Съботна ваксина: Десетки на опашки, за да се ваксинират

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране
31 юли 2021 23:15, Красимир Ангелов
140

Десетки хора се наредиха на опашки пред временните имунизационни центрове в София в днешния почивен ден.

"От много време искам да се ваксинирам, но изчаках да минат приоритетните групи, защото мисля, че така е редно и сега вече, с оглед на новите варианти, като се очаква и следваща вълна, най-подходящо е преди нея да се ваксинира човек", убедена е Ася Александрова.

Още по темата
Новата вълна на коронавирус се очаква съвсем скоро, предупреждават експертите.

"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява. Неприятното при него е, че заразява повече хора, отколкото Алфа вариантът. Относително се фокусира върху младите хора, защото възрастните са ваксинирани и се пазят повече, а младите подценяват опасността и остават непокрити. Нямат ваксина, а ако не са преболедували - нямат никакъв имунитет", заяви Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране.

Предстоящият месец август трябва да бъде използван за имунизация на колебаещите се хора, за да може преди есента повече хора да имат защита, смятат експертите.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
12
 
18
 
! Отговори
ТалаЛАЛАсъм преди 2 месеца
Нали делта-вариантът заразява и онези, които са си сложили по две ваксини? За какво ни агитират тогава? Да отчетем по-голям брой ваксинирани, за да не ни се карат от Европа ли?
74
1
 
5
 
! Отговори
34535 преди 2 месеца
До АнонименВ случая с прасетата бяха засегнати много малко на брой хора. Тук ситуацията е съвсем различна и очаквам да избие нанякъде много здраво.
73
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мдааа. Правителството на Радев направи така, че хората да се редят на опашки, при положение, че сме на последно място по ваксинации в Европа, а имаме от всички ваксини.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** ферментация в затворено буре неможеш да я спреш.
71
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не може да ми избегне аналогията как преди 3-4 години се справиха с прасетата, въпреки протестите на хората. Нещо нередно се случва, каквото и да става, това бързане, това нервничене по медиите е адски подозрително. И тогава на амбразурата бяха застанали подобни на тая директорка. Хора, не бързайте!
70
5
 
19
 
! Отговори
. преди 2 месеца
От къде извадихте тези статисти бя? За повече нямаше ли пари??
69
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До есента всички о-в це трябва да бъдат вкарани в кошарата.
68
3
 
11
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 месеца
До 75 - И каква излезе тя, Германия е Китай в Европа, само дето заплатите им за сглобяване са по големи. Имат да, защото имат нужда да сглобяват. Който си няма друго - сглобява.
67
2
 
8
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 месеца
До 87 "Много добре знаем какво имат" Какво имат, изброй ми. Не питам какво сглобяват, питам какво имат.
66
5
 
11
 
! Отговори
до 87 от славянин преди 2 месеца
Много бързаш да проклетисваш България и да благославяш швабистан, само че си в грешка! Помниш ли съвсем наскоро какво го сполетя този швабистан!? Малък потоп! А те тепърва предстоят и не само това ами и много други неща!
65
14
 
15
 
! Отговори
До Кал-Ел преди 2 месеца
Хахахахаха .... ви е недостижима...чак стигнахте да обяснявате какво имали/нямали Германците. Много добре знаем какво имат и в каква държава живеят - няма да останат без хора. Докато тука от нашата про.клета земя и въшките вече започват да емигрират. Честито, това е само и единствено защото сме много умни, разбираме от наука, мединица, всякакви вируси и ваксини. БРАВО ГЕНИИ!
64
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сатанистите чипират овцете.Жътвата предстои. Каква секира се приготвили на онези отказали да ги маркират.
63
3
 
14
 
! Отговори
Боже Мили преди 2 месеца
Помогни на Ваксърите! Или както се казва, ако сам нямаш акъл да си помогнеш и Господ не може да ти помогне!!
62
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява" - Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. За бързото бих поспорил доста, обаче широко! Загубих ума и дума. Още доста словоблудни еквилибристики предстои да слушаме от продажни гниди на висок пост!
61
1
 
18
 
! Отговори
славянин преди 2 месеца
На видеото ясно си личи, че разликата между младото и старото г.ведо е единствено във възрастта им, същностна разлика няма никаква!
60
4
 
19
 
! Отговори
Муахаха преди 2 месеца
Ба лъ ми, винаги ще има!
59
5
 
10
 
! Отговори
славянин преди 2 месеца
Най-глупавото нещо е да твърдиш, че някой бил много ''умен'', защото произвеждал много желани машинарии за сметка на унищожаването на народа си чрез подмяна на расовият, етническият, мъжкият и женският му състав! Оказва се, че почти цялата бяла раса е такава ''умна'', защото прави точно това! Но за ''умните и образованите'' явно това е критерият за ''умност''!?
58
6
 
13
 
! Отговори
до 55 от славянин преди 2 месеца
И защо мислиш, че всеки иска да живее в швабистан!? Ако твоите швабистанци бяха толкова ''мъдри'' щяха ли да си напълнят държавата с мангаджали от Анадола, Близкия изток и северна Африка!? Ама били много ''умни'' швабистанците, защото имали големи технически концерни и произвеждали много ширпотреб! Помниш ли ''умните'' швабистанци какво зомбирано стадо д.битък ги беше направил преди 8-9 десетилетия един чичко с мустачки и докъде се бяха докарали през 1945-та!?
57
0
 
12
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 месеца
До 63 Какво ме интересува на колко си, това да не ти е адрес 4000? Ще се обосновеш ли, или ще продължиш да истерясваш? Какво имат германците? Автомобилостроене, изцяло крадено от италианците? Какво друго могат да правят, освен да сглобяват? Аз много се радвах на детето си когато започна да сглобява конструктора си, на една годинка.
56
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 2 месеца
Боцкайте се със 1-2-3-4 та ваксина,, подписвайте си декларацията, и нямате право да се обаждате, защо сте болни, ама и къде е станало.... Щом сте опитни мишки, на ваксини, и други държави ще си търпите наказанието.