Адемов: Няма как да намерим баланс между живота и бизнеса

Финансов ресурс не достига до най-нуждаещите се, смята депутатът
26 ное 2020 11:05, Анисия Иванова
10

Властта реши - извънредната епидемична обстановка се удължава с два месеца - до 31 януари. От петък вечерта до 21 декември влизат в сила нови ограничения.

Ще успеят ли в тази бурна обстановка управляващите да достигнат с грижа и защита до всеки гражданин?

"Мерките са необходими, според някои анализатори те са позакъснели. Беше ясна тенденцията, че ще стигнем този показател. Мерките в началото бяха анонсирани през политици, после през експерти. Въпросът е дали обществото ще приеме тези мерки", каза председателят на Комисията по труда и социалната политика в парламента и депутат от ДПС д-р Хасан Адемов за "България сутрин".

Според него хората не вярват не само на мерките, а и на правителството, което ги предлага. Той добави, че търсенето на баланс между медицинска и икономическа целесъобразност е неправилно решение, тъй като двете системи не бива да се противопоставят.

Още по темата

"Бизнесът винаги може да бъде възстановен, не можем да търсим баланс. Няма как да намерим истинския баланс, който да запази човешките животи и да запази бизнеса такъв, какъвто е бил. От понеделник МТСП е готово с мярката от 24 лева на ден за тези, които са осигурени", отбеляза депутатът от ДПС.

По думите му тази мярка ще обхване 350-400 хил. работещи. Той смята, че относно детските надбавки държавата трябва да избере подход - универсален или диференциран.

"Предложено е в Закона за държавния бюджет да останат абсолютно същите размери на детските надбавки и да остане подоходният критерий. С този бюджет се актуализира и бюджета за 2020 г. С увеличаването на размера на пенсиите има една крещяща несправедливост. Повече от половината пенсионери ще получават минималната пенсия, независимо, че няма връзка между техния осигурителен принос и размера", подчерта Адемов в ефира на Bulgaria ON AIR.
Той посочи, че над 1 млн. български граждани са застрашени от бедност и социално изключване.

"Има подкрепа за лекарите, за тези, които са на преден план, но трябва да има по-добро таргетиране, за да не остане усещане за несправедливост. Протестите нямаха социален характер и социални искания, а по-скоро бяха в полето на справедливостта. Напрежение в обществото има от това, че огромният финансов ресурс не достига до най-нуждаещите се", смята председателят на Комисията по труда и социалната политика.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
балансът е корпорация дпс да си продаде имуществото в българия и чужбина и да
спаси бюджета ние оставаме без пенсии доктори и учители в тази пандемия как
може да се увеличават заплатите на определени категории и то точно преди
изборите
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предполагам , че до края на март ще бьде удьлжена - епидемичната обстановка , мерките много закьсняха дано не станем по зле от - бергамо в началото на епидемията
6
0
 
0
 
! Отговори
чшшшшш преди 1 месец
до 5 : стой си в Лондон , нито ти искам мнението , нито си ми нужен ! ти си от “ преуспелите “ дето идвате в България да си оправите зъбите щото тук е по евтино !
5
1
 
2
 
! Отговори
До А стига бе преди 1 месец
Защо не пишеш и какви данъци плащат в другите държави бе ***. Много неща са Ви удобни когато трябва да взимате. Ела в Лондон да видиш за какво става въпрос.
4
4
 
2
 
! Отговори
А стига бе преди 1 месец
Е как в другите държави намериха баланс и обезщетиха хората с 80% ,пък вие не можете.
Ми почерпете опит от тях .
Ама не щете ,много е добре за се краде ,ама да се дава - НЕ.
3
2
 
5
 
! Отговори
Причините са в преди 1 месец
тоталната толерастия на запада,налагана в ЕС.Властта се упражнява
от най-кресливите,които изискват от управляващите изпълнение на
техните идеи.Аналогично и у нас-липсва дисциплина,разбиране,всякакви
партийки,течения,маргинали,опозиция ерозират държавността,крещейки
и искайки неизпълними неща.Каквото и да се направи,угода няма,а крясъците
нарастват.Няма вяра в лекарите,в мерките,всичко е грешно според
протестърите,а те освен да искат оставки друго не знаят какво да правят,
но се имат за панацея.
2
3
 
4
 
! Отговори
За да има преди 1 месец
Консенсус и хората да имат доверие може би е време БСП да позаглуши революционния ентусиазъм и да призове електората си да спазва ограниченията и да се пази. Иначе до напролет до изборите няма да им остане и на половината. И пак ще реват за служебно правителство щото за демократично избрано не могат да го докарат.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И каква стана тя,Нещото от което нямало по добро"пазарната икономика"една малка гад е на път да обърне всички догми!