МЗ с игра за ваксиниране, раздава смарт часовници

Печелившите ще се определят на случаен принцип чрез жребий
Обновена: 30 сеп 2021 13:52 | 30 сеп 2021 13:52, Красимир Ангелов
62
МЗ с игра за ваксиниране, раздава смарт часовници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването започва нова информационна кампания, която има за цел да насърчи ваксинацията срещу COVID-19 в страната, съобщиха от институцията.

Тя включва изпращането на кратко текстово съобщение (SMS) до частните абонати на трите телекомуникационни оператори в страната, които оказват техническо съдействие на информационната кампания.

Тя ще продължи един месец – до 31 октомври. Съобщението, което насърчава потребителите да се ваксинират срещу COVID-19, ще бъде изпратено на мобилните абонати на трите телекома, без значение какъв е техният ваксинационен статус към момента на изпращането му. То ще гласи: „Ваксините срещу COVID-19 спасяват живот! Имунизирай се до 31.10.2021 г. и участвай за един от 102 смарт часовника. Повече тук: https://coronavirus.bg/. Кампания на Министерството на здравеопазването.“

Като част от кампанията Министерството на здравеопазването организира и поощрителна игра с предметни награди за ваксинирани лица. С нея ще бъдат раздадени общо 102 смарт часовника, като печелившите ще се определят на случаен принцип чрез жребий, проведен от МЗ.

Поощрителната игра за ваксинирани ще се проведе в периода от 30 септември до 31 октомври. В нея могат да участват лица над 12 г., които са се ваксинирали срещу COVID-19 в посочения период, без значение дали имунизационният цикъл е завършен, или е поставена първа игла.

Всеки желаещ да участва в играта гражданин, отговарящ на условията, може да се регистрира на сайта coronavirus.bg, следвайки указанията.

От МЗ отчитат, че в първите дни от томболата участниците в поощрителната игра трябва да имат предвид, че данните за извършена ваксинация понякога се вписват в системата в края на работния ден и поради тази причина системата може да отчита неуспешна регистрация. Затова се препоръчва да опитат да направят своята регистрация на по-късен етап.

В случай че по време на играта или след нейния край бъде установено, че някои от спечелилите участници не отговарят на условията на правилата, техните награди ще бъдат включени в следващите жребии за разпределяне измежду всички неспечелили участници в играта. Жребият ще се извършва на случаен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер, който в реално време ще извежда изтеглените печеливши участници.

Всеки участник може да се регистрира само веднъж в периода на кампанията. С това ще участва във всички тегления.


62
Още от Общество
Показват бойна техника, охраняваща българското небе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прецакай си здравето за цял живот и получи смарт часовник, с който ще те следим дори и като кихнеш. Прекрасна сделка!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Часовниците са закупени с пари от здравните осигуровки.Нали все не стигат парите за болниците,а сега и томбола .Коледни игрички от супермаркет.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А царевични пръчки с награда кога?
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен "Днес го получих към 13.30 ч. Интересно ми стана когато прочетох "може да получиш". В други държави хората ДАВАТ повече пари ако се ваксинираш, а тук "може да получиш". Може, ама надали. " - може да получиш, ако си роднина на когото трябва
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Antvx "Апропо, ако има юристи тук - склоняването към самоубийство как се третираше, според НК? " - и не само - непоискани реклами, допускане на малолетни да участват в хазартни игри, неспазване на GDPR
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес го получих към 13.30 ч. Интересно ми стана когато прочетох "може да получиш". В други държави хората ДАВАТ повече пари ако се ваксинираш, а тук "може да получиш". Може, ама надали.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей за това нормалните хора отказват ваксинация. Изводите си ги правете сами
50
1
 
12
 
! Отговори
Antvx преди 3 седмици
Не знам какви хора работят в МНЗ, но да пуснеш т(р)омбола в този формат, след 2 години, с *** условия (ако съм боцнат преди 1 месец - кЪв ме броите??), и с такива иронично-безинтересни награди... е, трябва или да си кръгъл и.иот или да не знаеш на кой свят си.Апропо, ако има юристи тук - склоняването към самоубийство как се третираше, според НК?
49
0
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 3 седмици
МЗ да се замисли доколко е етично да поставя надписът"Бъди отговорен" след като разиграва томбола за ваксинирани след 30.09.2021!!!! Тези които са се ваксинирали преди тази дата са "безотговорени"............СМЯХ
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 44 "кандидатствайте за място в ковид отделението" - айде стига с тая жалка опорка. Има пари да се плащат петцифрени заплати на щабаджиите, а за лекари няма. Нещо не е наред.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да представят разходите за тази игра. Да не стане така, че плащаме 2000лв за часовник който струва 200лв и смс-и по 5лв.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Истинските награди ще ги раздава Св.Петър, когато се срещнат/срещнем с него...Тогава всеки продал душата си служещ на злото/дявола ще си получи заслуженото...БОГ да пази България и всички нас ! АМИН
45
9
 
2
 
! Отговори
До 44 преди 3 седмици
Или кандидатствайте за място в ковид отделението. Още има, макар и малко, свободни места. Аман от некомпетентност и нежелание за образоване в тая държава, и само плюене по всичко.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен "ТЪКМО ПОЛУЧИХ СМС С ИГРАТА. СРАМ. " - пиши на мобилния си оператор за GDPR. И за непоисканата реклама се обърни към КЗП
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Терорът няма край По-актуално би било "Ваксинирай се срещу КОВИД-19 и участвай за едно от 100 безплатни погребения". " -погребенията няма как да ги откраднат
42
1
 
17
 
! Отговори
танер преди 3 седмици
не съм давал съгласие да получавам такива съобщения а защо ми ги пращат?
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ваксинирай се и щи дадем часовник, да те следим изкъсо къде се намираш! Нема да те оставим!
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ТЪКМО ПОЛУЧИХ СМС С ИГРАТА. СРАМ.
39
1
 
15
 
! Отговори
Терорът няма край преди 3 седмици
Миналата година постоянно получавах автоматични съобщения на английски с карта на района, в който се намирам. Текстът беше: провери коя е най-близката болница. Сега МЗ е измислило ище по-нелеп начин да ни държи денонощно в стрес. А помислиха ли как ще се чувстват близките на починалите ваксинирани хора? Томбола за часовник - защо? За да отчиташ времето живот, което ти остава? По-актуално би било "Ваксинирай се срещу КОВИД-19 и участвай за едно от 100 безплатни погребения". Мизерници!
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Понеже от ваксата рязко затъпяваш и ще ти трябва нещо смарт, та да ти помага да мислиш.