Претоварената мобилна мрежа блокира изборите във Велинград и Белово

Заради безплатните разговори в мрежата на М-Тел, изборният процес е затруднен; Депутатът от ДПС и бивш кмет на Велинград Фидел Беев незаконно агитира в полза на свой приближен кандидат-градоначалник
18 сеп 2005 15:28,
Претоварената мобилна мрежа блокира изборите във Велинград и Белово
Избирателната активност в Белово и Велинград е по-ниска от очакваната. Снимка: Булфото
Претоварването на мрежата за мобилни комуникации създава трудности в работата на общинската избирателна комисия и секционните комисии във Велинград и Белово, където днес се провеждат
частични избори за кмет.

Това съобщи Иванка Станчева, председател на Общинската избирателна комия (ОИК) Велинград. Подобно е положението и в Белово, съобщават от ОИК в общината.  

Станчева коментира, че се търсят допълнителни стационарни телефони, за да може информацията около изборния процес да се предава бързо и точно.

Проблемът най-вероятно идва от промоцията на М-Тел по случай десетия рожден ден на фирмата. Абонатите на Мобилтел днес говорят помежду си безплатно в мрежата на оператора.

До момента избирателната активност във Велинград е едва 13 на сто. В Белово избирателите са по-активни и вече са гласували 35,24% имащите право на глас.

Въпреки това избирателната активност е по-ниска от очакваната, коментира председателят на ОИК Владимир Бонджов. В града избирателната активност достига 49%, но в селата от общината е някъде от порядъка на 20- 22%, допълни той.

Постъпила е една жалба от името на БСП, че народният представител от ДПС Фидел Беев агитира в полза на един от кандидатите за кмет на Велинград - Стоян Дулев. Депутатът е повикан на разговор в общинската избирателна комисия, която проверява случая, посочиха от комисията. Дулев е бивш заместник на Беев и е и.д. кмет.

Общинската избирателна комисия в Белово е проверила две жалби за нарушение на изборния процес, но те са се оказали неоснователни.

Спонсорирано съдържание