Не пътувайте до две области без причина - Благоевград и Търговище

Засилва се контрола по мерките срещу коронавирус
Обновена: 15 окт 2020 10:43 | 15 окт 2020 10:19, Александър Попов
97
Не пътувайте до две области без причина - Благоевград и Търговище
Снимка: БГНЕС
Когато започна тази епидемия, казахме, че обществото ще спечелим тази битка с разум и дисциплина. Колкото повече време минава, се вижда, че дисциплината ни не е добра. Има тенденция на покачване на заболелите. Хубавото е, че все още здравната система има достатъчен брой легла в национален мащаб. Но в отделни области вече се затрудняват, заяви здравният министър Костадин Ангелов.
 
"Българите сме разумни хора, най-важната мярка е носенето на маски на закрито, дистанция, проветряване на затворени посещения. Тъй като наблюдаваме неспазване на мерките, ние ще завишим контрола. Той ще е несамо ежедневен, но и през нощта, където има големи групи от хора - молове, нощни заведения и клубове", каза министърът и допълни, че в социалните мрежи е пълно със снимки на млади хора, които не спазват мерки. 
 
Към 14 октомври има 19% заетост на леглата за пациенти без нужда от интензивна грижа и 6% заетост на леглата в интензивните отделения.
 
Министърът призова да не се пътува излишно до две области - Благоевград и Търговище, където заболеваемостта е 120 души на 100 000.
 
"Излишното пътуване до там би довело до разпространяване на болестта и сред другите области", каза проф. Ангелов.
 
В Северозападна България вирусът е най-слабо разпространен. 
 
"Епидемичната ситуацията в Европа за 14-дневен период, въпреки сериозният ръст в България, показва, че ние продължаваме да не сменяме мястото си. Към този момент сме на 22-ро място от 30 страни. На 5-то място сме на Балканите, като и тук няма промяна. Смъртността е 1.56 на 100 хиляди, което ни нарежда на 8-мо място в ЕС. Всички тези данни са на база статистиката за последните две седмици", заяви доц. Ангел Кунчев.
 
Той добави, че има и увеличение на направените тестове у нас. Премината е границата от 400 теста на 100 хиляди население. Кунчев обясни, че ЕС има изискване за определен брой тестове и само тогава приема резултатите представителни. България се намира категорично над този брой, добави здравният инспектор. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Горски пътник преди 3 години
Те без причина кои пътуват?
73
0
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Ние да не пътуваме, а те могат! Така излиза от призива на министъра!
72
3
 
0
 
! Отговори
ескимос преди 3 години
До HMLFИма заразени касиерки, как да няма, просто не ги огласяват, защото ще затворят магазините. Обърни внимание, че момичетата на касите доста често са различни - някои изчезват за месец, после пак се появяват.
71
2
 
3
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Ясно е, че има вирус и проблема е сериозен, но как няма една болна касиерка в Лидл, Била и Кауфланд. През касите там ежедневно минава много народ! Обаче там болни няма или нарочно там никой не тества! И Март месец бяха най-ценни и сега! Сакън да не ги затворят, че хората да си похарчат парите в малките български магазини!
70
0
 
0
 
! Отговори
Минчо преди 3 години
***,Голям ***.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно за здравния министър не важи изискването за носене на маска в закрито помещение.
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не пътувайте до две области без причина - Благоевград и Търговище"Че кой пътува до някъде без причина?
67
0
 
0
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Реалист-А ДЕ-ХАХААААА-КАК ТИ ТЕКНА?
66
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ще повярвам в този Н-ти пик, когато затворят поне едно РПУ. Как този вирус избирателно не върлува сред полицаите, а само сред учениците?
65
0
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До ЕИИИ-ОТ ТОВА НЯМА СПАСЕНИЕ-НЕ *** А КОЙТО И ДА Е-СИГУРЕН СЪМ ЧЕ 70-80% СА ГО ПРЕКАРАЛИ ПОНЕ 1-ИН ПЪТ.
64
0
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Любопитко-ТОЧНО ТАКА-ТРЕБЕ ДА ТЕ ДИАГНОСТИЦИРАТ АКО ПЪТУВАШ НА НЕКАДЕ СИ БЕЗПРИЧИНА-ЕМИ АКО ЛИЧНИЯТ ТИ ЛЕКАР Е ТАМ?-ХОДИШ НА РАБОТА?-ЗА 20 ЛЕВА БОЙКО?-25 ЛЕВА НАДНИЦА-Е ПО СТРАШНА ОТ КОРОНАВИРУСА.-БОЙКОООООООО
63
2
 
3
 
! Отговори
ЕИИИ преди 3 години
ЛЪЖА ГЛУПОСТИ ТОЧЕНЕ ПАРИ ТОВА Е МАНТАЛИТЕТА НА *** АМА КАТО МУ ДОЙДЕ ДО ГЛАВАТА ТОГАВА КОЙ ПАК Е ВИНОВЕН ААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ПАЗЕТЕ СЕ ТОВА Е ИСТИНАТА
62
0
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
БЪЛГАРИЯ СМЕ НАЙ БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОСЪЮЗА-НАЙ ОЩЕТЕНИ КАТО ЗАПЛАЩАНЕ И СТАНДАРТ НА ЖИВОТ.-А ВИЕ С ТОЗИ КОРОНА ВИРУС СЪСИПАХТЕ ПСИХИЧЕСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ФИЗИЧЕСКИ ТАЗИ СТРАНА.-БОЙКО ВИ КАРА ДА ТЕГЛИТЕ ЗАЕМИ-БЕЗЛИХВЕНИ В КАВИЧКИ-НЕМА ОПРАВИЯ-НЕ.-
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 60Ама моля Ви се, защо така грубо:"г++ път да види!"?Нека да е малко по-културно: "...да се осъществи анална визуализация на транспортна магистрала!"
60
0
 
21
 
! Отговори
Любопитко преди 3 години
Какво означава да пътувам без причина?!?! Ама наистина ми е любопитно? В смисъл да налея и платя бензин, винетка, да изгубя време за да пътувам нанякъде си, просто защото ми е скучно ли? Ама това си е някаква психиатрична диагноза!
59
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и кой ша са опне да бие път до Търговище "БЕЗ ПРИЧИНА"?!?!..ей,повярвайте:-Ще дойде ден,когато ще ви наредят:-"Не дишайте без причина!"Ковид-Фантомас се развихря.На властелините на света им дойде "дюшаш" тоя "вирус",който падна от небето /БУКВАЛНО!/ през 2015-та година.Дойде им точно на време,защото рецесията и тоталната щуроблъсканица вече бяха отворили вратата.ТСВ е в ход!..Няма нужда от оръжия и кръвопролития...Тоя път ще се пипа "С КАДИФЕНИ РЪКАВИЦИ".А войната е "Ония с/у човеците".
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в Пловдив и в Бургас не е по-розово, да не говорим за София. Аман от имитиращи дейност чиновници.
57
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До искаме логикаПътуват до родните места софиянци за събота и неделя!
56
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До искаме логикаПътуват до родните места софиянци за събота и неделя!
55
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не познавам хора, които пътуват без причина - просто така за г++ път да види! Ама щом министъра е рекъл - сигурно и такива има!