Проф. Кантарджиев за скока при заразените: Отпуснахме по-рано мерките

Хората не си бяха взели някои поуки, заяви той
5 юли 2020 16:55, Анисия Иванова
165

Увеличение на заразените с коронавирус има в почти всички балкански държави. Това заяви директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред Bulgaria ON AIR.

Днес 180 са новите положителни проби за COVID-19 при направени 2591 PCR теста у нас. Медицинските служители с коронавирус са 446.

Според професора скокът при заразените се дължи на няколко факта.

"Около 2 седмици по-рано отпуснахме всички мерки. Основната причина е, че хората не си бяха взели някои поуки", заяви проф. Кантарджиев.

По думите му това са събиранията на закрито - тържествата, религиозни, семейни, училищни.

"Близкият контакт в продължително време на закрито, когато говорят, крещят, пеят, заекват, предава заболяването", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
1
 
! Отговори
Г преди 3 години
Мачкай другарю Кантар
117
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 3 години
КантарДжиев, огледай се ослушай се и ....... ами до година идват избори ! Самозваният феодал раздава "пачки" и благославя, "строял" заводи и кози пътеки... открива дискоТЕКи и стадиони...Ами това е резултатът. Ти какво друго очакваш !?
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да предпазиш агнето от вълка? Като си заколиш сам агнето няма да има за вълка. Та и стадният имунитет е нещо такова.
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който ***-стаден имунитет е пълна безмислица. Нонсенс!
114
8
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Нормалните хора вярват на професори, които са директори на на центрове за заразни и паразитни болести. Слабoумнитe вярват на доцентчета по детски болести, да им пълнят главите с джангър-лангър. Всеки знае, че при епидемия се взимат превантивни мерки, докато си още здрав. Доцентчето-смешниk казва точно обратното: Дори да си болен, никой не трябва да те слага под карантина а трябва свободно да си щъкаш и да сееш зараза наоколо, за да допринесеш за овчо-стаден имунитет на 70% от населението
113
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това със заекването е ново! Да се сезира СЗО!
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои хора си придават тежест/важност като всяват паника, ... другарю Кантарджиев.
111
5
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
И кой да ни управлява ?Завряният зет ли?Той ще ни качи на Шипка.
110
2
 
2
 
! Отговори
За 121 преди 3 години
Макар, че досажда, сводникът с номер 121 е единственият позитивно настроен коментатор,докато ковидофили и ковидофоби спорят и говорят с езика на омразата.
109
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Близкият контакт в продължително време на закрито, когато говорят, крещят, пеят, заекват, предава заболяването", допълни той..Тия съвсем изпушиха и започнаха да си правят гаргара.Незабавно Щаба да предложи и Здравния министър да издаде заповед, с която се забранява говоренето, крещенето и пеенето на закрити места. А заекването, могат да добавят- и хълцукането - да се забрани и на закрито, защото е рисково вирусът да не се върне обратно в тялото и така на практика човек да зарази сам себе си
108
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пак така говорят 'професори' които са удобни на власта д..а. Скоро ще станат всички народи, вие още спите. Тоя който седи зад СЗО притежава 110 милярда долара.Тука са се събрали хипохондрици които не искат да прогледнат. До оня ден викахте как правителството ви лъже, от днес вече му вярваме ейййй. Ще живеете во веки ОВЦИ Не случайно Левски е предаден от свой
107
7
 
12
 
! Отговори
Пеевски преди 3 години
Много сте активни днес троловете на Боко! Я малко по-кротко че няма да ми стигнат парите да ви плащам хонорарите!
106
7
 
9
 
! Отговори
Хххх преди 3 години
Поредната МАША на Б.Б .(ТИКВАТА)...*** ПОБЪРКАХТЕ ХОРАТА ***.......
105
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което нашата държава не прави-строги мерки!, другите държави от ЕС, скоро ще приложат спрямо нас.Въпрос на дни е!
104
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, отпуснахте мерките твърде рано. Ама нали трябва някой да ходи на бетономорието ни, че иначе бизнеса ще закъса. Очаквахте хората да си направят резервации, да си платят и пак да върнете мерките, но не стана точно така и после решихте, че е по-добре да се рискуват хората, но да има клиенти и парите да се въртят.
103
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, може ли да сте толкова наивен, когато дойде момента Тиквата да се спасява, кого мислиш че ще хвърли на вълците, всички вас, там НОЩ ли бяхте, ама си го заслужавате щом сте решили да участвате в цялата тая пропаганда.
102
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато заекват??????????? ТОЯ е голям професор, направо ВЕЛИК.
101
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече данни за корупция в правителството, толкова повече "заразени" си измислят, ако не вярвате и ви се занимава можете сами да проверите, всичко беше утихнало, но когато почнаха да излизат записите и снимките на Вожда и хоп, бум на "заразените"
100
4
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"на закрито, когато говорят, крещят, пеят, заекват, предава заболяването", допълни той"Заекването какво общо има, да ми обясни някой форумен коронавирус специалист, моля!
99
6
 
13
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 3 години
Професоре, нищо не направихте с вашите мерки. Само тероризирахте народа. Сега никой не ви вярва.