Строителни работници с фирми за милиони: Как става това?

Станислав Начев документално е собственик на близо 100 фирми
25 май 2021 21:24, Екип на Bulgaria On Air
59

Строителен работник е един от собствениците на фирмите с опростени данъци за стотици милиони.

Станислав Начев документално е собственик на близо 100 фирми. Повечето от тях са задлъжнели към държавата. За подобни схеми е арестуван и освободен през 2011 година. Две от фирмите, които до скоро трябваше да платят стотици милиони на държавата, са негови.

Още по темата
Близки до него разкриват обаче, че никога не се е занимавал с бизнес, а бизнесмени го използват като бушон.

"Той не е човек с много пари. Нито се е показвал, нито се е появил. Получава някакви писма, но вече там той си ги чете. За какво го търсят, не мога да кажа", коментира кметът на село Любен Каравелово.

Въпреки десетките си фирми, Станислав Начев работи на строителен обект. Съседите му твърдят, че не го познават.

Според Търговския регистър, към днешна дата Станислав Начев притежава и е една от фирмите на Дамян Савов - DJ Дамян.

"Не, не, не, нямам никакъв спомен. Аз въобще съм на друга вълна, нямам никакъв спомен и нищо не мога да ви отговоря. Това е било преди толкова време", каза Дамян Савов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Схемата работи безотказно, твърдят специалисти. По подобен начин преди време своя фирма прехвърля и настоящият изпълнителния директор на НАП Румен Спецов. Днес компанията дължи на хазната 1,1 млн. лева.

В официална позиция от Агенцията по приходите заявиха, че към момента на прехвърлянето "Гранекс трейд" не е имала задължения. Собственик на дружеството сега е Данаил Николов.

В опит да намерим собственика на 22 фирми и "Гранекс трейд", отиваме в село Ялботина. Къщата му обаче е разрушена, а съседите му не са го виждали от години. Съседите разказват, че първо е отишъл в София, а след това заминал за чужбина. И така следите му се губят.

А според закона, ако данъците не се погасят за 5 години, давността има пада. В повечето случаи това е невъзможно, защото приходната агенция започва друга процедура.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя спецов е няква мутра поставена, на всеки е ясно..как може бе, нямат срам ама това самодо едно време помага
25
1
 
4
 
! Отговори
Риторичен въпрос? преди 2 години
Как Пеевски си прави извращения със България?
24
0
 
2
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
ЩОМ ЗАКОНЪТ ГО ПОЗВОЛЯВА
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом закона го е позволил,законотворците трябва да са в затвора.Иначе все така ще е.Когато се приеме закон,които забранява лобизма,повече такива"хватки"няма да има.Вие допускате ли,че тези които са писали закона не са същите дето са се възползвали от него?Например,Данчо ментата,Менда Стоянова,Бездомника министър,Оня с релсата и много други,все "законотворци".Не е луд този който яде баницата,а този който му я е дал.
22
4
 
17
 
! Отговори
Как става ?!?!?!! преди 2 години
Става с любезното съдействие на ГерП...БоКо и компания !!!! Последните две години се скъсаха активно ... ежеминутно..... ежедневно ...да мачкат малкият и среден бизнес ...и да се бият в гърдите *** от НАП ...да тормозят обикновените данъкоплатци... К***Р и затвор за всички тях от последните 10 години
21
5
 
9
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
Всичко е законно. "Духайте супата", Любо Пенев.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимно 24 ГЕРБ ли назначиха новия шеф на НАП с милионите задължения ***
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарантирано от ГЕРБ е така крадци долни
18
0
 
2
 
! Отговори
Нмк преди 2 години
До8 вярно! но към по-зле
17
3
 
11
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
А на славчо-чалгата фирмата на кого се води ?Къде е регистрирана и къде плаща данъци ?
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е официален бизнес по цял свят. Регистрират се стотици фирми, прехвърлят задължения и активи до припадък и няма кой да успее да ги хване.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наследството на герб !
14
1
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
И защо НАП не са го търсили да олаща задълженията? Защото и те са с схемата и се правят на гламави. Сега да горят данъчните инспектори, които са си затваряли очите - уволнение, конфискация и затвор. Законът си е много добър, но не се прилага.
13
0
 
22
 
! Отговори
! преди 2 години
Когато си продавах автомобила за 800 лева, ми искаха справка от общината , че всички данъци са платени!
12
1
 
35
 
! Отговори
Решение преди 2 години
Слага се по закон, че фирма със задължения не може да сменя собственика си и готово... освен ако не умре
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" преди време своя фирма прехвърля и настоящият изпълнителния директор на НАП Румен Спецов. Днес компанията дължи на хазната 1,1 млн. лева." Янев трябва да обясни какви качества видя в този мошенник, че го нагласи за шеф на НАП. Да прехвърлиш фирма на социално слаб е стара отвратителна далавера.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахахахахахахахахахаабе какви 1000 лв? Повече от 100 лв. на живо едва ли е виждал клоша от снимката. За това е и търсен явно.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами схемаджи са и колекторски фирми на елматрикс, на салтанатка , на топлофикация. На една такава с адрес. Монтана ул. В. Левски 8 офиса е в къща без дограма. И такива фирми Местната Власт, кмет , администрация са в схемите
8
5
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Тук наблизо се подвизава един бездомник..Преди нема и месец ми се оплака,че полицаи са поискали личната му карта и са я ВЗЕЛИ!!!Без никакво основание!..Та го предупредих да има предвид,че някой ден може да го потърсят за неплатени данъци или далавери с ДДС от.."НЕГОВА ФИРМА"...Така действат-РЪКА ЗА РЪКА!..Преди време в един друг сайт един коментатор наричаше България.."Кло а ка"..Много му бех ядосан,но виждам,че е бил много прав..
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С помощта на едни култористчета, на средно меринджейско ниво в НАП, но с чадър дълбоко в службите.И хранят много от сивия отбор, който днес надига глас да е лидер в държавата.