Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения

Тримата мъже са извършители на множество грабежи
19 сеп 2023 11:35, Стела Стоянова
110
Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения
Снимка БГНЕС, архив

„Софийска градска прокуратура е получила сигнал от МВР за причинена смърт на мъж по време на полицейска операция. Наш служител е извършил незабавните следствени действия. Фиксирани и иззети са 3 гилзи, на 100 м от гилзите е намерена кръв, която също е иззета. Извършено е освидетелстване на двама полицейски служители, при което са иззети обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло.

Проверките за наркотични вещества и алкохол са отрицателни и при двамата полицейски служители”, заяви Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София. И добави, че са установени частични видеозаписи на случая. В рамките на днешния ден наблюдаващия прокурор ще прецени дали служителят да бъде привлечен като обвиняем. Има още свидетели за разпит.

„Данните за произведените изстрели са от полицейски служител от мъжки пол, не от женски пол. Дали ще бъдат повдигнати обвинения ще се прецени, след като се съберат доказателства. Тук всеки един малък детайл може да промени заключението”, посочи Кръстев на брифинг, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата

Любомир Николов, директор на СДВР в Съдебната палата пък заяви: „В нощта на 17 срещу 18 септември в 4 РУ е получен сигнал за извършен грабеж над две момичета, от три непознати лица. Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. „Черни връх”, екипът предприема действия по издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат.

Единият полицай тръгва след бягащите и предупреждава няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият служител стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно, и не се чака линейка - полицейският автомобил го откарва в болница „Токуда”. След намесата на лекарските екипи се установява, че лицето е починало.

Искам да заявя, че полицаят, възпроизвел изстрела, е награждаван безупречен служител с 7 години стаж в МВР, на 33 г. Във връзка със заловените лица заявявам, че това са наши стари познайници. Установихме, че лицата са извършители на множество грабежи, използвали са метални и гумени бухалки, за да наранят жертвите си.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А защо българската журналистика, четвърта власт, бдящо око на гражданското общество не е информирало че бхаратска банда извършва грабежи из София? Дей гиди политкоректни компаньонки .......Нито една обрана повече! Българските животи имат значение!
27
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Ако застреляш някой в Гръб - Наказанието Трябва да е само 1 и то по Бързата Процедура, защото Вината е Очевадна - няма как някой да е Заплаха за Живота ти като е с Гръб" - не може всичко да се мери с еднакъв аршин, в случая са отстреляли момче, което в продължение на година+ безнаказано е нападало жени с тръби и бухалки. Кармата си е карма и момчето е платило за миналите си грешки. Един вредител по-малко и браво на полицаите.
26
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много знаете, ама не е вашият син нали?Класика, като неможем да ги хванем дай да ги убием. Е много сте наперени всички, но да стреляш от 100 метра може да гръмнеш и някой невинен случайно. Да бяха спортували малко и да го надбяга дебелата кука.Утре ще застрелят някой без да искат и ще кажат ми той бягаше, ето има и цигарка в джоба и ей тая открадната запалка. Я се замислете.Да искара патлак, нож, да не иска да спре с колата и да гази, ф да го гърмят, но затова че бягало хлапе.
25
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на полицията така се прави.Винаги съм уважавал полицая и никога не съм имал проблем.Сега всеки снима с телефона,има права и медиите плюват по полицията ама утре като има нужда веднага звъни на полицията и реве.Целия *** на ЕС и Америка навлиза в България и трябва да се спре.Навремето като видиш милиционер замръзваш затова имахме ред и сигурност а сега сме тотал щета.Опичайте си акъла!
24
25
 
4
 
! Отговори
Това е Расистки Акт преди 7 месеца
на Омраза от НеВиждани и НеЧувани Пропорции за Нашата Мирна Държава! Наказанието на Екзекуторите в Униформи - трябва да е БезМилостно!!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мешерето даде ли брифинг :)))
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 20 Нали подръжаваме на САЩ ? Какво нередно виждате...то))))В САЩ полицай ,ако застреля в гръб заподозрян със сигурност не му мърда уволнение и съд.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бе вие сте голям майтап! Два дена не можете да се разберете кой стрелял. Накрая ще излезе, че крадеца се е самоубил.
20
17
 
5
 
! Отговори
От Кога Наказанието преди 7 месеца
за Дребно Джебчийство е Екзекуция чрез Разстрел в Гърба?!
19
8
 
3
 
! Отговори
И Чалга Записите Се преди 7 месеца
ИзПълНяват - "За Кокошка - няма Прошка, за Милиони - Няма Закони!"...
18
6
 
8
 
! Отговори
Въпросчета преди 7 месеца
кво Стана с Кууките Били и Сексуално Насилвали под Колоните на Министерски Съвет - цяла България и Записите от Охранителните Камери - гледа! Кво Става с Кукиите Укривали този дето Уби 2 момичета на Булевард Черни Връх - дето дори Стълба бяха донесни за да се покатери и прибере в дома си за да има Алиби?! Мога да Продължа, но е БезСмислено... Следващият Път Застреляният в Гръб ще сте Вие - Мълчете си Още...
17
2
 
9
 
! Отговори
само питам преди 7 месеца
полицай равно на мъж, жена на същата длъжност - колежка.Мисля, че всички са ПОЛИЦАИ - няма мъжки и женски полицаи.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
мда, в рамките на деня мове да видим перфектната буря- протест и на полицейския синдикат ако прокурора реши да повдига нещо си.....Пожарникарю, дръж маркуча си в изправност!!!!
15
19
 
9
 
! Отговори
Ако Застреляш Някой преди 7 месеца
в Гръб - Наказанието Трябва да е само 1 и то по Бързата Процедура, защото Вината е Очевадна - няма как някой да е Заплаха за Живота ти като е с Гръб и при това се отдалечава от тебе като бяга!!
14
3
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 месеца
МВР България има Министър като Министър на МО Тагарев . Защо МВР Министъра не запознае всички ни с Детайли - тоест - откъде и защо е Започнало Преследването ?Така поднесената Информация оставя привкус че Полицията е стреляла сватбарски на месо по случайни Граждани .
13
16
 
6
 
! Отговори
ЛоШо преди 7 месеца
Ксенофоби и расисти ! Без значение от етноса а престъпнциите, е трябвало да бъдат задържани, съдени и да лежат в затвор. Да не говорим, че са все още деца! Абсолюттно не одобрявам престъпленията, които са извършели, но явно нещо в системата куца, щом са толкова познати на полицията, а хайманосват по улиците в ранните часове и изввършват престъпление след престъпление !Полицаят е използвал неправомерно оръжието си срещу тях и е убил едно от децата. Сега и той ще лежи в затвора. Не сме див запад
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мазането по случая продължава.На втория сигнал лицата са били с маски, и няма насчин преследващите ги полицаи, да са знаели че това са стари познайници, привличани за грабежи с използване на бухалки и пр.По рано излеза информация за две ранения на убития, а сега шефа твърди за един истрел.Мерише та се не трае.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не си заслужава спора кой крив , кой прав. Истината е една - бой, бой над тези "човеци" от другия етнос, и смърт в такива случаи. Те са страхливо , но отмъстително пл.е.ме, нужно е да се изтребват бавно , но сигурно.
10
3
 
13
 
! Отговори
Бум преди 7 месеца
От прокуратурата само да посмеят да ги подведат като обвинениеми!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прокуратурата изтрила с гума написаното с молив и отсякла: Полицай, а не колежката му ...