Кризата довела до ръст на дръзките престъпления

Безработицата и обедняването - причина за обирите
25
Кризата довела до ръст на дръзките престъпления
Снимка: БГНЕС

Серия от грабежи бяха извършени през последните месеци на автомобили инкасо и на магазини и офиси, включително на банки.

„Очевидно имаме зачестяване на случаите и се очертава цяла тенденция в последната година, година и половина“, коментира криминалният експерт Иван Савов пред bTV.

Още по темата

Според него със сигурност има връзка между кризата с пандемията и увеличената безработица и обедняване на населението.

Дръзките престъпления са свързани с общото състояние на хората – на разочарование и страх, смята Савов.

„Мерките са няколко вида. Трябва да се увеличи сигурността на определени публични институции. Да се систематизира подходът при извършване на инкасова дейност, защото там има пропуски“, обясни експертът.

„От друга страна трябва да се активират службите за сигурност. Да се извършат охранителни изследвания по-редовно. Охранителното обследване е дейност, която се предприема, за да се извърши охранителна карта на даден обект. Тези действия години наред се извършваха про форма“, разкри той.

Според Савов двата инкасо обира са били извършени от едни и същи хора, които са били добре информирани и добре подготвени. Такива обири са кампанийни и стават обикновено, когато оборотите са големи – в празнични дни, посочи още той. Става дума за професионалисти.

Основната поука от това е да се вземат мерки и да се повиши качеството на охранителната дейност, която е много неглижирана в България, каза Савов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите ги изгонихме от управлението на България и те се върнаха към предишната си бандитска дейност.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При този хаос и се лови риба в мътни води .
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криминалния контингент се прибра от Европа и сега е озверял сле едне година. Хора пазете се!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеНСега ББР плаща на Христо Иванов имБойко Рашков.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инкасо ПерникТой ББ го няма вече, парата отива директно в президенството с пликове.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгониха няколко хиляди разследващи полицаи, дознатели, следователи, хора с опит и сега няма кой да разкрива престъпленията. Цари демотивация в МВР и престъпниците добре знаят това.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Радев каза, че сме си върнали държавата?
11
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не кризата, а управлението на правителството на мафията! Празни приказки и никакъв контрол и апашите изпълзяха!
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нормално еКукандер, тая престъпност не е скочила резко последния месец... Я кажи кой управлява последните 10тина години? боцко гарда на тодор
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважавам професионализма на г-н Рашков, но се налага пак да попитам кога полицията ще установи престъпниците и поръчителите на дивашки жестокия инцидент с пребития преди 10 дни с чукове 46-годишен мъж в центъра на столицата? Колко седмици или месеци са нужни да се разкрие престъпление, заснето с камери? Богатите връзкарски мутри подлежат ли на контрол, разследване, съд и затвор в една европейска правова държава или и през постГЕРБавата 2021 година си остават безнаказани?
8
7
 
8
 
! Отговори
Петьо преди 2 години
управлението на БСП - понастоящем в лицето на Янев и Радев, винаги е свързано с бандитизъм от всякакъв вид, обири, насилие, мутри - които помнят, знаят това !!!
7
8
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
И пак да увеличаваме полицията и т.н. Не е ли по-добре на хората да не им се налага да правят такива глупопсти? Това обаче ще изисква много "Работа, Работа, Работа"! Но не като тази на ПП ГРОБ а истинска, не само да се опитват да слагат "ред ви хаоса" (който така грижливо създават от 10 години)
6
8
 
10
 
! Отговори
Нормално е преди 2 години
след като партиите на промяната, радев и янев разгромиха и унищожиха службите, това ни чака под вещото управление на бсп и радев
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизма никога не ни е напускал.... Новото е, че отвориха границите! Но тенденцията е и никой не знае колко време ще продължи, отново да не може да се пътува, визирам ковид мерките. Така, че...Нито взехме някои хубави неща от миналото - спортна политика и резултата - високи спортни постижения, здравеопазването - лекари и аптеки и в малките населени места. Всичко се разруши, но не се изгради по европейски модел. Струпване на населението в големите градове...
4
8
 
4
 
! Отговори
Инкасо Перник преди 2 години
Това е Пернишката секта имат всякаква апаратура за наблюдение и слушане крадена от ДАНС и МВР по линия на ББ,някой им е казал че са Дълбоката Държава и те взели та си повярвали!
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте сега, коя криза? Няма криза, средната раб. заплата е над 2 бона. Вождът не ви ли убеди вас, ***, че всичко ни е ток!?
2
0
 
6
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Кризата е виновна, а не безполезната ни полиция. И са нагли! Давайте пари за охранителна дейност! Ама не спирайте да ни плащате на нас.
1
9
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КРИЗАТА СИ ИМА ИМЕ И ТО Е ГЕРБ!!!!! БОРИСОВ ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ РАЗОРИ ДЪРЖАВАТА ЗА ДА ДЪРЖИ ПАРИТЕ ПО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ БАНКИ КОИТО МУ ПЛАЩАХА ПРОЦЕНТ ОТ ПЕЧАЛБАТА , ЧЕ ГИ ДЪРЖИ С ГОДИНИ В ТЯХ!