БАЗ и СЗБ: 717 млн. лв. печалба за АЕЦ "Козлодуй", а бизнесът фалира

Абсолютна подигравка със загиващия български бизнес, заявявят от сдруженията
2 дек 2021 16:00, Ния Христова
28
БАЗ и СЗБ: 717 млн. лв. печалба за АЕЦ "Козлодуй", а бизнесът фалира
Снимка: БГНЕС
"АЕЦ "Козлодуй" отчете рекордните 717.5 млн. лв. печалба за деветмесечието, пише в медийни публикации. Очаква се заради скъпия ток, до края на годината сумата да надхвърли 1 млрд. лв. Абсолютна подигравка със загиващия български бизнес", заявяват от сдруженията на заведенията. 
 
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за незабавна държавна намеса по отношение цените на тока.
 
"Сметки за ток са по три, а приходите са намалели по три! Говори се за някаква държавна подкрепа някога, някак си, но до момента реално тя не е усетена. Всеки работодател в малкия и среден бизнес е поставен пред дилемата, коя сметка първо да плати – за ток ли, заплати ли, кредити ли, към доставчиците си ли да се издължи…
 
Как пък един отговорен фактор в управлението на тази клета държава не се сети, че като затриват бизнеса, обричат на разсипия цялата ни икономика?
 
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за незабавна държавна намеса по отношение цените на тока!!! До момента от тях страда само бизнесът, но съвсем скоро по джоба си ще ги усети всеки български данъкоплатец.
 
Ако не можете да се справите с регулацията на цените, осигурете незабавни и адекватни компенсации!
 
Фалитите в нашия бранш се развиват като лавина. Всеки ден затварят нови и нови заведения, а зимата тепърва започва.
 
Неуважаеми госпожи и господа управляващи, скоро няма да има къде да изядете една супа! Но пък ще спестите от тлъстите си заплати разходите за ходене по заведения. Защото такива просто няма да има", заявяват още двете организации. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЕЦ Козлодуй трябва да събира пари за строежа на 7 и 8 блок. Трябва да се платят дълговете на НЕК. Частниците са хиени и трябва българският лъв да ги прогони от държавната трапеза. Нещастници, които всеки ден мрънкат за нещо. Кога им остава време да правят друго? Затова бизнесът им не струва. Само от държавата печелят милиарди или от далавери с ДДС, контрабанда, дрога и цигари.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнескомунистите искат да ограбят държавната собственост.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавната собственост, общинската и частната собственост са равни. Не може държавните частни субекти да дават пари на частните частни субекти. Държавните предприятия също са частни и имат частни интереси.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата е добър стопанин. Частниците са лоши стопани. Искате да няма пазарна икономика и да няма свободен пазар на ток...................Българският бизнесмен е комунист. Той сега брои чуждите пари на Козлодуй. Иска да ги открадне, както открадна всичко държавно и го предаде на вторични суровини. Не бройте чуждите пари, бизнескомунисти!
19
2
 
6
 
! Отговори
НКК преди 2 години
Пазарната икономика е така. Който е умен просперира, който не фалира. Защо Държавата да плаща на тях, които нищо не внисат в бюджета.Намалиха ДДС-то за тях, а те надуха цените и пак рават. Тока им бил скъп, докато сме в ЕС и пазара е общ така ще бъде с всяка стока.Продава се на този който плаща висока цена. Същото е и със зърнопроизводителите, изнасят в чужбина защото борсата така определя цената. Вие когато ви намалиха ДДС и надухте цените нали това е същото, дерехте кожите на клиентите.
18
1
 
25
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Аз трябва да работя цял ден,за да може държавата с моите данъци да плаща на ресторантьорите,вечерта задължително да отида на кръчма ,за да не натоварят с десетократно завишена сметка и накрая да дойде отегченият сервитьор да му дам щедър бакшиш,защото заплатата му е малка и шефът не плаща редовно.Е,няма такъв филм.
17
2
 
16
 
! Отговори
YY преди 2 години
Наистина много странно защо бранша гледа в паничката на другия (в случая на АЕЦ Козлодуй). Някой на заведенията държи ли им сметка какви са им надценките и колко печелят. Щом има излишък от заведения, редно е да има и фалити.
16
0
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Либерализацията влезе в сила от 01,03,2020г.Тогава управляваше ГЕРБ.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подигравка с цялото население с държавна протекция.
14
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Ха-ха сякаш ги интересувате .
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е пазарната икономика - някои печелят, някои губят.
12
0
 
21
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Защо АЕЦ- а да ви продава тока по-евтино на вътрешния пазар ))) Цената си е цена и за свои и за чужди ! Вие бихте ли продавали в заведенията си на български граждани супа по 1лв , а на чужденци по 6лв ? Не мисля )))
11
0
 
18
 
! Отговори
мак преди 2 години
Друг бизнес в България май няма, само кръчми и кръчмарите все ревящи, че загиват. Никой не хленчи така както тях.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента цената на тока за т.нар.бизнес е 11 Ст/МВтч, а за гражданите 24 Ст.
9
0
 
8
 
! Отговори
kirasirrav преди 2 години
Абе че повечето собственици на разни измислени кръчми и дискотеки са *** това си е така. Ама и тия се оливат с тока - там е някакво мазало, нашите измислени борси и сума ти крадливи посредници по веригата смучат яко и крадът като за последно - кой от кой по-големи негодници. И всичко на гърба на народа - чорбаджиите с кръчми не им дреме, те си го избиват в цени, ниски заплати и криене на данъци и други хватки.
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната е във ход..!
7
1
 
28
 
! Отговори
Мрън, мрън преди 2 години
На това вашето не му викайте бизнес! ... А къде бяхте лятото? В една смрадлива закусвалня на морето 100 гр. мастика 6.00 лева. Значи, кога може кифтетата напреко, кога няма лапане, държавата да спасява. Колко внесохте в бюджета, а колко завлякохте? Е, я да видиме как ще е пък без кръчми.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В последната фактура за ток, която получихме имаше намаление на цената, която трябва да платим. Цитира се някое РМС, така че този не е прав като говори, че няма никаква помощ. Пък и пазарна икономика, либерализация на пазара на ле енергия, долу комунизма, а сега искаме държавата пак да помага?!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е пазара ще не ще централата генерира колосални печалби..
4
7
 
35
 
! Отговори
nexussss преди 2 години
Хич да не ми реве бизнеса.....нали искате пазарна икономика? Ей ви на пазарна икономика, пак ли сте недоволни? Зашо държавата да се намесва, нали държавата било нещо лошо....колкото по малко се меси в нещата било по добре! Айде фалирайте всичкото "бизнес" и да се приключва!!!