КАТ ще следят за отнето предимство на пешеходци

Неправилното пресичане също ще се санкционира
19 юни 2020 07:51,
8
КАТ ще следят за отнето предимство на пешеходци
Снимка: Pixabay

Започва акция на пътя в цялата страна. Този път на фокус е опазването на живота и здравето на пешеходците и децата, пише NOVA.

Още по темата


За целта до края на седмицата проверките на униформените ще са насочени  главно към водачите, които отнемат предимството на пешеходците, и онези, които не се съобразяват със знаците и ограниченията на скоростта, когато минават през населени места.

Санкции ще има и за пешеходците, които не пресичат правилно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живи и здрави! Това е част от работата им, нека го правят. Но се опасявам, че нещо пак не е както трябва. Дали санкциите ще се разпрострат и върху водачите на онези превозни, средства напаркирани около и на пешеходните пътеки или по тарикатски мигащи на аварийки на втора линия. Питам, за да знам дали да търся нещо по-напредничаво като технология, щото от седалката в колата винаги късно разбирам има ли пешеходец на пътеката, докато не подмина спрелия или паркиран пред нея бус/баничарка/джип/...
7
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 3 години
Никва файда - само ще се събират едни пари, което е и целта на занятието.
6
0
 
4
 
! Отговори
Майка преди 3 години
Оглеждам се, виждам, че няма коли от едната страна, а от другата идва градски автобус на 10-15 м. Тръгвам по пътеката с 2 год си син, който е обучен да преминава бързо по пътеки и изведнъж по средата на пътното платно се налага да спрем, защото автобуса да мине. Изчакахме го, тъй като не спря и преминахме. Стара Загора
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има тротоари за чудо и приказ,широки няколко метра,но негово величество пешеходеца държи непременно да се движи по пътното платно!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неспазването на това правило е равносилно да изскочиш на пътя където и да било, после защо има толкова блъснати хора. Еми ще има, защото са овце!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е много хубаво, но искам КАТ или който и да било, да научи пешеходците как се ползва пешеходна пътека. Това с надписите "Погледни" и "Огледай се" в началото на пешеходната пътека не дава ефект! Не става да вървиш по тротоара и да изскочиш изведнъж на пътя само защото има пешеходна пътека - и се почват едни спирачки чудесии, даже катастрофи, а и не малко блъснати хора. Правилника за пресичане на пешеходна пътека е ясен, "Заставаш в началото й, и показваш на шофьорите, че искаш да пресечеш!
2
1
 
1
 
! Отговори
Хъммм преди 3 години
Лошо няма, но не би било излишно въз основа на статистиките да се изготвят промени за подобряването на движениетоВ Испания , почти всички "зебри" са изместени на 5 метра извън кръстовището, по този начин лявозавиващите имат място къде да спрат и до пропуснат пешаходец, без да останат в кръстовището...
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А велосипдистите кой ще ги научи на птавилно поведение и че тротоарите за пешеходци са за пешеходци, не за подкарани колелета.Истински терор е за пешеходците по тротоарите и зебрите,да са винаги безцеремонно притискани от т. нар. колоездачи, които си карат като на писта и не слизат, дори когато пресичат на зебра.