Над 1000 лева възнаграждение за преброител

Между 18 септември и 3 октомври ще бъде обходът на адресите
42
Над 1000 лева възнаграждение за преброител
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 1000 лева може да достигне възнаграждението на един преброител, съобщиха от Националния статистически институт. Той набира около 5 000 преброители и контрольори, за да попълни необходимият екип. Кандидатите могат да подават документи до 10 юни в Общината, към която искат да положат труд.

Един преброител би могъл да изработи средно около 400 лева, ако отговаря само за един преброителен участък.

Това е сумата, ако се предположи, че 50% от населението в този участък се преброи електронно.

Максималната натовареност на преброителите може да бъде три участъка, като преди да пристъпят към работа, те ще минат еднодневно обучение и ще им бъдат издадени специални карти за легитимация. От своя страна всеки човек ще може да се обади в националната статистика, за да научи името на преброителя, който ще го посети.

От 7 до 17 септември ще е електронното преброяване, а между 18 септември и 3 октомври ще бъде обходът на адресите.

Преброителите имат право на предварителен обход, за да се запознаят с региона и да преценят времето си. Те ще имат право да позвънят на вратата ни от 8.00 до 20.00 часа всеки ден, включително в събота и в неделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: заплатансипреброител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
търсят се балами за 400 лв да си трошат краката и главата по маалите !А милиони бонуси си раздават държавните служители - Те да идат да броят -тоова е тяхна работа .
11
0
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Не пускам ковидносители у дома !!!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересното е, че и електронното преброяване типично по нашенски не е на 100% електронно.Въпреки че си въвел данните в системата за да са валидни трябва да разпечаташ код от системата, които да дадеш на преброителя.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ми звънят на вратата по всяко време. Ще си попълня електронната карта и няма да ми звънят да ме будят когато си искат. Имам си прекалено натоварен график през седмицата и не ми се занимава с преброители. Така колкото повече хора попълнят електронната карта-толкова по-евтино ще излезе за държавата. Щом ще ме изнудват да гласувам с машина-няма да пусна никой у дома. Ще си попълня данните, а преброителите да пасат!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Националният статистически институт разполага с мобилно приложение за преброяването на населението и жилищния фонд през 2021 г. още в началото на миналата година. Чрез приложението и през сайта census2021.bg, разработени от НСИ, по време на преброяването от 7 до 17 септември т.г. всеки ще може да попълни електронната преброителна карта. До нея има достъп чрез различни устройства - смартфони, таблети, компютри.
7
1
 
12
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
И мен как ще ме преброй някой - като няма си отворя вратата?
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конкурса обаче е труден! Трябва да можеш да гарантираш, че си симпатизант на ГЕРБ! Членове на ГЕРБ с предимство!
5
6
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Дано преброяването го направи служебно правителство...Тогава, ще лъсне истината, какво наорави гробаджийската хунта с България за 12 години мор върху Българското население...
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 12 годишния геноцид на хунтата на ГЕРП дали имаме 6 милиона.
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От мен Нито ще видите електронно преброяване, нито ще пусна някой шпионин по време на пандемия, да ми се плюнчи на вратата.
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на преброителите - храбри хора! Да носиш зараза и да те даразяват - при това БЕЗПЛАТНО! Отделно ти се наброява и хилядарка ей така - за няма нищо, ходиш си насам-натам и разговаряш с ***-чалга-юмручковци - все свои хора, значи. Какво по-хубаво от това!
1
5
 
18
 
! Отговори
тука има - тука нема преди 2 години
Ей ся ше видиш как след преброени 6.5млн. гласуват 8.