ОЛАФ подгони Първанов и сенките му

ДСБ, ОДС, БНД искат оставката на президента заради констатациите в доклада на ОЛАФ, че мафията е финансирала предизборната му кампания
16 юли 2008 14:02,
51
ОЛАФ подгони Първанов и сенките му
Снимка: БГНЕС

ДСБ настоява президентът Георги Първанов да обясни пред Консултативния съвет за национална сигурност констатациите от доклада на Европейската служба за борба с измамите -  ОЛАФ.

Президентът трябва да обясни "за връзките си с престъпните мрежи, от които е взел пари за предизборната си кампания", заяви Иван Костов.

Лидерът на тъмносините каза, че докладът на ОЛАФ, който разкрива източване на пари от САПАРД чрез мрежа от компании на лица, за които се смята, че са свързани с управляващите, напълно отнема каквото и да е морално или политическо право на държавния глава да претендира за реформиране на българската политическа система.

"Човек, който е вземал пари от хора, влезли в такъв доклад, дължи големи обяснения", коментира Иван Костов.

От ДСБ искат още довечера премиерът Сергей Станишев публично да обясни за констатациите в доклада на ОЛАФ "за срастване на правителството с престъпни мрежи", каза Иван Костов.

"Докладът е изцяло основан на факти и стоим зад всяка дума написана в него", обяви пред БНР говорителят на ОЛАФ Йорк Вуйан.

Той подчерта, че в европейската служба за борба с измамите са крайно недоволни от изтичането на информация в медиите и смятат, че това застрашава разследванията,за които става дума в документа.

Информацията за документа не е изтекла от Брюксел, а от София.

Вуйан обаче не се ангажира с коментар как ще повлияе този факт в по нататъшната комуникация с българските власти.

"Ако се потвърди информацията от доклада на ОЛАФ, имаме правото да искаме отстраняването на президента", обяви и шефът на сините парламентаристи Йордан Бакалов.

Според него няма как, ако в България тече нормално разследване, Първанов да бъде на поста, който заема.

"За това нормалната стъпка е президентът сам да се оттегли от поста си", каза Бакалов.

От "Българска нова демокрация" /БНД/ настояха Георги Първанов незабавно да подаде оставка.

"Това, което се случва, е безпрецедентно. Влиятелна европейска институция заявява открито, че българският президент и правителствени кръгове са свързани и закрилят представители на съмнителни групировки. България преживява най-голямото си унижение пред света през последните 20 години! Срина се доверието в България", се казва в декларация на БНД.

От ДПС обявиха, че докладът на ОЛАФ носи обезпокояваща информация.

Според депутата Камен Костадинов докладът трябва да бъде обследван от правоимащите по закон органи, а виновните лица, както в администрацията, така и извън нея, да понесат отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
BABKA преди 15 години
DA VIDIM SEBE SI I TOGAVA DA GOVORIM ..........NO TOVA NI E NACIONALNA CHERTA POVECHE GOVORIM ICHAKAME NYAKOY DA NI OPRAVI
49
1
 
2
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
A kude zabravihte DPS...i vsichkutu ROMI ot PERNIK be ej.... Stefche s teb sum kvit, POJARNIKARQ izleze golem muj....vupreki, che 30 godini tormoz ne sa nikak malko.... ;)))Vij za saochenichkata-neznam...tia maj nae REZIDENCIATA...za svatbata...da ste mi jivi izdravi...pajovete obache shte gi nakazvam....30 godini rukodelie i tormoz...ne sa malko... ;)))
48
1
 
2
 
! Отговори
Виденов преди 15 години
Номер 47, да не си забравил кой допусна хиперинфлацията? Аз, бе - Виденов...Пуснете ме пак ...
47
1
 
2
 
! Отговори
Kостов преди 15 години
Добре че сте забравили по време на хипер инфлацията кой краде... и кой ви източи сметките.... аз бе... Бай *** - Костов... Пуснете ме пак... и гледай те само....Пъсти шарани.... царя и той за кво доде на власт... каво всички... да краде... Сега идва време за един нов отбор...на ББ
46
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
много лесно забравяте кой спря хиперинфлацията в началото на 1997 год.не знам,може и той да е откраднал,но човек е невинен до доказване на противното,нали така...а някой нещо да е доказал против него,вижте сега какво става,сега гледам по новините че тези двамата са ги арестували/Стойков и Николов,ами НДСВ,кой сега е в коалиция с Доган
45
1
 
