Тази година Благодатният огън ще бъде донесен в България

Миналата година използвахме частица от 2019 г.
Обновена: 26 апр 2021 14:34 | 26 апр 2021 14:33,
24
Тази година Благодатният огън ще бъде донесен в България
Снимка: БГНЕС

Тази година се очаква Благодатният огън да бъде донесен от Йерусалим в България. Това съобщиха за БГНЕС от Светия Синод на Българската православна църква.

Заради пандемията от коронавирус и изискванията на израелските власти хората, които посещават страната, да бъдат ваксинирани и да са с отрицателен PCR тест, направен 24 часа преди пътуването, делегацията на Светия Синод ще бъде в ограничен състав. Тя ще включва врачанския епископ Григорий, директора на дирекция "Вероизповедания" Емил Велинов и още един духовник.

Миналата година за пръв път от 15 години Благодатният огън не бе пренесен от Божи гроб в Йерусалим, а бе използвана частица от този, който беше донесен през 2019 г.

Измолването на Благодатния огън се извършва в навечерието на Великден на Велика събота. Обикновено на богослужението присъстват хиляди поклонници, които изпълват както църквата, така и целия стар град на Йерусалим. Но миналата година заради пандемията от коронавирус достъпът до Храма на Гроба господен бе сериозно ограничен.

През 2019 г. българската делегация донесе Благодатния огън не само за православните християни у нас, но и за Македонската православна църква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 2 години
Кутия кибрит ще свърши същата работа , и е милион пъти по-ефтина.До кога ще ни занимават с тези измишльотини?
11
0
 
2
 
! Отговори
Лориен преди 2 години
Това е пълен абсурд! Аз не мога и нокторезачка да си взема в ръчният багаж, а тия огън ще пренасят за поредна година... Изумяват ме мащабите и необятността на човешката простотия и невежество!
10
0
 
2
 
! Отговори
дай Боже този огън преди 2 години
да изгори продажните душици на ДС агентите в НЕ-светия Синод начело с КГБ/ГРУ агент Неофит!ДС агентурата превърна Бъ;гарската православна църква в коптор за руската агентура на Балканите и се отказа от важни достижение на българския народ - Македонската църква преди няколко години изяви желания БПЦ да стане Майка на МПЦ, което подплаши Путин и той накара агента си патриарх Непфит да се откаже от това историческо предложение в полза на България и МакедонияСпите ли български православни миряни?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпратете Евлогий да видим дали Бог ще му даде на него огъня? Все пак два пъти падаха скалите му. Нали?
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май чувам имало един млад владика дето не му стиска да се качи в самолета и да донесе огъня. Защо бе? Лично Радев ще бъде пилота на огъня.Аз ако бях на Радев щях да кажа на Неофит, че искам да карам самолета и да качим младото попче, онова дето е отворено много по телевизията. После Радев може да го хвърли от самолета жив и да видим дали Бог ще е благосклонен и дали обича своите владици. Дали?Бас си нещастниците са тия владици. Вкараха змия при тях и сега се чудят кво да правят. Той Бог им г
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога за Христос храма е бил толкова важен? Той лично каза на фарисеите, че камък върху камък няма да остане от храма им.Важен е храма в сърцата ни. Да, храма е ремонтиран, но като знам, че МАФИЯ са прибрали 50% под масата и са направили ремонт на ремонта ме е гнус. Защото кражбата от Бог и народ е СВЕТОТАТСТВО.Затова МАФИЯ е проклета от БОГ и сега, когато вече и папата не иска да им дава индулгенция за пари и не иска да ги гали по главата. Кво правим МАФИЯ? Колко хора умряха на пътя, който о
6
0
 
4
 
! Отговори
неофите,кога? преди 2 години
забележи Неофите, че папата не сключва сделки с МАФИЯТА."Папата обяви война на Ндрангета""Папата: Мафията се възползва от пандемията!" "Mar 21, 2021 Папата призова хората по света да се борят срещу мафията""Папа Франциск иска да спре мафията да ползва образа на Дева Мария."
5
1
 
2
 
! Отговори
Владика лъже заРадев преди 2 години
Докладваха на папа, че МАФИЯТА крадяла в пандемия.Папа каза, че трябва християните по целия Свят да се борят с МАФИЯТА.Единствения човек, който се бори с МАФИЯТА - Радев. И Светата Църква,младия митрополит го оплю, защото ТИКВАТА им плаща за ремонти. После Бог като видя сделката между МАФИЯ и БГ ЦЪРКВА така се ядоса, че два пъти падаха скалите на Рилския манастир. И три пъти да паднат и камъните да проговорят. Неофите ще повярваш ли? Има ли кой да ти каже истината?
4
0
 
2
 
! Отговори
FAKE преди 2 години
Да видим дали ще бъде донесен Светия Огън във България?Джоузи докажи, че Бог е с теб и ще направиш успешна доставка.Този път самолета ще се повреди и огъня ще се загуби, а смъртта на Джоузи ще бъде знак за владиците, които позволиха един от тях да говори гнусотии срещу президента.Джоузи - псевдо владика. Като беше НИКОЙ правеше подли номера. Баща му - дребен мошеник, а майка му с чанти подкупваше педофила заради когото два пъти падаха скали на Рилския манастир.Джоузи е страхливец
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им вярваме на тези с Ролексите и Кадилаците ли. Или на тези брадати на които Бибитко им раздава милиони и ги делкат.Не сме канарчета бе нито пасем трева. Намерете си някои от средновековието те ще ви повярват на 200 процента.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия наистина ли ви имат за кана.рчета. Кой ще им повярва на тези измислици. Благодатен огън който сам идва от нищото и палел нещото. На всичкото отгоре само веднъж в годината на определен ден. Докато има народ който да им вярва на тези неверници света ще потъва в мрак и нищета. На всичкото отгоре и харчат милиони за гориво на самолет за да го докарат. А народа мре в мизерия и боллести.
1
4
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Излиза, че никога досега Благодатният огън не бил в България.Защо са тези държавни разходи? С какво е по-лошо огънят от Zippo?