Задължителните маски в болниците остават до 2 ноември

В сила е и изискването за 1,5 м дистанция при струпване на хора
27 окт 2022 08:30, Елка Василева
14
Задължителните маски в болниците остават до 2 ноември
Снимка: архив, БГНЕС

Изискването за носене на предпазни маски за лице в лечебните заведения се удължава до 2 ноември. Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването. Предпазни маски се изискват и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Изключение е направено за децата до 6-годишна възраст.

Още по темата
Остават в сила и изискванията за спазване на дистанция от метър и половина, когато има струпване на хора на открити обществени места, както и организирането на дистанционна работа, при възможност.

Извършването на всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване също е указано в заповедта.

Носенето на предпазни маски, дезинфекцията на работни помещения, редовното проветряване, спазване на дистанция между хората и др. са изисквания, които се налагат заради разпространението на коронавирусната инфекция, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей страшни доброжелатели! Маски горе!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ASD - има един по служба в коментарите, каквото и да стане, пише "ето защо ще гласувам за Възраждане" - рекламира си партията човекът
8
4
 
1
 
! Отговори
ASD преди 1 година
Тоя дето щял да гласува за Възраждане, защото нямало да има мерки. Нали затова гласувахте за ИТН и като дойде техния министър Стойчо Кацаров измряха най-много хора и обърна палачинката и въведе зеления сертификат. Истината излиза на яве винаги. А вие винаги ще се самозаблуждавате.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отчаяно напъват ДАНО СЕ СЪБЕРАТ МАЛКО ГРИПОЗАНИ та да могат пак някакви "мерки" да въвеждат! Ама пуста топла есен НЕ СЕ СЪБИРАТ И НЕ СЕ СЪБИРАТ БЕ! Удължавай епидемичните мерки! За епидемията от 1 на 10000!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не носи, никой не коментира. В България пландемията отдавна приключи.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой още да не е разбрал, че мерките нямат нищо общо със здравето?
4
1
 
10
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Къде, къде? Щот никъде не се носят... авмо само дъжавните калинки не го знаят това!
3
4
 
10
 
! Отговори
Ето затова преди 1 година
ще гласувам за Възраждане! Нека сложим край на медицинския Fаши3ъм!!!
2
1
 
13
 
! Отговори
Ken преди 1 година
Тези хора живеят на друга планета. Никой вече не си прави труда да спазва никакви мерки. Никъде вече не изискват маски, да не говорим за 1.5м разстояние. Явно не ходят в магазини и някой друг им пазарува. Само да направят акция за захар на 1.80лв и елате да видите струпване.
1
1
 
19
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 година
Наложи се да ходя до поликлиника няколко пъти, за зъб там снимки, ала бала.80-90% сме без маски,а и никой не ти прави забележка ,да речем.Айде в болниците са 50% там малко повече са с маски,ама и да нямаш не се занимават.А по аптеките никой не е с маска.Тааа,на кого се правите на интересни с тия маски?Никой не спазва и не ви и слуша глупостите.