2
 
! Отговори
Nedun преди 15 години
Abe, che tiq se osraha zverski nqma spor i nikoga ne bih glasuval za tqh, ama puk da ima tolkova poddrujnici na Kostov mi se struva dosta stranno. Toi razprodade durjavata za julti stotinki i ne ostana edno svestno predpriqtie pochti. Imam priqtel sobstvenik na golqm zavod pridobit po vreme na privatizaciata, koito spodeli, che Kostov i negovite hora sa uspeli da prisvoqt poveche ot 500 miliona dolara. Ne znam kolko e vqrno, no dori sluhovete imat izvestna doza istina v tqh. V kraina smetka vsichki sa banditi i kradci. Mai shte glasuvam za NDSV, zashtoto vupreki che carq beshe tolkova nagul da si prisvoi tezi zemi, te sa edinstvenite, koito se opuvat na koaliciatq, vupreki che sa partnior.
44
1
 
2
 
! Отговори
Харалампи Светльов преди 15 години
Защо решихте, че Костов е ЧОВЕКА? Него сме го виждали, слушали, знаем колко бързо му тече мисълта, недай Боже да си на пресконференция и пр. и пр. Ако един човек има идеи и е на власт, би трябвало всячески да се стреми да доказва идеите си и да ги прилага. Този е от същото без идейно племе, което и сега задушава Родината. Първата им мисъл след победата е "Сега какво да правя?" и кое е най-лесното? "Няма да правя нищо!", хорото си върви, както е казал народа. Ако сравним развитието на нашата държава с влак, то можем да отчетем, че няколко пъти е сменял коловозите, потеглял е стремително в ляво или дясно, пълен е с очаквания и надежди, но 20 години не е напуснал гарата... Как да настигнем другите? Нужен ни е мажоритарен избор на хора с програма - лична програма и амбиция да бъде осъществена. Такива хора могат да се организират, да се коалират един с друг и да извлачат многострадалния ни народ от глухия коловоз. Те са между нас, но не са в първите редици, където са другарите комсомолски секретари и децата им, огледайте се!
43
1
 
2
 
! Отговори
Иван Боримечката преди 15 години
ами за кой да говорим,за това ли че президента е мн.красив абе ти ме съмняваш нещо,що не идеш да му направиш една св.рка...нищо лично...това да не ти е казармата твой приятел да се е издънил и ти да го скатаваш...става въпрос за доброто на България...ще гласувам твърдо за ДСБ и Иван Костов
42
1
 
2
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Бях ти споменал ,че от 130 милиарда ,стойността на всички активи на НРБ към 1990г.,твоите червени другари откраднаха около 93 милиарда долара.Освен това останаха държавна собственост около 20 милиарда долара/БТК,БДЖ,пътища,болници,училища и др./.Значи останаха 15 % стойност на активите,което за 15-20 милиарда значи 2-2,5 милиарда приходи от приватизация. СМЕТКАТА ИЗЛИЗА - ПАРИТЕ ГИ НЯМА!ТАМ СА ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ!ПРАВИ ПО-ДОБРЕ СМЕТКИТЕ И ПИШИ ПО-РАЗУМНО,НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИШ ОТ ЛЪЖИТЕ,САМО ОТЛАГАШ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА НЕЩАТА.
41
1
 
