Да затворят ли детските градини: Родители и персонал са разделени

Ръководството иска глътка въздух
Обновена: 24 ное 2020 20:27 | 24 ное 2020 20:20, Нели Христова
64

Противоречиви са мненията и за спирането на работата на детските градини. Родителите са недоволни, защото няма кой да гледа децата им, а персоналът иска почивка заради заболели сред преподавателите.

Биляна Тодорова е майка на дете в предучилищна група на детска градина в Русе. Според нея родителите ще са изправени пред сериозни трудности, ако градините затворят.

В шуменската детска градина "Братя грим" се обучават 8 групи с деца, а една от тях е под карантина, има и отсъстващи учители.

Според ръководството на детското заведение – нужно е временно затваряне на забавачките, защото това ще е глътка въздух за претоварения персонал.

А вече има и готовност за вид дистанционен образователен процес и за детските градини.

"В детската градина е по-специфичен този процес, тъй като обучението е предимно чрез игра. Цяло лято се квалифицирахме, учихме, така че мисля, че ще можем да отговорим на това предизвикателство", казва директорът Евгения Михова пред Bulgaria ON AIR.

В момента в детските градини работа продължава при разделение на децата от различните групи и непрекъсната дезинфекция.


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешно, държавата щяла да дава пари на родителите, които останат у дома... Брей, какви оптимисти били хората тука!

До #60
Който има деца начина да ги гледа е да работи, за да може да ги храни. Т.е. плаща данъци и очаква държавата да се погрижи да има детски градини - детето ходи, а родителя работи. Колко кратък период е "кратък период от време"? До Нова година? До края на Януари? Февруари? Март? До края на пандемията (5-8-10 години)??? То се мре не само от болести, ми и от глад, нали помните???
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 59

Нали ще държавата ще дава заплати на онези родители, които останат у дома, за да гледат децата си по време на локдауна.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 53

Ама откъде да се вземат? Не достигат нито лекари, нито учители, а ти искаш да бъде пенсионирана една част от тях?!
Разбирам, ако за техните работни места чакаха млади хора с нужната квалификация, но уви, не е така.
Ще научиш детето си да уважава възрастните учители. Ако то слуша от теб обидни квалификации относно тях, как мислиш - дали ще се отнася сериозно към предметите, които те преподават?
59
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който има деца, да намери начин да си ги гледа. Става въпрос за кратък период от време, какво се глезотят и нахалстват?
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега какво, младите с малки деца да си стоим вкъщи, защото няма кой да ги гледа. Да не ги оставяни при баби и дядовци, за да ги пазим. Така два пъти в годината и кой да работи? Ние като трябва да гледаме деца, кой ще работи, кой ще плаща пенсиите на тези хора, питам аз? И какво ще стане с децата и семействата? Възрастните вземат пенсии, а ние какво?
57
6
 
1
 
! Отговори
До 53 преди 1 месец
Всички възрастни учители, на пенсионна възраст, трябва да се пенсионират незабавно! И без това децата им се смеят и си мислят, че са изкукали. Държавна политика за млади лекари и учители с високи заплати... Тогава съм за ... Не съм ок, някаква лелка да крещи на детето по интернет, защото предметът и бил *** и децата не я слушали. Така пропада образованието ни още повече...
56
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези които искат тотално затваряне са 99% държавни и общински служители, учители, хора на държавна ясла, които могат седейки вкъщи да си вземат заплатите.. Те биха искали локдаун и без да има вирус. Всички останали се чудят как ще преживеят, откъде ще изкарат пари и за тях единствения начин е да продължат да работят
55
1
 
16
 
! Отговори
Леле преди 1 месец
Аз навремето сам ходех в първи клас, прибирах се, цепех подпалки и палех печката. Майка ми като си дойдеше от работа беше топло. Баща ми работеше в чужбина. Сегашните деца нищо не знаят и могат. До пети клас ги водят и взимат от училище, да не би да ги открадне някой.
54
0
 
0
 
! Отговори
GBo преди 1 месец
До Дам

Платформи?
Има доста аптеки онлайн, ако това е проблемът.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тези, които искат да пратят всички учители и възпитатели на борсата - добре, нека отидат на борсата, ама после някой ден като отворят държавата, да не приревете, че няма кой да ви възпитава и образова децата. Точно така, както сега няма достатъчно лекари и сестри да ви лекуват. Ама това е защото разсъжденията са ви на т*ъ*п*и бачкатори.... само за толкова ви стига акъла
52
5
 
14
 
! Отговори
Батко преди 1 месец
За градините и яслите добре е да затворят.Тогава мамите вместо да обикалят кафенетата и моловете, ще имат честа да участват в дистанционното обучение на децата си. P.S.А и който незнае да готви ще се научи.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Селянинът

Никът ти казва всичко за теб. Няма какво да се чудиш, че караш 20 годишна кола и си правиш сметка, дали да "сипеш газ" за 7 лв. или за 10 лв. Това при вас си е даденост.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много наплашена и неграмотна ***!
49
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен всичко останало, засега не са ясни дългосрочните последици от заразяването с вируса, особено при децата. Не разбирам родителите рискуващи бъдещето на децата си пращайки ги да се заразяват в детската градина или на училище.
48
0
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Проблемите са за всички. Всеки има близки и иска те да са живи. За съжаление този скапан вирус атакува по 2 направления и хич не е същото, като да караш грип А/B. Бъдете здрави и разумни. Аз лично съм намалил контактите на минимум. Само, като се пазим взаимно можем да постигнем някакъв резултат.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Дам

Нито посочваш проблем, нито предлагаш решение. Абсолютен тpoл си.
46
17
 
4
 
! Отговори
Селянинът преди 1 месец
А затворихте а доведох и двете си деца да ги дундури *** с перуката !!! Друго затваряйте - детски градини и училища до 5 клас не можете!!! Това е геноцид! И не се правете на ощипани като давате за пример другите страни - Франция, Испания, Германия , Швейцария и повечето от останалите водещи европейски страни затвориха всичко ,но оставиха децата да се развиват правилно! Но Ганьо е "ПО -УМЕН"!!!
45
3
 
6
 
! Отговори
Законът преди 1 месец
(8) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.'
*
Е, като оставите едно дете от примерно втори клас само вкъщи, каква опасност за неговото "физическо, психическо и нравствено развитие" има?
44
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Гошо

Ти да не мислиш, че коронавириса те пита имаш ли баба и дядо в къщи и какъв бил закона. Вируса си е вирус и не прощава. Баба и/или дядо имаш в родното си село. Ако не можеш да работиш от в къщи, тогава изпращаш децата си в родното си село. Аре стига с тия капризи и вечното мрънкане.
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с това мрънкане бе хора. В момента ситуацията е форсмажорна. Във война сме. Престанете да ми говорите това и онова. Колкото до децата.. аз едно време от първи клас прекосявах целия квартал за да отида сам на училище. Родителите ми се прибираха вечерта. А вие сега, дете втори клас не било самостоятелно. Аре марш. Аз едно време как бях самостоятелен още първи. Вие май искате да отгледате готова ловци. Дайте им свобода на тези деца. Те.ще са.ви благодарни!