Фитнесите на протест с ресторантьорите: Хората затлъстяха!

Фитнес индустрията е загубила част от персонала
22 яну 2021 09:30, Ния Христова
77
 
Фитнесите също започват да се бунтуват срещу противоепидемичните мерки. От фитнес индустрията също заплашват с отваряне въпреки разписанията на здравните власти. 
 
"За момента никой не знае кога ще отговорим. Чакаме дата, за да рестартираме нашия бранш, но такава все още няма. Ние сме затворени, нямаме информация кога да работим, а и да рестартираме - не е сигурно дали хората ще се върнат веднага." Това заяви собственикът на фитнес център Мартин Гаджев в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
"Ние също ще излезем на протеста на 27 януари, защото искаме да упражним нашето право да работим", обяви Гаджев. 
 
Той е категоричен, че в залите преди затварянето са били взети всички мерки за дезинфекция, а спортуващите сами са се пазили взаимно.
 
"Ние искаме да помагаме на правителството и да бъдем в полза, но не ни се дава възможност. Имаме търпение, но то явно свършва, затова ще се включим в протеста", посочи събеседникът.
 
Гаджев е на мнение, че "имунната система е доста по-силна при човек, който спортува", затова не е сигурно, че пандемията е достатъчно сериозна, че да бъдат затворени залите.
 
"По улиците хората вече са с наднормено тегло, те нямат стимул да тренират. Много малко от хората имат познанията да тренират вкъщи", категоричен беше Мартин Гаджев.
 
Той обясни, че помощите от правителството закъсняват, а вече фитнесите са загубили голяма част от персонала си.
 
"Ние сме в полза на министерствата, но трябва да бъдем отворени. Хубаво е да взимаме пример от Европа, но е хубаво той да бъде модифициран и приложен при нас. Мерките при нас тласкат браншовете към фалит. В Европа има по-голяма сигурност за браншовете, взимат се много по-бързи и актуални решения", коментира той. 
 
Гаджев отбеляза още, че няма как една година застой да не се отрази. "Загубихме навика си да тренираме. Трябва, когато се рестартира всичко, да се обърне внимание на физическото и менталното здраве на хората", убеден е Гаджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пппТези, които карат автобуси и камиони не се изморяват физически, тези, които карат кранове се изморяват докато се качат в кабинката. Тези, които работят от вкъщи, в магазина или от офиса по цял ден седят като тези в камиона. тези, които метат улиците се изморяват ако ги гледат, тези, които чистят - много често не. Тези във фабриките и заводите са пет човека на кръст, много от които също са по цял ден в седнало положение. Според мен чистачките са излишни, и строителите.
67
8
 
1
 
! Отговори
ппп преди 3 години
КОЙ ХОДИ НА ФИТНЕС,ТЕЗИ КОИТО РАБОТЯТ В ФАБРИКИ И ЗАВОДИ,ТЕЗИ КОИТО МЕТАТ УЛИЦИТЕ И ЧИСТЯТ,ТЕЗИ КОИТО КАРАТ АВТОБУСИ,КРАНОВЕ.КАМИОНИ И.Т.Н.НА ФИТНЕС ХОДЯТ ХОРА КОИТО ИМАТ СВОБОДНО ВРЕМЕ И НЕ СЕ ИЗМОРЯВАТ ФИЗИЧЕСКИ Т.Е ГОРЕ ДОЛУ ***,МАНЯЦИ ЗА КРАСИВИ ТЕЛА, МАФИОТИ И.Т.НТОВА Е ЗАНИМАНИЕ ЗА ЗАМОЖНИ И Е ИЗЛИШНО ЗА ОБЩЕСТВОТО.
66
1
 
4
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Вярно е , ето Бойко по цял ден обикаля с джипката /уж да инспектира , а той *** , нищо не разбира/и сега гледаме , ами той не се събира в нея вече, необходима е специална , с по-голяма карусерия, като за тлъст човек!
65
3
 
3
 
! Отговори
Борис преди 3 години
На материала не му иде акъла че фитнес салоните не са само собствениците но и персонала и много хора ще останат на улицата без работа. Важното е да се хейтва собственика защото видиш ли с кво съм аз по т*п.. Важи и за ресторантите
64
0
 