2
 
! Отговори
ЛАВРЕНТИЙ преди 15 години
Уважаеми костовисти и аз бях един от Вас,един от най-върлите му привърженици,но Костов не е "Левски" или "ЦСКА",да ги обичаме безрезервно,въпреки техните гафове.Над 20 млрд. активи се разпродадоха по негово време,а само два влязоха в хазната.Въпреки омразата си към руснаците,хариза им нефтохима за жълти стотинки и после му вярвайте,че не е взел пари на джоб.За никого не е тайна,че с подставени лица притежава и контролира стратегически предприятия в България/аз знам около 15 такива/ и успява да поддържа платения си електорат,най-вече вСофия.А за проверките,които са му правени какво да говорим-теи Софиянски го изкараха чист,като момина сълза...
40
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 15 години
1.Комунистите могат да се приспособяват прекрасно към нови условия и обстоятелства, без да изгубят нещо от същността си. 2.Те притежават естествен инстинкт за самосъхранение, който им посочва подходящите средства за постигане на целите си: вечно да са във властта и чрез нея да ограбват народа. 3.Системата с която постигат целите си е проста и примитивна.Тя се характеризира с вероломното си безсрамие, което само затова е толкова ефикасно, защото никой не може да си представи, че то е възможно до такава степен. 4.Комунистът е голям майстор на лъжата.Той владее до гениалност способността да извърти истината,да изопачи и най-ясното и очевидно нещо и при това да се държи съвсем свободно.Това той върши с такова безсрамно нахалство, че онзи, който го слуша, почва да губи сигурността си и с това комуниста вече печели положението. 5.Комуниста изгражда цяла система от заблуди и измами,която,дълго прилагана, чрез подопечните им мидии, действа като духовна и психическа парализа на народа и задушава в него всякаква инициатива за съпротива. По този начин подлеца става герой, а честния и порядъчен човек се представя за крадец и мошеник. Не убиецът е виновен, а убития.Успешно се представя черното за бяло и обратно. Има ли спасение от комунистите. Има! И то е антикомунистическа революция като тази през 1997г.
39
1
 
2
 
! Отговори
Dari преди 15 години
Стига сте дрън кали за Костов,става въпрос за един красив мъж,нашият президент,мислете а него, дано да му се размине,той е най, най, най......
38
1
 
2
 
! Отговори
Волокин преди 15 години
Съгласен съм с теб, 32!Костов е най-разумния политик, който наистина вдигна на крака изпадналата в тежка криза България. И какво, никой не искаше да го признае това.Май чак сега се вижда, 4е някои хора започват да оценяват неговият принос. Е няма идеални хора, но.....Лошото е, 4е хората искат да се оправят нещата с вълшебна пръчица за "800 дена" или на палячовци като бат Бойко.
37
1
 
2
 
! Отговори
go6o преди 15 години
i kakvo to4no spe4elihme ot NATO i ES ? mnogokratno ni v3eha dadenoto ot tqh.6VEICARIQQQQQQ TRQBVA6E DA STANEM,ma pusti prodajnici-VSI4KI DO SEGA
36
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
1-во някой доказал ли е че Костов е бил крадец? имаше големи спекулаций относно фонда на жена му....и кво...в крайна сметка се намериха 200 хил лева законо дадени...2-ро помните ли за колко кратко време Костов ни вдигна на крака след като Виденов (или по скоро хората около него щото човека беше манипулиран до дупка) ни докара до просешка тояга .... Тогава той подписа първите споразумения и за НАТО и за Евросъюза...Ако не го беше направил...сега нямаше да има кой да ни каже че сме съвсем в батака...и дори нямаше да има кой да ни го каже.Време е за революция ...старото поколение си отиде....АЗ ВЯРВАМ ЧЕ САМО КОСТОВ може да ни измъкне от батака....тука с колеги приятели говорим ...и засега няма друга алтернатива...Не казвам че той е най-честен на земята..но определено няма по добър от него в този момент!Човека е умен и има много идеи...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!Събуди се българино!!!
35
1
 
2
 
! Отговори
стилян преди 15 години
че ще гласуваме за Костов. Няма друга надежда за България
34
1
 
2
 
! Отговори
UnderDark преди 15 години
И то какво се оказа,че всяко следващо правителство което избираме е по-крадливо от предишното.И като гледам как се разпространява като зараза алчноста май нещата ще излязат още повече извън контрол. А то и за контрол не може да става дума щото и Съдебната система е в кюпа.Че даже и тия дето крадат са им началници.
33
1
 
2
 
! Отговори
Axion Estin преди 15 години
"Докладът е изцяло основан на факти и стоим зад всяка дума написана в него", обяви пред БНР говорителят на ОЛАФ Йорк Вуйан.
32
1
 
2
 
! Отговори
Иван Боримечката преди 15 години
само той
31
1
 
2
 
! Отговори
Toni преди 15 години
Братя българи,гласувайте за Костов.Само тои може да ни спаси от комунистите.Тои беше цвете, пред тези крадци.