнението ми в друга светлина. А в момента води Тръмп по този показател, на второ място е Боко. Дали едно посещение на ръководителя на дадена държава на някакъв строеж, бил той някакъв междуселски мост или даже от национално значение, ще помогне на 90% от населението да се справи с очакваната социална мисзерия? А програма на правителството?
328
3
 
6
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Никой ,никога не е успял да се пребори с глупостта и простотията,така,че и сега борбата е обречена. Непросветения български народ не подлежи на култивиране.Не може само да се робува на лъжи...били сме..сега сме..и ще бъдем.Нито сме били..нито сме...,но поне да бъдем.Трудна работа.От цър вул..,чепик не става.
327
3
 
3
 
! Отговори
- преди 3 години
Много просто, кажи на председателката на ЕС, че няма нужда да капарираме ваксина и да даваме милиарди, защото ние и без това ще изпукаме от глад. Така може да ни дарят ваксина, ако изобщо някой направи такава.
326
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е, много прости хора има тук във форума! Заразявайте се на воля, щом няма вирус!
325
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук сме съгласни - ,,Срещу простотията нищо не можим да направим!". И на фотоса - простотията!
324
3
 
10
 
! Отговори
Ненор Мален преди 3 години
И днес на чрд,,вместо да направи това,което нарежда на другите и да се заключи в Банки,пак ще шитка с джипката и ще се тупа по гърдите-Всичко това Барба Ганьос го е направил.Да пукна ,ако лъжа!
323
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с тези заболели, направихте народа още по- *** и зависим! Кой и кога ще има смелостта да каже истината, какъв номер ни направиха силите на новият световен ред? Вярно, че някои намериха смъртта , още преди да кажат нещо, но това е историята! И Бруно , е бил изгорен на клада, заради своите възгледи, но остава завинаги жив със своите дела !
322
3
 
17
 
! Отговори
NewOne преди 3 години
"Срещу глупостта нищо не може да се направи"Явно визира себе си, след като простащината му е еталон за мярка и още е временно управляващ тази територия.....
321
16
 
15
 
! Отговори
Честито! преди 3 години
105 нови заразени по сценария на Мангъров за стаден имунитет...Швеция няма да е сама в класацията на върха...
320
12
 
6
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До HeinrichHimmlerАко записа е истински, а това е малко вероятно да се докаже, то Бойко се доказва като нормален, земен човек. Абсолютно искрен и точен. Каратаратанчева е реално и наистина броста будка. Само знае да уреве дунята за Холокоста, надявайки се, че това ще и донесе червени точки и толкоз. Лишена е от смисъл и ценности. Има карма...
319
16
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Въпреки, че често критикувам Бойко и най-вече мисирките му, трябва да му се даде кредит, че се справи що-годе добре с епидемията. Знам, че няколко редовни коментатори-гама-*** ще се докачат и ще ми нацвръцкат минуси, но това е моята обективна истина, братя!