Открито за ваксините: дискусия за науката, доверието и свободата на избор

Модератор ще бъде водещата на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Мария Константинова
Обновена: 16 апр 2021 15:32 | 16 апр 2021 15:18, Александър Попов
14
Открито за ваксините: дискусия за науката, доверието и свободата на избор
Мария Константинова ще бъде модератор на дискусията

Дискусията „Открито за ваксините“ ще събере уважавани специалисти в сферата на медицината, медицинското право и бизнеса, за да предоставят актуална информация и да отговорят на ключови въпроси за опазването на здравето при функционирането на организациите в условията на пандемия. Дискусията се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и ще се проведе онлайн на 23 април 2021 г., петък, от 14:00 часа, с продължителност 90 мин. Тя ще може да бъде проследена в YouTube и фейсбук профилите на организацията, където ще могат да се задават въпроси.

Темите които ще бъдат засегнати:

·     Доверие и обществено здраве: имаме ли доверие в науката и медицината? Защо в общия шум не чуваме гласа на специалистите?  Можем ли отново да направим крачка напред, вярвайки на науката?

·     Ваксините и свободата: причина ли са ваксините за поредно разделение в обществото и възможно ли е да се наложи задължителна ваксинация?

·     Между какво правя избор, избирайки ваксина?

·     Опазването на здравето като риск мениджмънт: да се насърчава ли ваксинирането, ще стане ли задължително? Увеличаването на броя на ваксинираните ще работи ли за съживяването на икономиката?

Открито за ваксините: дискусия за науката, доверието и свободата на избор

По темите ще разговарят адв. д-р Мария Петрова, специалист по медицинско право; доц. Михаил Околийски, представител на СЗО за България; проф. Орлин Тодоров, психиатър и Огнян Траянов, председател на Българската мрежа.

Модератор на дискусията ще бъде Мария Константинова, водеща на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR „България сутрин“.

Дискусията „Открито за ваксините“ е част от кампанията „Здрави заедно“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Като организация на отговорния бизнес Българската мрежа има ангажимент да допринася за добруването на своите заинтересовани страни. В covid кризата, която не е времево ограничена, една от задачите на бизнеса е да помогне за по-лекото преминаване през нея и за възстановяването на обичайния ритъм на живот, средство за което е и масовата ваксинация.

В отговор на това предизвикателство Българската мрежа стартира кампанията „Здрави заедно“, която ще предоставя на партньорите и служителите на компаниите-членове достоверна информация от компетентни източници. Планираните дискусии ще дадат възможност на представителите на бизнеса да се информират по ключови въпроси, свързани с опазването на здравето, въз основа на които да управляват своята дейност и организации в условията на Covid-19.

Кампанията "Здрави заедно" има за цел да обърне внимание към нуждата от доверието ни в знанието и науката, да помогне да се ориентираме в потоците противоречиви данни и информационния шум, да направим своя избор и преодолеем страховете си, да покаже грижата на работодателя, да създаде сигурност и спокойствие в заинтересованите страни по отношение на здравето им в работна обстановка, да направи възможен добър за всички работен режим.

Медиен партньор на кампанията „Здрави заедно“ са Bulgaria ON AIR, Dnes.bg  и Puls.bg.

****

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН е обединение на компании, неправителствени организации и образователни институции. Тя е част от Глобалната мрежа и е официално прогласена на 6 май 2011 г. от Н. Пр. Бан Ки-Мун - генерален секретар на ООН.

Българската мрежа е най-активната организация в страната в сферата на корпоративната отговорност и устойчивото развитие. Тя е мрежата на отговорния бизнес, която с работата си показва, че бизнесът, посредством участието си в колективни социални проекти, е сила за добро.

Мрежата е национална партньорска организация на най-голямата европейска бизнес мрежа за КСО – CSR Europe.

Глобалният договор на ООН е най-голямата световна инициатива за корпоративна устойчивост и обхваща над 12,000 членове. Доброволната инициатива на бившия генералния секретар на ООН Кофи Анан обединява бизнес и неправителствени организации, академични институции, градове и агенции на ООН в истински глобален форум в подкрепа на устойчивия растеж и гражданската отговорност. 10-те принципа на Глобалния договор на ООН са насочени към прилагане на отговорни бизнес практики в сферата на правата на човека, трудовите норми, опазването на околната среда и борбата с корупцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 4 за насилствена задължителна ваксинация тоест зора е да се упомзотворят всички купени ваксини за да не пропадне нечия супер далавера.Второ става дума за не тествани ваксини една ваксина се тества минимум две години никой не може да ме задължи да ставам опитна мишка на корпорациите.Така че майната им.Хич не ме интересува.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така обяснявам защо мисля задължителната ваксинация за простотия а феновете и за ковидирани психопади и *** на диктатурите.Първо ако става дума за това че неваксинираните после ще се разболеят и ще напълнят болниците и това е истина а не измислица каквото всъщност е тогава просто се казва трябва да подпишете един формуляр че отказвате ваксина и в случай на инфекция няма да бъдете третиран като спешен случай и който иска си поема риска.За такова нещо обаче никой не говори а само за
2
1
 
3
 
! Отговори
Ник преди 3 години
една експериментална отрова не може да се натрапва задължително. който иска, да става зависим от игли и дози - да подписва, че е съгласен. който не иска, като дойдат насила да му првят "добро", да пее "вятър ечи, Балкан стене, сам юнак на коня, с тръба зове свойте братя, всички на ...."
1
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Въпросните индивиди няма как да говорят открито за ваксините, защо фармафията им плаща, за да лъжат.