Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си

Президентът с реч на връх Шипка по повод 144 години от Шипченската епопея
Обновена: 21 авг 2021 14:40 | 21 авг 2021 12:50, Петя Славова
390
Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев участва в честванията на паметника Шипка. Държавният глава прие почетният строй, с който започва и официалната церемония по отбелязването на 144 години от Шипченската епопея. Днес няма да има възстановка на боевете.

"Пета поредна година съм тук, заедно с вас, на това свято място, което обединява народа ни. Тук сме заедно в жегите на август, и при виелиците през март. Вие ми давате силата да вървим напред", заяви президентът Румен Радев на връх Шипка по случай 144 години от Шипченската епопея.

Още по темата

"Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и българските войни, които заедно отстояха прохода. Но Шипка е и символ на онази битка, която всеки българин води дълбоко в сърцето си. Битката между страха и смелостта, между малодушието и доблестта, между егоизма и родолюбието, в която се решава личното и националното ни бъдеще", заяви държавният глава.

"Всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и нашите освободители. Да живее България", обяви още Румен Радев.

"Преди 144 години на този връх се решава изходът от Руско-турската освободителна война и съдбата на България. От тогава всяка година, поколения наред, хиляди българи от всички краища на Родината изкачват Шипка, за да отдадат почит пред паметта на онези, на които дължим свободата си.

Нямам грам съмнение, че всички ние заедно, с общи усилия и солидарност, ще победим страха, колебанието, унинието, за да може да просперира България. Защото никой не може и няма сила, която да спре осъзнатите хора по пътя към свободата.

Благодаря на всички участници в похода към върха за извървените километри, защото всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и на нашите освободители! Да живее България!", каза още в словото си президентът, цитиран от БГНЕС.

Какво още каза президентът вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
2
 
4
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Някой ще отговори ли кога и как ще се осъществи построяването на мемориалния комплекс,посветен на отдалите геройски живота си Османски войници,защитавайки живота на поданиците на Империята от нашествието на руските окупатори?! Къде ще е- на площада в Плевен или до НДК в София?! А най сполучливо и удачно ще е да е на връх Шипка!!!
306
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 324"В БГ Всички партии са едно.Те са собственост на мафиоти олигарси." - а как е в ес?!
305
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ Всички партии са едно.Те са собственост на мафиоти олигарси.Тук ние си живеем като манипулирани роби Българи,за да може група от 2000 човека Българи мафиоти да може да ни баламосват и да ни разиграват театър и да си пълнят касичките.Няма ГЕРБ,БСП,ДПС,ИТН,ДБ.Това всичко е едно,за да може вие да сте манипулирани и да бъдете слуги на мафията
304
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се вързвате на политическия театър.Баламосват Ви за да Ви откраднат и последната стотинка.В Бг няма партии,а има задкулисие олигарси ,които създават партиите за да Ви манипулират и така мафиотите олигарси да си продължават с игрите.А всичко ,включително и тържеството си е част от театъра.
303
2
 
9
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
До 322 Защо се вълнуваш за гербаджиите,кога ще представят кандидата си за Президент.Какво чакаш?Твоя превратаджия нали вече се заяви.Какво те яде отвътре бе посредственико а?Чувстваш недостиг да омаскарите още хора?Егати елементара,Съжалявам те
302
8
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Конституционния съд: Така им се иска на гербаджиите. И кого ще извадят като кандидат за президент? Чакаме.
301
6
 
3
 
! Отговори
На кого харесва Геше преди 2 години
До Анонимен 334: Гешев беше избран с фиктивен конкурс само с един участник за да прикрива престъпленията на Бойко е гербаджийската дружинка. И затова ще си отиде. А проблема не е само в Гешев, а в едноличното ръководство на прокуратурата. В цивилизованите държави всеки прокурор може да разследва главният прокурор. А тук всички са подчинени на главния прокурор. Кой ще го разследва? Сетне - в Горно Нанадолнище.
300
4
 
10
 
! Отговори
Конституционния съд преди 2 години
Решетника стана за смях с Киро ХАРВАРДА Канадеца:))
299
0
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Каракачамаков: Привет Качамак. Днес е празник на Кирето, Асенчо и Ковида. Напиши нещо. Стига с тия клишета
298
5
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До НОВИТЕ ПОЛИТИЦИ: Серийно си ръсиш по гербаджийските опорни точки ама си забравил да изключиш Caps Lock на клавиатурата си.
297
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалък фигурант. Напълни болниците с болни.
296
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този бандит срина икономиката на България още какво трябва да направи?
295
3
 
8
 
! Отговори
на другия ден преди 2 години
ало , МВР , мъжът ми е изчезнал . не е , още произнася реч на Шипка .
294
6
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Рундю пак ли използва национални празници за политическа пропаганда?
293
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да го махаме този!
292
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха...и та вируса,та мигрантите,абе как така гръцката се пази от фронтекс...как така оградите им не падат...ало еничаро-пУтриот с тв-то,прибрал милиони,за да обслужваж мафията,"великата" ти стена падна...ще те съдим споко,магистрали...ама лъжеха бизнеса гроб-дпс...бюджет около 400 мил....те поръчки за над милиард и половина...джамахирия,армията и тя като...докторите...още пари за да ни пази...ок ще се пази сами бре,ама ще ви уволним...за чий да ви плащаме заплати?...б.рд.к бре...а Народа ми?
291
9
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До сърдечна биткаима го...и гроб-дпс...го използват за да плашат хората,без да ги е за цената...за животите на българите...и ятагани е имало...по-смъртоносни от...вируса...но сме тук ...Народ сме...скоро господарите на които служите,ще ви уволнят и спрат плащането...не се справихте...да ни разделите и унищожите...гроб-дпс...Бог да пази България!!!
290
7
 
17
 
! Отговори
сърдечна битка преди 2 години
другарю радеФ , очаквах да кажеш нещо за вируса , има ли го , нема ли го .
289
21
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Моят Президент...Президента на милионите ограбени братя българи...продавани в робство в 21 век!!!Да живее България...г-н Президент!!!...а сега чуждите служби и еничарите им ми плющете минуси...ще ви покашем среден пръст и ще ги превърнем в...плюсове...бедни духо...прочетете Историята на Народа ми...объркали сте Народа!!!...бойко и сюлейман...не изкачиха върха...!!!Народа ни няма да им го позволи!!!
288
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С празни приказки и голи фрази държава не се гради.Нямаш покритие!Назначи служебни некадърници и мошеници от олигархични кръгове,от тези които създават дестабилизация и икономическа върхушка.Умориха един пилот и млад военен полицай и вместо да изобличи виновните, нагло ги повиши да не пострада имиджа му.Обграден от дс превратажии от злощастния преход тази кремълска креатура се натиска за още 5 г.Айде край,стига толкова,имаме нужда от достойни хора които носят отговорност,а не от такива.