Нова смяна в кабинета: Главчев поиска оставка, Кирил Вътев я подаде

Длъжността ще заеме Георги Тахов
Обновена: 16 апр 2024 16:16 | 16 апр 2024 16:16, Стела Стоянова
106
Нова смяна в кабинета: Главчев поиска оставка, Кирил Вътев я подаде
Снимка БГНЕС

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка. От съобщение на правителствената пресслужба стана ясно, че министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора.

Късно в понеделник служебният премиер изпрати предложението до президента Румен Радев, с което предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

Вътев беше един от четиримата министри  на редовното правителство на ПП- ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет.

Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи, които браншовите организации очакват отдавна, но и с редица недоволства, протести и искане за отстраняването му от поста.  

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с желание да довърши започнатата работа. Въпреки това само 8 дни след официалното назначаване на служебния кабинет, той подаде оставка.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Иван.. преди 1 месец
Не е ли време вожда да направи биков министър? Много време чака човека.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старец до старец...на тези им се приспива още в 14 часа. Има ли някой частник, който иска да наеме някой от тези за работа?!
98
0
 
2
 
! Отговори
Честито преди 1 месец
Започват да се виждат резултатите от промяната на конституцията, която направиха ПП-ДБ с помощта на ГЕРБ и ДПС. Сега Бойко и Делян Пеевски ще си сглобят служебното правителство така, както им харесва.
97
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Кирил Вътев си беше за смяна.Няма необходимото образование за министър на земеделието.Завършил е ВИФ.
96
4
 
5
 
! Отговори
Нищо им няма преди 1 месец
Нещастници, случайници...дадат им власт, не знаят какво да правят. Този Вътев поне е по- фасонлия. А новият прилича на о ли гофрен. Какво ли пък е очаквал някой от гербавия Главчо.
95
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев случка и папка, Бойко и шиши дърпат конците на цялото правителство
94
2
 
13
 
! Отговори
Грездей преди 1 месец
Главчев е само ***, Боко е ствола, а ташаците са Пеюфски.
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия сега тестват как работи новата схема с конституцията, как се сменят, преназначават. Ше *** изкефи опозицията да им пласнат един вот на недоверие, след като има парламент. Па и да мине. Тогава какво ще правят.
92
4
 
6
 
! Отговори
ПП +БСП =РОДНИНИ преди 1 месец
БАНДА КОНТРАБАНДА.... УВОЛНЯВАЙ ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ТЯХ....
91
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Водевила продължава! Тоя Главчев сега ли на 16 Април разбра, че не е започнала кампанията по дклариране на обработваемите земи, която започва стандартно до 10-15 Март. Доста късно е "разбрал" , че поста е важен защото от горските зависи част от схемата за осигуряване на гласове чрез дървата за огрев.
90
4
 
11
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Голяма обич върви между евроатлантиците. Боко яко лашка Кики, последният чак е захапал парапета. Леко встрани Шишо чака мазно. Обич евроатлантическа, какво да правиш ...
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Галавчев идва от глава,но явно онази по малката и го ползват само по-малка нужда.
88
2
 
20
 
! Отговори
до 87 преди 1 месец
Пеевски е реалния осеменител :) Боко е на Пангара да се черви заради Главчев и да бъде параван, а самия Главчев е по-сламен и кух и от Пунта Мара Гейбриъл.Пеевски буквално ежечастно се гаври с ГЕРБ, като с някаква нископлатена куртизантка хахахахахаха
87
1
 
17
 
! Отговори
Деменкоф ! преди 1 месец
Дали ще успеят до изборите да сформират кабинет , или ще продължават "ЕДНО ПОСОЛСТВО КАЗА "
86
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълната управленска импотентност на това служебно правителство и без ДНК анализ доказва бащинството на Бойко Борисов.
85
4
 
17
 
! Отговори
Почтен преди 1 месец
Този некадърен юрист кой го посочи за служебен премиер,та той на две магарета сламата не може да раздели,а цяла държава ще управлява...Но пък е лакей, на банкяра и магнита.
84
0
 
9
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Има един месия той меси и прави баничките ...с сирене без ......
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев обезглавчев, ла, ла, лааа...,🎶
82
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КИРИЛ ВЪТЕВ СЕ СПАСЯВА ОТ ПОТЪВАЩИЯ ГЕРБ
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя за кво остана на поста , Главчев да му каже , че е некадърен ли сама , не чче и Главчев е нещо различно .

Спонсорирани публикации