Морски неволи - от прокиснало пиле до плаж частна собственост

Вашите сигнали в платформата Helpbook.info
Обновена: 5 авг 2023 07:44 | 5 авг 2023 07:00, Александър Попов
97
Морски неволи - от прокиснало пиле до плаж частна собственост

Зачестиха изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info за морските неволи, с които се сблъскват плажуващите по морето, както и местни.

Ето какво е оплакването на наш потребител с молба за реакция към отговорните органи: „Искам да подам сигнал във връзка с незаконно забраняване на достъпа до плаж и изграждане на незаконни съоръжения на плажа! Покрай брега между кв.Сарафово и къмпинг Европа, който е неохраняема зона, има образувани плажни зони! Точно до носа, където се намира бункера има доста широка плажна зона, която аз и моето семейство посещамахме често. Но при последното ни посещение бяхме помолени да напуснем, тъй като това било частна собственост. Изградени са заведение с навес, тераса, монтирана е екотоалетна, паркинг, стълбища и стоянки за джетове и канута. Моля сигналът ми да бъде взет под внимание и достъпът до плажа да бъде възстановен за всички желаещи. Прилагам снимки на изградените съоръжения!“ (Вижте целия сигнал тук)

Друг наш потребител ни сигнализира, че преди няколко дни са се появили платени чадъри в зоната между плаж Перла и бар Интрига с искане да се провери до колко е законно това. (Вижте целия сигнал тук)

Оплакаха ни се и от обслужването и храната в заведение в Поморие. След направена поръчка било сервирано прокиснало пиле и стара увяхнала салата. При разговор с управителя, същият твърдял, че всичко е наред и нито им заменил храната, нито предложил да отмени плащането. В резултат на това клиентите му получили сериозно хранително разстройство и кошмарно пътуване. „Моля да назначите проверка на посоченият обект, защото не желаем други семейства, особено такива като нас- с малки деца да страдат по такъв начин!“, завършва той. (Вижте целия сигнал тук)

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: плажсигнали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Московски преди 8 месеца
Д........... имат нотариален акт за морето. Морската градина Варна е застроена с хотели. Ние сме държава за световен пример отрицателен но сме за пример . Горд съм. Хората от цивилизацията цъкат с език.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гърците с два дни протести изнесоха всички наглеци и гнусни плажни робовладелци, отвоюваха си плажовете да са за хората. Но в България сме роби, затова си траем и ще ни мачкат.. османци, комунисти, европеисти и какво ли не. Българинът само се оплаква, но не прави нищо по въпроса.
80
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
Плажовете, съгласно Конституцията, са публична държавна собственост. Никой няма право да си загражда плаж, до обявява плаж за своя собственост. Това е директно нарушение на Конституцията. Още преди 10 години обаче покойният Вальо Касабов в предаването "Паралакс" по СКАТ показа заграждания на плажове в Бургаско. Още тогава алармира за нарушители на Конституцията. Ами какво се учудвам, на новите управляващи вече им е навик да нарушават основния закон. Справка - Кирил Петков.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Друго си е Гърция, там пилето го пекат на камък на 45 градуса.
78
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като не им изнася на софиянци и селяните, да си стоят на село.
77
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При Промяната е нормално да има такива частни плажове, всички хора на Кирил Петков са се уредили с такива парцели и никой гък не смее да им каже.
76
2
 
12
 
! Отговори
kirilenko преди 8 месеца
българите от лакомия ще се изядете един друг..най -гадното племе на БАЛКАНИТЕ
75
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По морето само Софиянци и селяни и не можеш да ги различиш кой какъв е.
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Затова няма българи по нашето Чрноморие който има възможност бяга в Гърция У нас храната е под всякакво ниво и чистотата на шлажа и чистота на морската вода също
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според международното право водите, въздухът, планините и плажовете не подлежат на частно право, освен в случаите на притежание на остров. Ако човек си купи остров, само тогава може да претендира за плажа му. Както няма частна планина, така няма и частен плаж. Колкото до природните резервати, те са общодържавна собственост, независимо кой ги "стопанисва".
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Моля да промените заглавието на "Български морски неволи". Не знам защо в Гърция прокиснало пиле не са ми сервирали.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
TpaHзиcора яко е избухнало тази сутрин...
70
3
 
6
 
! Отговори
М*а*лееее... преди 8 месеца
То бива, бива цензура, но дори умишлено употребената диалектна форма "*м*а*", написана вместо "ама", се оказва нецензурна. Причината предполагам е демократично и геройски защитаваната от всякакво споменаване дума, следващата сричка на която е "с*о*н"!
69
4
 
15
 
! Отговори
HelpBook.info преди 8 месеца
Погледнах сайта. НПО - не се интересува, разбира се. Това да не са проблемите на укрите... Никой всъщност не се интересува. Сайтът е просто някаква помийна яма, над която да се наведеш и да кажеш "цар Траян има кози уши"! А резултатът е старата поговорка - ти си пей, Пенке ле, *** кой ли те слуша! Фалшив и лицемерен клапан за изпускане на справедливото недоволство на хората.
68
3
 
20
 
! Отговори
Мая преди 8 месеца
На това място в тази част а годината не стъпвам .Нищо общо няма от татово време .Тогава беше рай и е факт .на ви свободия .
67
3
 
26
 
! Отговори
Приятел преди 8 месеца
До мразя морски *** -Прав си ,но ако отидеш в Царево ,Созопол или Приморско ,ще се убедиш че положението е същото навсякъде.Просто никога повече не стъпвай по нашето кафявоморие.Само в краен случай през юни ,или през септември.От 5 години спазвам това правило и се чудя как още има балъци.Гърция е по-близо ,по-евтино и много по-любезно обслужване.Не съм чул някой да се е оплакал от качеството и цената на храната.
66
0
 
20
 
! Отговори
мразя морски помияри преди 8 месеца
Поморийци са най-долната ***,която може да се пръкне на тая земя, простовати, "леки", но и меки като им скръцнеш със зъби, типичната робска парадигма на съществуване, с една дума,пустиняци
65
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой ходи лятно време на море! На море се ходи зимата.
64
19
 
3
 
! Отговори
В. Магриотов преди 8 месеца
Колегата от Поморие много ги е търпял тез скъсаняци, при мене щяха да играят шaмapитe !
63
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва да си тотално изччаткал, за да идеш на нашето море при алибеговците.