Партиите - асансьор за вкарване във властта на некачествени хора?

Тихомир Стойчев: Не виждаме истинската роля на президентската институция
3 сеп 2020 10:53, Анисия Иванова
17

До ескалация на напрежението се стигна по време на протестите в София снощи. Демонстранти мятаха бомбички по органите на реда пред бившия Партиен дом, а след около час жандармерията премина в щурм и изтласка протестиращите от площада в Триъгълника на властта. Правилно ли реагираха органите на реда на протестите?

"Гледам с известна доза скептицизъм това, което се случва на улиците. По какъвто и начин да е изразено недоволството, диалогът отново ще е пренесен в партиите и в парламента. Сегашното правителство отдавна загуби своята легитимност, този етикет може да бъде отнесен и към част от партиите в опозицията", каза за "България сутрин" бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

Още по темата

Според него се случва нещо като "наторяване" на ситуацията в партиите. Стойчев допълни, че за корупцията не е воден реален диалог в обществото.

"Политическите партии в периода на Прехода се превърнаха в социални асансьори за извеждане във властта на пяната в обществото, не на качествените хора. Видяхме много некомпетентни министри, случайни депутати. Всичко продължава да става скрито. Не виждаме истинската роля на президентската институция", добави Стойчев.

По думите му с оглед на ситуацията от последните дни президентът е трябвало да свика на Консултационен съвет по национална сигурност - заради ескалацията на напрежение между Гърция и Турция, случващото се у нас.

"Ние не чуваме как работят службите за сигурност. Професионални бяха действията в градинката "Кристал", по-късно и пред запаления парламент, но отговорността падна до МВР и службите за сигурност. В един момент и тези девойки и младежи в униформи и щитове ще бъдат демотивирани", отбеляза ексшефът на ЦСБОП в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
идва преди 3 години
края на партиите.
9
0
 
13
 
! Отговори
Мммдаааа преди 3 години
В България, никой с политическо проектиране и влияние не иска експерти, грамотни, мислещи, милеещи и отговорни хора в партиите и в политическия живот, както и на управленски позиции, защото са нужни раболепни, прости, послушни и нагли ЛАКЕИ, ПОКОРНИ СЛУГИ на господаря в сянка. Гнусното е, че това безумие ни се пробутва с години и от партиите от всички цветове. Жалкото е, че от сегашните управници и президент, парламент, партии няма алтернатива, няма достойнство в никой
8
2
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Статията много точно описва България !!!Но липсва един детайл - как по-точно една м-у-т-р-а влезе в политиката ???!!!Помни ли някой този момент ?!?!?!?
7
0
 
8
 
! Отговори
капитали-партии преди 3 години
Капитала създава партии за да печели ....човека от партията работи за капитала.
6
0
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Партиите винаги са били ракета-носител за абсолютните некадърници и мързеливци, които не искат да работат на къра, но обичат да похапват обилно от народната трапеза! Така в националният дух се създава едно ядро от безхаберници и тунеядци, което гние, превръща се в раково образувание и неговите метастази обхващат целият организъм. Тогава за лечение е вече късно, каквато е ситуацията сега. Дунавска България е обречена, да живее Дунавска България!;)))
5
1
 
18
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
България е била във възход, когато е нямало или са били забранени партиите. Над 800г имаме собствена дъжава и са правени много експерименти, но партии е имало от след Освобождението до 1934г, после са забранени и следва възход. После до 90та имаше една уж партия-държава и само последните 30на години. Т.е. само към 70год имаме партии и всички се сграомолясват с гръм и трясък, скандали,...Изобщо не ставаме за такава работа, българинът е индивидуалист и не вярва в идеите
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много вярно твърдение!Освен това се капсулират, и се превръщат в защитници на системата номенклатурни политици, вместо да израстват до общественици и държавници.
3
2
 
15
 
! Отговори
гост преди 3 години
Абсолютно правилно наблюдения - асансьор за некачествени хора. Тези хора нямат нито шанс нито дадености за израстване без партия (банда).
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо тази телевизия изчезна от честотите на Ефирната цифрова телевизия? Мафия! А партиите като ВМРО искат образователен ценз за право гласуване, ще искат ли подобен и морален ценз за кандидати за депутати, министри и премиери, и президенти?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партиите синоним на корупция и хора със идеология на слуги и безформени червеи и издигнали се по партийна линия Разтуряне на всички партии И Нови партии ново начало ново доверие Прехода приключи със пълно фиаско и деградазция на морала на хората една държава има не само финансoва, но и морална страна. И президентска държава, както във САЩ. Искаме да приличаме на САЩ а не на Бейрут Оставка и съд за мутрите от всички партии.