Фрапиращ случай на нападение над таксиметров шофьор, все още няма наказани

Проблемът със сигурността по време на работа е от много години
Обновена: 16 сеп 2022 09:09 | 16 сеп 2022 09:06, Анисия Иванова
22

Таксиметрови шофьори настояват за по-строги наказания за нападения, извършвани над тях от клиенти. С настояване за промяна и повече гласност таксиметровите шофьори организират и протест пред Съдебната палата в София.

"Проблемът със сигурността на колегите по време на работа е от много години. Конкретният повод за днешното мероприятие е поредното дело, този път на Върховната съдебна инстанция. Все още нямаме окончателно решение на делото, очакваме днес това да се случи. Надяваме се на истинска справедливост спрямо извършителите и възмездие за колегата. Това не е единственият случай на нападнат шофьор. Само за последната година тежките случаи са над 5", заяви Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат в студиото на "България сутрин".

Апостол Вълчев, който преди няколко години беше прострелян от двама клиенти, разясни, че на първа инстанция са излезли присъди, които и той, и подсъдимите са обжалвали. Те са били за 6 и 16 години.

На втора инстанция са намалили едната присъда от 6 години на 4 и половина, а другата е останала 16 г. По-късно от Апелативен съд – Бургас преквалифицирали делото и намалили допълнително присъдите на двамата подсъдими.

"Около 20 часа бях изпратен от таксиметрова фирма в Ямбол в близко село, където бях нападнат от двама престъпници. Те бяха въоръжени с въздушна пушка, газов пистолет и нож. Стреляли са със забранен патрон - с дупка в челото, този патрон, като влезе в тялото, се пръска на много части. До момента в мен има доста проектилин. Отивам на поръчката, виждам човек в банкета, където няма никого, на тъмен участък, стои с два сака, слагам ги в багажника, другият стои в канавката - въоръжен. И когато затварям багажника, започва стрелба без причина, след което със сетни сили успявам да се измъкна, виждам само единия, който стреля, той искаше до последно да ме довърши", разказа Вълчев за инцидента.

Мотивите на съда за тази промяна са, че независимо, че нараняванията са в областта, където се намират жизнено важни органи и системи, подсъдимите не са целели причиняването на смъртта на пострадалия. "Пострадалият, след прострелването му, е бил в съзнание и състояние да стигне до лечебно заведение", пише още в мотивите на съда.

"Искаме правосъдие, не адвокатска свинщина в съда. Преди всичко говорим за нападение на работното място. Така, както държавата сериозно се отнесе при нападението на лекарите от бърза помощ по време на работа. Обсъждали сме възможности за паник бутони, връзка с полиция, но на този етап няма решение на проблема", категоричен е Цветков.

Василев подчерта, че е силен човек и бързо се е преборил със стреса и болката, затова засега продължава да кара такси. Той описва инцидента като филм на ужасите.

"Искаме адекватни присъди. Когато нещо такова се случи на колега, нормално е човек да се изплаши и да прекрати да работи това", заключи Цветков пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Голям прос преди 1 година
Било в жизненоважни органи, ама той можел да се добере до лечебно заведение. Тъпотии! Самата стрелба трябва да се накаже строго.
19
0
 
0
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Колко интелигентно,какъв израз само на този синдикалист - искал бил правосъдие,а не адвокатска свинщина в съда?Защо триете,нека да разберат хората за какъв интелект става въпрос!
18
3
 
0
 
! Отговори
Йдъгубииъе преди 1 година
Боите бакшишите с помпи. Ако трябва и да се застреля някой. Те са крадци.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не ви е срам да агитирате за избирателно налагане на закона само защото някое такси някога ви е надуло сметката с 10 лв. За толкова ли продавате закона?! После да не се оплаквате, когато държавата не ви защити, защото и вие сте никой за някой, който се смята над вас. Тука някои се мислят за повече от таксито, защото знаят да ползват емейл, и се вихрят с елементарни разсъждения и показват 0 съчувствие, а иначе искат правова държава. Аборигенска логика.
16
4
 
6
 
! Отговори
no justice преди 1 година
Също, както няма просъдие за хилядите бити/пребити жени(най-често, но има и доста мъже) от криминално проявени такси шофьори!! Върпосният шофьор може и да не е винове може да не е от масата престъпници зад волана на жълтите коли, но след като няма правосъдие, хората е нормално да вземат нещата в свои ръце - законът на джунглата.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешници! Защо не дават гласност за измамите им и отношението им към клиентите? Малко им е! Трябва да ги и опъват на капака!
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпроса е защо не настояват за повече гласност за всички случаи в които Тея така наречени шофьори лъжат, притесняват имамят клиентите.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази клоака ONAIR още ли се клепат в синьо и жълто
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита Промяна!
11
6
 
22
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Като ти помпат сметката и те лъжат с парите нема ядове, ама като го хванеш и му плеснеш на м.нгото 2 шамара, после ореве държавата. Кога ще има контрол и кога ще сложите минимално изискване само хора със средно образование да имат право на книжка и право да гласуват? Когато това се приеме и се контролира , ако искат и по 2 лв. на километър да взимат няма проблем.
10
4
 
3
 
! Отговори
БГ Спонсор на Терор преди 1 година
Два(2) Милиарда лева за престъпниците МВР и 125 милиона за ДАНС, значи ли това, че България е спонсор на тероризма! Казвам се Мирослав Германов и съм жертва на терор!
9
5
 
1
 
! Отговори
Спонсор на Тероризма преди 1 година
Два(2) Милиарда лева за престъпниците МВР и 125 милиона за ДАНС, значи ли това, че България е спонсор на тероризма! Казвам Мирослав Германов
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкият човек! Знаем, че всяко престъпление има МОТИВ! Какъв е мотивът в случая? Грабеж на колата? Грабеж на шофьора заедно с кражба на автомобила? Лично отмъщение, съчетано с кражба? Някой ако е запознат със случая да напише.
7
4
 
2
 
! Отговори
Спонсор на Тероризма преди 1 година
Два(2) Милиарда лева за престъпниците МВР и 125 милиона за ДАНС, значи ли то, че България е спонсор на тероризма! Казвам Мирослав Германов
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оборудвайте такситата с бронирана преграда от плексиглас.
5
1
 
6
 
! Отговори
Ди Митри преди 1 година
Каймак на обществото!
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пъти ми е идвало да отлепя един на някой нагъл, некъпан и пушещ бакшиш, който само гледа, как да прекара хората. Като искат да ги пазят, нека въведат и изисквания към себе си. Разбира се, не трябва да се допуска агресия спрямо тях, но българинът излезе навън и видя, какво е обслужването в белите страни.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам по- строги мерки за таксиметровите шофьори, когатоне спазват указанията за посока на движение, забраните за паркиране и престой и въобще ЗДП. Предполага се, че те са професионални шофьори, за тях глобите трябва да са тройни.
2
7
 
7
 
! Отговори
Качо Йелоу преди 1 година
Ем има и рискове. Аз като развозвам девойки за поръчка и пликчета бело винаги си нося един преправен газов патлак на кръста. Никой не е посмял да ми са прай
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фрапиращ случай на хванат в крачка таксиджия да помпа сметката.