0
 
! Отговори
~ преди 3 години
Сигурно сте чували лафа "професия се краде"..
63
0
 
1
 
! Отговори
~ преди 3 години
Има и безплатни компютърни академии както български така и американски. Има и платени, там отначало те питат какво работиш и какво си работил досега, защото "никога не е късно да сбъднеш мечтата си да програмираш", няма нищо сложно, просто трябва редовно да кодваш и някой ден ще можеш да се разделиш с отегчителната ти професия която ти отнема 2/3 от живота правейки едно и също, срещайки те с гадните ти колеги или клиенти, защото ще си в състояние да дейността си в програма. А ти ще си свободен
62
0
 
0
 
! Отговори
68 преди 3 години
само къртене, не можем да се съобразяваме с малцинството
61
0
 
1
 
! Отговори
~ преди 3 години
Държавната администрация, дори банкирането, много скоро ще бъде заменена от софтуер, благодарение на гениалните програмисти. Отдавна има такива платформи, няма нужда да чакаш на гише, приемно време, опашки и т.н. Имайте го предвид, ако искате. Те и затова програмистите са най-щастливи от локдауна, с надеждата всички да поръчват сайтове, пък те да ги обслужват абонаментно.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и всички клиенти на фитнесите също на протеста.
59
3
 
3
 
! Отговори
До тинтири преди 3 години
От вкъщи работят държавните хрантутници и мързеливци връзкари от БКП . Икономика от вкъщи не се прави . Завод или фабрика от вкъщи не произвежда . Да се отваря всичко и тва е
58
2
 
6
 
! Отговори
Тинтири-минтири преди 3 години
Хората, които и преди спортуваха,пак спортуват, ама в парка. Който преди не е спортувал и сега няма да отиде. Хората затлъстяха защото работят от вкъщи и малкото движение, което имаха вече го нямат. Но това няма абсолютно нищо общо с фитнесите и отварянето им
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези,които плюете и умаловажавате фитнесите като бизнес и спорт,да не си мислите,че пък вие сте много важни и ценни?!Едните са лоени и безформени комплексари,чиито жени копнеят да докоснат здраво и истинско мъжко тяло,но уви,ръцете им потъват в мас или лягат до крака,на които можеш да сложиш ръчен часовник.Другите са профани,които си мислят,че слънцето няма да изгрее без тях и професията им.Много по-достойно е да се потрудиш във фитнеса,отколкото да се наплюскаш и пуснеш селфи от някой ресторант
56
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да представят исканията си пред архиепископ Датев Акобян.
55
2
 
0
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
До dodoТези палци надолу нали се сещаш кои ги слагат? Тях неможеш да ги убедиш никога и в нищо. А ти си категорично прав!
54
3
 
18
 
! Отговори
алхимия преди 3 години
Фитнесите вървят с едни хранителни добавки, които според "инструкторите" са абсолютно необходими, за да изградите хубаво тяло. Преди години единствените хапчета, които понякога пиехме след спортуване, бяха аспиринчета, за да нямаме схващане на мускулите. Та затворените фитнеси затварят още един цял бранш-химията в полза на физиката!
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако чакаме отворените фитнеси да ни оправят затлъстяването сме много зле. Балансирано хранене, упражнения вкъщи, както и продължителни разходки навън могат да компенсират фитнеса. Истината за ресторантьорските и фитнес бизнеси , е че са в сивия сектор, не плащат данъци, не плащат осигуровки на хората си и сега стана мазало, но затова са виновни собствениците на тези бизнеси, които май основното им занимание е разпространяване на дрога и т.нар. хранителни добавки!
52
2
 
4
 
! Отговори
:D преди 3 години
До Анонимен 54Едно време като нямаше програмисти, човечеството не се спомина. Да видим какво ще стане сега...
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то голям проблем, че кифлите и комплексрачетата нямало къде да ходят
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купих си пудовка, с нея има упражнения за доста мускули, още правя коремни преси, лицеви опори, кофички на два стола, напади, клякания, пул-овър прав или на леглото, нищо не ми липсва от фитнесите. Докато беше карантината, бях станал в най-добрата физическа форма в която съм бил, и то без да губя време в пътуване и да плащам пари.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе едно време като нямаше фитнеси да не би човечеството да се спомина?