Колко са свързаните лица по списъка "Магнитски"?

Общински и държавни фирми са с указания да проверят договори
Обновена: 10 юни 2021 13:31 | 10 юни 2021 13:25, Веселина Йорданова
115
Колко са свързаните лица по списъка "Магнитски"?
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че допълнението от снощи към списъка с фирми, свързани с обявените българи по закона "Магнитски", които подлежат на санкции, е на база свързани лица.

Василев добави, че на всички общински и държавни фирми са дадени указания да огледат действащите си договори и взаимовръзки, но все още няма обратна връзка дали има такива, предаде БНР.

Още по темата
По думите му решението на правителството дефинира много по-тясно кои са свързани лица, отколкото в Данъчно-осигурителния кодекс и по Закона за КПКОНПИ и допълни:

"Причината да е толкова тясно е наистина да се ограничи кръгът и ефектът върху държавните дружества. Ако погледнете Закона за обществените поръчки, там има много ясно изключение, ако една обществена поръчка би нанесла щета, икономическа или застрашила икономическата и националната сигурност на страната, това лице може да бъде изключено по допустимост. Така че ние смятаме, че решението на Министерски съвет е напълно в границите на закона".

Следващ парламент може да реши дали на партията на Васил Божков "Българско лято" може да бъде отнета субсидията по Закона за политическите партии, ако формацията спечели  над 1 процент на предстоящите избори, коментира още финансовият министър.


115
Още от Страната
Мъж плати над 23 000 лв. за "пратка" от чужбина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Кметът преди 2 дни
Целият свят знае,че мутрата ограбила българския народ се казва Пойко Порисов.
85
0
 
1
 
! Отговори
До 83 преди 2 дни
Аз мисля,че Порисов е по-правилния отговор.
84
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 дни
До Диана84-прод. Значи интересно е кой набута Божков в Магнитски, защото тази Мустафа няма да се среща случайно с Янев! Така че покрай двамата скарани са се промъкнали и други, внесени имено от БСП - затова и там няма БСПарски под.логи...Ще ги видим и тях, няма да ни се размине! Тези са още по-жалки и от.вра.тителни като всичко, свързано с БСП...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!...
83
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 дни
Ах, пропуснах Гадев..!
82
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 дни
Засега знам две сигурни - Рашков и Манолова !
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Някой знае ли свързани ли са лицата, които спечелиха от лотарията на Божков или са търкали билетчетата? А Лафка? Свързани ли са фирмите, които са зареждали Лафка?
80
0
 
5
 
! Отговори
куку преди 3 дни
Кокорчо пак се енакокорил
79
2
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 дни
Този закон "магнитски" е една правна НУЛА на територията на България и ЕС.По Конституция.Става само за партиина пропаганда.
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кокорчо приказваш само празни приказки.радев и мая дори не се криеха че са на хранилка при божков
77
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мая Манолова мутрата излес- се оказа Действащият български политик уличен по закона "Магнитски" от САЩ
76
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Действащият български политик уличен по закона "Магнитски" от САЩ се оказа - Мая Манолова.Но НИЕ я познаваме като МАЯ МУТРАТ водеше едни други Мутри от които един сега е награден с Министерсво тези са слепени като Свински Черва
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
БСП Отлитат но не на ЮГ а в Затвора при Бай Ставри
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
БСП КОРУПЦИЯ трябва Радев Да я разследва - БОЖЕ гарга на гарга ОКО не ВАДИ
73
2
 
4
 
! Отговори
Давай Асене преди 4 дни
Мачкай !!!Списъците са за да излезнат на открито всички фирми, които са свързани с корупция.Тези фирми няма да имат право да кандидатстват за субсидиране, няма да имат право да търгуват с долари,блокира им се всяка дейност в САЩ.Или ,драги тролове,не ви харесва истината за герб?!
72
4
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 дни
Действащият български политик уличен по закона "Магнитски" от САЩ се оказа - Мая Манолова. - Някой учуден?
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Божков Радев Слави БСП имат една цел да съборят Бойко Борисов другуте са Боси И голи Божков ги свързва С ПАРИ над година платен протест сега професор минеков трябва да бъде награден с МИнистерство САЩ за това ги Удариха по Парите
70
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ГЕРБ се разпада. БСП са пътници по естествени причини. Основен приоритет сега трябва да бъде унищожаването и забраната на етническата партия ДПС и тогава българската държава ще бъде освободена от едно значително голямо бреме.
69
1
 
9
 
! Отговори
До 64 преди 4 дни
Свързаност между фирми не се опреселя на база една жена каза.Има си търговски регистър, води се разслвдване на лицата собственици, в кои фирми участват и т.н. и т.н.Ако някой иска, винаги може да ги извади на показ.Доста гербаджии и дпсари ще излязат свързани.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До че гобараЩо бе, ЕС си е супер. Като не ти изнася бегай в Русия. Като ти самия си безполезен ypoд, не значи че всички са такива
67
7
 
3
 
! Отговори
Че Гобара преди 4 дни
Хахаха ... колко ли? Цялата държава е свързана по списъка "Магнитски",цялата държава и всички средни и големи фирми. Без изключение. В момента в Българи минаваме през крадливата фаза, по която мина и Гърция преди много години, но в много по-уродлива форма. НЕ знам на ЕС кога ще им светне една лампичка, че направиха голяма грешка, като вкараха такива държави в ЕС. Никаква ползва няма от нас, само проблеми. Да ни бяха оставили на Русия ...