Хората искат леки мерки, защото голяма част го минаха

Според Първан Симеонов доверието към НОЩ е добро
32
Хората искат леки мерки, защото голяма част го минаха
Снимка: БГНЕС

Обществото ни остава благосклонно към мнението за справянето ни с кризата. Сегашният резултат е далеч от този през април, когато мнозинството българи смятаха, че ние се справяме с пандемията далеч по-добре от Западна Европа. Това е заради леките мерки в страната. Това заяви пред Нова тв изпълнителният директор на "Галъп Интернешънъл Болкан" Първан Симеонов.

Той добавя, че желанието за леки мерки в страната постоянно расте.

"Това означава, че една голяма част от хората вече са прекарали вируса. Освен това те стават нетърпеливи. Друга причина е, че заразата вече е позната на обществото", добавя Първанов.

Според него доверието към Националния оперативен щаб е добро.

"Когато страхът от заразата е бил висок – доверието в Щаба също е било високо", казва политологът.

"Данните няма как да отчетат последните дни, в които хората може и да осъзнават нуждата от по-тежки мерки, но генералната тенденция е за леки такива", обясни Симеонов.

"Живеем в потребителско общество и ваксините са продукт. Опашките допринесоха за желанието на хората да се ваксинират. Трябва да отбележим, че милиони хора в страната вече са минали през заразата и ние не можем да очакваме от тях голямо желание за ваксинация", казва експертът.

По негово мнение най-важното е възрастните хора да бъдат таргетирани и ваксинирани.

Данните са от проучване на "Галъп Интернешънъл Болкан", финансирано от самите тях и проведено сред 1008 души между 22.02 - 01.03.2021г.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
Гледах интервюто с Първан Симеонов. Интересно че в статията са пропуснали да напишат, че според проучването му одобрението за Бойко е 23%, а, за сравнение одобрението за президента Радев е 60%. Но подобни резултати нашата журналистика предпочита да не коментира. А в друга статия (пак тук публикувана) обявяват Бойко за един от най-харесваните политици. Как става това?
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Живата ваксина на Мангъров е най-добра. 80 процента успеваемост.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕДНИ ГО МИНАХА, ДРУГИ СИ ЗАМИНАХА.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цитат: Трябва да отбележим, че милиони хора в страната вече са минали през заразата и ние не можем да очакваме от тях голямо желание за ваксинация", казва експертът.

И как този "експерт" реши, че милиони хора в България са минали през заразата? На карти ли е гледал, някакво магическо кълбо ли му го е казало? Примерно при мен в работата, където сме около 1200 човека, 7% са се срещали със заразата, сред познати и роднини са около 4%. Официално регистрираните са 269579, т.е. 3,9% от населението.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цифра, каква цифра? Римска цифра, арабска цифра. Ако е арабска цифра за коя от десетте арабски цифри става дума. Коя цифра е по-висока от друга цифра? Нулата по-висока цифра или е от единицата? Как се доказва цифра и коя цифра се доказва? Например арабската цифра пет доказва ли се?
21
2
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
4.5 е напълно реална и дори по- висока цифра от доказаните в Европа цифри. Скоро си правих и моа статистика - от повече от 100 тината хора които познавам и подържам контакт - интелигентни и разумни индивиди- 6 доказано изкараха Ковид. 30 тина си правиха неднократно ПСР всички отрицателни. 3 ма са с ваксина
Точна статистика
20
1
 
4
 
! Отговори
До Иван преди 1 месец
Е, ако у нас липсва отношение , явно не си бил в чужбина Там си е чист бизнес . . Факт е че има недостиг на средства и персонал на много места . Факт е че и техниката също издиша на много места. Безспорно това е нещо на което сериозно трябва да се погледне . Но имаме и много болници и лекари с отношение над световно равнище. Живея в чужбина и имам всички застраховки , но винаги предпочитам да си се върна и лекувам у нас.
19
1
 
6
 
! Отговори
The Martian преди 1 месец
доверието към НОЩ е добро ...на Марс
18
4
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Хахаха Ехх, Първане, Първане... "Една голяма част от хората" означава голям процент от тях са го минали, а не 5% както е в същност...
17
0
 
1
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 1 месец
Ха , че ти не разбра ли че 80% процента от хората тука са единствено да плюят и опонират. Няма значение какво -те са си направо професионалисти. Ако тази оплюваща енергия се впрегне в нещо позитивно ..Ехееее. ...Ама явно само това си могат .
Стремя се да не влизам много в този форум заради лавината от отрицателна енергия която е винаги налице, но все пак има едни 10-20% , които са адекватни изказвания. А и Днес.бг си е бая жълт , ама пък бързо реагира на новините
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
още един платен агитатор за шайката...
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупава теория . ПЪРВО процента на хората които са го минали съвсем не е висок и второ многобройни са случаите след доказан Ковид и излекуване, повторно заболяване, което често е и по- сериозно.При тази вълна процента на млади хора е доста по- висок Сега има и бебета в болниците с предизвикан от Ковид пневмонии. Хора , проявете разум и се пазете. Пазете живота си. Сериозно е
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първан е на ГЕРБ калпазан
13
6
 
8
 
! Отговори
Левтер преди 1 месец
И по 10 000 на ден да са болните,пак ще излезем и гласуваме против гроб!
12
7
 
9
 
! Отговори
Всъщност преди 1 месец
Повечето хора СИ МИСЛЯТ че са го минали, а всъщност само някои от тях са го минали. Това поражда много неприятни изненади и "второ тежко боледуване".

Ако няма положителен тест - не може да си сигурен че си го минал.
11
3
 
14
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Проблем е коронавирус,но по-големият проблем е липсата на качествено и достъпно здравеопазване,хора умират по стълби,пейки и къде ли не ,линейки не достигат,персонал няма,порутени и мизерни болници , апаратура никаква пък за отношение и грижа да не говорим,всеки е оставен сам да се оправя.Наливат се по 5 млрд .годишно е афект нулев .Това е истинският проблем а не вируса ,той ще мине и замине а тези след него пак ще се сблъскват със същата липса на здравеопазване.За профилактика и дума не става.
10
12
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 месец
Хората не знаят какво искат, особено коментиращите тук, каквато и публикация да се пусне и мнение да се изрази, веднага се намират опоненти...Такива като мангъровците и фигурантие бойкотираха работата на НОЩ още при обябяване на пандемията, като първоначално твърдяха че Ковид няма и всичко е една голяма конспирация, после започнаха да отричат ваксините...после ревнаха че няма достатъчно ваксини, после че няма руска ваксина ... Сега продължават да дирят под вола теле и да отричат всичко и всеки..
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората искат да се скриеш някъде брадатко
8
0
 
17
 
! Отговори
тошко преди 1 месец
Ти докога ще се появяваш и ще бръщолевиш глупости.
7
5
 
19
 
! Отговори
Любо Андреев преди 1 месец
Много противоречиви констатации. Чак пък голямо доверие към щаба??? Същият този щаб твърди че едва 4,5 % от българите са минали през Ковид. По-добре да бяха питали някой математик. Нали сега те са на гребена на вълната и след като разбират от медицина, икономика и политика, най-вероятно са специалисти и по социология.