БЛС иска спешни пунктове за тестване на коронавирус

МЗ: Не е необходимо
15 юли 2020 16:25, Анисия Иванова
11
БЛС иска спешни пунктове за тестване на коронавирус
Снимка: БГНЕС

Да бъдат създадени спешни пунктове за тестване за коронавирус настояват от Българския лекарски съюз. В тях пациентите ще се изпращат при съмнение за зараза с вируса.

Целта е специалните кабинети, в които се вземат пробите, да са извън болничните заведения.

Разкриването на подобни кабинети ще облекчи работата на общопрактикуващите лекари и няма да създава опасност за останалите пациенти, особено през есенно-зимния сезон, когато се очаква пик и на други вирусни заболявания със сходни на Covid симптоми, каза зам.-председателят на БЛС доктор Николай Брънзалов.

"Изключително целесъобразно в заетите пунктове, защото фибрилни пациенти, процент от тях носители и заразоотделящи вируса пациенти, след като започнат да посещават лечебните заведения, определено ще има пик", смята той.

От Министерството на здравеопазването съобщават за БНР, че не е необходимо създаването на такива спешни пунктове. На тези граждани в момента не се налага да чакат заедно с хронично болни лица пред лекарски кабинети.

Ако бъдат разкрити спешни пунктове, от БЛС настояват финансирането на PCR тестовете на здравноосигурените пациенти да не бъде за сметка на НЗОК, тъй като при гласуването на бюджета ѝ средства за Covid-19 не са били предвидени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
1
 
! Отговори
Наш Георги преди 3 години
Ами като свикват митинги да си поставят и спешни пуктове за тестване ! Откъде накъде друг де се грижи за техните митинги ?! Няама по-голямо нахалство от това на БСП - винаги са си били по авантата :)))
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бялата мафия
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за чия сметка да бъде? От пет месеца има вирус, БЛС се сетиха да правят предложения.
6
3
 
6
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Тупупите от УС на БЛС да спрат да се изказват неподготвени! Това е една казионна организация превърната в слугинаж на държавата! За да бъдат защитени правата на всички лекари в страната е нужна алтернативна организация! Маджаров, Брънзалов и компания да се спрат, ако обичат!
5
2
 
3
 
! Отговори
Да преди 3 години
Добра идея !
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво са им тези пунктове, после да имат причина да изкарат повече заразени? Не вярвам на този мним лекарски съюз. Това са поредните под.логи на управляващите. Маши за задържане колкото се може по дълго на власта. Определени лекари напоследък напълно предадоха народа си в полза на политиката и се над.упиха на тулупа от Банкя.
3
3
 
8
 
! Отговори
То преди 3 години
Това министерство има нужда от смени, начело с главнокомандващия дядка!
2
2
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Колко точно си ***?!Да беше учил за лекар, щом вярваш, че са богати. Ама не са. Просто гладна кокошка просо сънува... Наблягам на кокошка
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ест, че не е необходимо!То в тоя бардак кое е необходимо?! Цял живот се чудя защо всяка власт прави кървар преврат, когато поеме управлението... Като се отървахме от комунизма, трябваше гардовете на Бай Тошо да са първите под ножа, а после и съселците му....