Бактериална бомба - 7 контейнера за боклук пред входа на столично училище

Сигнали в Helpbook от страната за масово ограничаване на достъпа до тротоари
3 дек 2021 18:35, Анисия Иванова
21

През изминалата седмица преобладават изпратените сигнали чрез платформата Helpbook.info за масово ограничаване на достъпа до тротоари в цялата страна. Наш потребител ни изпрати снимки и подробно описва какво се случва до входа на столично училище:

"До един от най-използваните входове на 118 СУ "Академик Людмил Стоянов" в Младост 1 са разположени изключително неподходящо 7 контейнера за боклук. Контейнерите са разположени така от години, като многократно са изпращани сигнали до Столичен инспекторат и Община Младост БЕЗ НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ. Контейнерите препречват достъпа на граждани, родители и деца до тротоара и свободното придвижване в този оживен участък, като създават предпоставка за инцидент и представляват бактериална бомба. Всеки ден децата и гражданите са принудени да прескачат разпръснатия боклук, който е навсякъде. МЯСТОТО, което е избрано за тези контейнери е АБСОЛЮТНО НЕПОДХОДЯЩО и е недопустимо да остане така. Основно и елементарно е боклукът да не стои на важен вход, който се използва ежедневно от гражданите. Господа и дами от инспектората, естетиката на градската среда е важна част от културата на обществото, нека да я развием и опазваме заедно, като даваме пример на децата! Някъде там има човек, който е отговорен за този проблем и е в неговата компетенция да го реши. Очакваме дайствия и решение на проблема в срок“.

В град Хасково пък масово се паркира по тротоарната площ  и според нашия потребител майки с малки деца, които ги водят до близката градина, се движат по пътното платно с риск за здравето си.

Във Варна положението не е по-различно. В близост до детска градина тротоарите и всяко място за пещоходци са блокирани от десетки коли на куриерска фирма. По този начин родителите с децата се налага да вървят по улиците вместо на тротоарите, защото за блокирани от паркирали коли. "Това създава предпоставка за някой инцидент с дете или родител, понеже по пътя няма място да се разминат дори коли, понеже и на платното са паркирани десетки коли, и смятам, че е време отговорните институции да се намесят“, пише още в сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
А защо не виждат преди 2 години
колко кучешки фекалии се пръскат по улиците, не само от бездомни кучета? Не съм видял някой да прибере фекалиите на кучето си, а мрънкат, че децата се разболяват. Минингита се разнася точно от кучетата, след Ковида ще се мре от бактериални болести. Криворазбрана цивилизация, връщаме се към пещерният период, кучета, котки и хора в една пешера(апартамент), а се правим на модерни!?
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нормално -- в столичната община кой е кмет? Фандъкова и мафията герб -- тяхната задача не е да си вършат работата професионално, а да осигуряват поръчки за мафиотски фирми, тези фирми как работят никой не се интересува и не контролира.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14....Като знам каква гнуууусна и жалка история зса днешните ученици - ЗАСЛУЖАВАТ!....Каквото е лицето на държавата такива са и гражданите, каквито са родителите, такива са и децата/учениците! :)))))))))))))
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е романтично с тези стари гумички и кофи!:)))))))))))))))
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 - Те дечицата, дето ги приказваш, като ги видях, май и преди са попадали у пепел, че оепепкленички бяха аххахахХХАХАХАХАХХАХаасХАХАХАХАхАХАХ
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знам каква гнуууусна и жалка история зса днешните ученици - ЗАСЛУЖАВАТ!
11
3
 
4
 
! Отговори
Още днес... преди 2 години
Нема да се плашите. Кирчо и Кокорчо ша ви оправят.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деца падат в гореща пепел до училищна сграда, *** се разлагат край училищата... а ние караме децата да плюят в торбички за милиони левове, че да хванем на ден по 5 заразени от нещо, за което дори не подозират, че им е пречка. И то не е. Циркът е пълен!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто Фандъкова назначи отпаднали от системата бивши управници да се грижат за чистотата, София тъне в бокл-у-ци, преди по Граф Игнатиев минаваше една малка машинка да чисти тротоарите - вече не минава от 3-4 седмици, по улицата е трагедия!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анисия Иванова беше отличничката в класа...Успехи
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Авторката да прочете какво значи бомба преди да пише глупави заглавия.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в българските училаща нямат тоалетна хартия, препарат за миене на ръцете, нормални санитарни възли, както и достатъчно персонал за хигиенизация, но иначе са били най-безопасната среда и от понеделник даже ке ги тестват в затворени помещения по 20-30 наведнъж. Вие за някакви контейнери се притеснявате.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше друга статия за консуматорското общество. Е тези контейнери са еманация на консуматорското общество.
4
0
 
3
 
! Отговори
. преди 2 години
В гетото е така...
3
0
 
5
 
! Отговори
tanya преди 2 години
Същото е и около 10-то СОУ отново в Младост 1.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е бактериален букет пред бактериалната бомба в Столипиново. Тонове събраха през пролетта и сега отново всичко е заринато.
1
0
 
19
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Бомбата трябва да гръмне в кметството , и много тунеядци да изхвръкнат от топлите си гнезда !!