Готови ли са студентите да помагат в COVID-отделенията?

Проведена е анкета сред студентите по медицина
7 ное 2020 14:50, Ния Христова
20
Готови ли са студентите да помагат в COVID-отделенията?
Снимка: БГНЕС
Студенти по медицина имат готовност да се включат в помощ на лекарите в COVID-отделенията. Здравния министър Костадин Ангелов наскоро отправи такъв призив към студентите.
 
За това колко доброволци вече откликнаха на призива и колко все още имат колебания разказва заместник-председателят на Асоциацията на студентите по медицина Теодора Делчева.
Още по темата
 
"Миналата седмица проведохме анкета. В нея участваха близо 640 студенти от цялата страна. Повечето от тях заявиха, че могат да се включат в помощ на лекарите и да го направят в най-близко време", каза тя пред Нова ТВ.
 
"Питахме ги и дали имат някакви притеснения. Това, което споделят е, че за тях ще е добре да имат всички необходими предпазни средства. Споделят и че заплащането също ще бъде важен фактор", посочи още Делчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛекарПак ти повтарям-не ми кради ника!!!Ти не си лекар!!!Като общо си никой!!!Един истински лекар няма да напише това.Да си лекар е призвание а не пазарлъци за пари!!!Защото медицината не е професия а изкуство!!!Нека студентите да видят наистина спешната медицина в действие че като знам колко е жалко тяхното медицинско обучение сега не знам въобще какво ще правят като си вземат дипломите!!!Но те не са виновни .Просто тези които трябва да ги учат на това изкуство правят пари и не им пука!!!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студентите по медицина трябва да учат и да специализират.Лекарите трябва да лекуват!
13
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СТУДЕНТИТЕ ПО МЕДИЦИНА ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАЗНАЧЕНИ НА ВРЕМЕННИ ДОГОВОРИ СЪС ЗАПЛАТА!!!!ТЕЗИ КОИТО СА ТРЪГНАЛИ ДА УЧАТ МЕДИЦИНА НЕ СА СЛУЧАЙНИ ХОРА ТРЯБВА ДА ТЕ ВЛЕЧЕ ОТВЪТРЕ !!1---------БОРИСОВ ДОСТАТЪЧНО КРАДЕ ДЪРЖАВАТА ДА НАМАЛИ СВОЕТО КРАДЕНЕ И ПАРИ ЩЕ ИМА
12
7
 
6
 
! Отговори
мдаам преди 3 години
Джипките да престанат да диспечерстват и само да пишат! Да се включват веднага активно в борбата с вируса! Ако изобщо могат нещо да лекуват, щото свикнаха само да "препращат" тук- там! А са стотици хиляди!!!!!!
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юристите ви казаха-нямат право да извършват медицински манипулации хора без завършено специализирано образование.Ако почине човек ще последват дела за милиони.А ако е само да бършат коридорите,то и всеки може да е доброволец.Лекари и сестри трябват.
10
0
 
18
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Лъжеш, че си доктор, ***, за да насъскваш другите кретеноиди като теб срещу това съсловие. И понеже са смотани като теб, се връзват. Кой знае колко чинии миеш в някой ресторант
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1И от тях, до края на седмицата е има останали 7-8.
8
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4На мен не ми пука нито за медицината, нито за хората. Там съм заради парите. Биологията ми вървеше, следователно станах лекар. Паричките са хубави. Никога не съм поемал облигацията, да си рискувам живота. До три години, така или иначе ще се справим с кризата.
7
19
 
3
 
! Отговори
Да не преди 3 години
забравят да си вземат и презервативи,като предпазно средство,защото в отделенията има не само болни,а и други по-млади колежки-доктрки,сестрички...?!?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Множе, дистанционно
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше епидемияот Ебола, Чума или Холера например съ сигурен, че много студенти щяха да помагат, но при невижданото зло Ковид, надали ще са много
4
2
 
14
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Хора няма в Бг. За такива като теб - ветеринари
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За чий са ви? Нали няма вирус? Нали са некадърни? Дайте ги на Германия. Там завалиите ще ги обичат, уважават и ще им се плаща
2
3
 
29
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Колеги, бягайте с двеста. Не заслужава да си рискувате живота за тия, еле пък за некадърното управление
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баламите са малко, трябва да се пудри статистиката с такива статии. Реалността при доброволците:- Ще те ползват за медицинска сестра, нищо че 5 години си учил медицина- Ще ти крещят отгоре, като на *** и ще се правят на важни- Заплащането ще е малко по-долу от на касиерка в Кауфланд- Това че си доброволец няма особено да ти помогне да си вземеш изпитите, даже напротив- Ако случайно се заразиш, сам си поемаш лечениетоДа продължавам ли? И 50 човека да се вържат да дойдат, па е много!