Радев: Ще представим Плана за възстановяване през юли

Президентът проведе видеоразговор с председателя на Евросъвета
Обновена: 17 юни 2021 19:10 | 17 юни 2021 18:53, Веселина Йорданова
79
Радев: Ще представим Плана за възстановяване през юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията, солидарността, в общата сила и бъдеще на ЕС. Българският план за възстановяване и устойчивост е в процес на изготвяне и предстои да бъде представен през месец юли т.г. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с други лидери на държави-членки на Европейския съюз участва във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Разговорът се проведе по инициатива на Шарл Мишел в рамките на подготовката на редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 24 и 25 юни в Брюксел. Сред обсъжданите теми бяха мерките за икономическо възстановяване от пандемията от коронавирус, миграцията, както и други теми, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Въпреки, че пандемията все още не е отминала, е необходимо европейските механизми за реагиране при кризи да бъдат укрепени, както и да бъде повишена устойчивостта на здравните системи на страните-членки, призова Румен Радев. Държавният глава подчерта, че в условия на криза Европейският съюз е демонстрирал готовността си да действа решително и иновативно и от страните-членки зависи предоставените ресурси да бъдат използвани по най-ефективен начин.

Президентът изрази и желанието на страната ни да дари ваксини на Република Северна Македония и призова за облекчаване на процедурите в тази насока.

"България отделя специално внимание на външното измерение на миграцията като важен стълб на цялостния подход на ЕС в тази област", отбеляза още държавният глава и приветства задълбочаването на сътрудничеството със страните от съседните на Европа региони. Президентът посочи също така, че все още ЕС се нуждае и от план за реакция в случай на бързо нарастване на миграционните потоци. "Необходимо е да бъдем подготвени и да имаме точни и ясни инструкции с какви ресурси и брой хора трябва да отговорим при евентуална такава ситуация",  каза още Румен Радев.

Актуалната ситуация в Източното Средиземноморие, отношенията на Европейския съюз с Русия и Турция, както и с Беларус, също бяха сред темите на разговора.


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
4
 
! Отговори
ЕС И МАМА ХЕРО.... преди 1 месец
...ЯВНО СА ПОКАЗАЛИ КАРТОНЧЕ , НА ГРИПЕНА...ХА,ХА,ХАААААААА
69
0
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
ЗА КАКВО ДА ПЛЮЕМ ПО РАДЕВ.....ЩОМ ПРОВЕЖДА ПОЛИТИКАТА НА БОРИСОВ И САЩ??!
68
1
 
1
 
! Отговори
Платена статия преди 1 месец
Статията е с цел калинките на БоКо...да излеят цялата си жлъч срещу Радев ....
67
2
 
2
 
! Отговори
Очаквам минуси преди 1 месец
Колкото и да не ви харесва ... служебното правителство на Радев ...разбута кошера ....и излязоха мръсните схеми на ГЕРБ....народа видя как му се крадат парите ...и не получават нищо насреща... !!!! Дали е комунист или не Радев има излъчване на европейско ниво....за разлика от толупа..... единственият с преводач...на световните форуми ....!!!!
66
1
 
3
 
! Отговори
НЯМА ДРУГ ИЗХОД... преди 1 месец
ПЛАНА ОТ ГЕРБ ....ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ОТ РАДЕВ , ЗА ДА НЕ ИЗПАДНЕ ДЪРЖАВАТА ВЪВ ФИНАНСОВ КОЛАПС!...ЯСНО , КАТО БЯЛ ДЕН...!
65
1
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
ЩЕ ПРЕДСТАВИ ПЛАНА ОТ ГЕРБ......ЗАЩОТО МУ ТРЯБВАТ ПАРИ НА ФИГУРАНТА, БЕ....ХА,ХА,ХААААА....НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО??!.....ТОЙ И НЕГОВИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ , НЕ МОГАТ НИЩО НОВО ДА ИЗМИСЛЯТ------ПАРИТЕ ОТ ПЛАНА СА МУ ПО-ВАЖНИ!
64
1
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 месец
Кои сте вие, че ще го представите, узурпатор нагъл? Някой да е избирал назначените ти под*оги? Някой да ги е овластил? А, да: ти и БСП ги назначихте. И се държите, все едно че сте спечелили избори с пълно БОЛШИНСТВО. Да ама не! Преди или след 11 юли ли ще го представиш? Или след септември, от Централния?
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, не бързай! Може и на президентските избори да го представиш! Ама, кажи предварително, има ли предвидени пари за развитие на чалгата в страната или само за милиционери?
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-добре се махайте! Никой не ви ще вас и вашата работа!
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак приказки на ишлеме.
60
2
 
2
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 месец
До Анонимен 62 Почти му е баба, жена му е шМата Хури
59
5
 
10
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 месец
Защо нашият държавен глава винаги гледа като пръднал? А пък Заев искал първо с Борисов да си приказва, защото Борисов е държавника в България! На срещата с Фигуранта само му казал, че вече всичко е решено и по-добре да му донесе едно кафе ,с повече захар.
58
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мата Хари да не е на стъки бабата?
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те всички се срещнаха с него последен като по задължение горкия него броят за сли,,,а
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пазача на баш комуниста как ли се чувства?
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се изяде от яд , че Зоран Заев се е срещнал с Бойко. И то преди него .
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има вид на един белоруски президент тоя щял да представя?? Бягай Форест бягай!
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече двама-трима ми се хвалеха - ма представете си правителството било дигнало пенсиите с 5%. Леле мале - ма това направи правителството на ГЕРБ, бе мишки! Друг ми разправя, ча правителството наплавило много добър бюджет - ми и той, бе тъ--панари е на ГЕРБ. Служебното правителство не е правило бюджет. Глупаци.
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На нищоправещият май не са му превели заплатата,много уплашен вид имаш,оди да ти леят куршум
51
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще представите на боко плана защото сте не кадърни!Освен да точите язовири и прибирате пликове се видя,че за другото не ставате