Ренета Инджова: Няма да взимам бонуси!

Новият шеф на НСИ ще получава много малка заплата
29 мар 2012 09:54, Стела Стоянова
25
Ренета Инджова: Няма да взимам бонуси!
Снимка: архив, Булфото

Правителството ми предложи поста, но няма да коментирам кой точно ми се е обадил. Това обяви председателят на Националния статистически институт Ренета Инджова пред Нова телевизия.

"Не ми се е обадил премиерът Борисов, видях го, когато ми връчваше заповедта" допълни тя.

"Един министър-председател да заеме позицията на председател на Националния статистически институт - това не би трябвало да учудва никой. Но у нас е така – като че ли хората бяха по-доволни, когато бях уволнявана, отколкото когато ме назначават", посочи Инджова.

Още по темата

На въпрос каква е заплатата й председателят на НСИ каза: "Толкова малка, че ако я кажа, ще ме питате защо съм приела".

Тя беше категорична, че няма да получава бонуси.

"Ще се боря за чистотата и стабилността на институцията", категорична бе тя и коментира, че и с това нейно изказване вестниците са спекулирали.

С 2,3 пункта са се подобрили очакванията за бизнеса за март. Тоест бизнесът е позитивно настроен, особено в сектора на услугите, каза Ренета Инджова.


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Към 12 преди 8 години
Тези дето до сега вземаха бонуси .виж колко работа свършиха .Затова сме" цъфнали и вързали".
19
1
 
2
 
! Отговори
ГХ преди 8 години
Този дама явно не си дава сметка на какви пачи яйца се е насадила. Сега или трябва да лази по корем пред великия вожд подобно на Миро Мършата, Тотю или Нейков, или да бъде изхвърлена с обвинения за корупция, неуважение към великата партия ГЕРБ или битово разложение. Ако на стари години не е променила нрава си май второто скоро ще и се случи!
18
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ако е добър управленец въобще няма да се поддаде на популизма относно т.нар. "бонуси", защото би трябвало да е наясно с много неща. Истината е обаче, че твърде дълго е била отдалечена от тези процеси и ще й трябва доста дълго време да навлезе. Смутително е, че въобще не е в сферата на събиране, обобщаване и анализиране на статистическа информация и управлението на тези процеси - затова трябва да отговаря тя. Няма качества за това, нищо че е "доказала се" според някои...
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ти ли въртележко, за 10 години в щатите на колко чалъма са те научили...
16
1
 
6
 
! Отговори
асен преди 8 години
Госпожа Инджова, още си спомняме времето, когато беше временно изпълняваща длъжноста. Тогава за пръв път и последен цените на горивата бяха намалени. Вярвам, че и сега няма да се подадете на натиска и ще провеждате политика на безупречна статистика. На добър път и ви благодарим за малкото време за което направихте добри неща.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инджова ако се кандидатира за премиер ще гласувам с две ръце за нея.
14
2
 
4
 
! Отговори
Генерал Луков преди 8 години
По моему интелигентна и "серт" жена!!! Като Министър-Председател НЕ СТОЕШЕ никак зле със оглед на всички досегашни наши ръководни кадри! Дано успее да подобри доста неща в Националната Статистика както и да успее да повдигне "стандарта" на заплатите та поне малко да достигнат тези от другите държавни администрации!!! Ако изобщо за жена в Българската политика може да се даде определението "Желязната лейди" то мисля че на нея най би и прилягало... А иначе всички знаем че "беден политик" -НЯМА!!..
13
1
 
2
 
! Отговори
chicago преди 8 години
Добре.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не взимате бонуси, значи хептен няма да си вършите работата както трябва!
11
4
 
18
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Г-жо Инджова,няма човек от ГЕРБ,който може да Ви предложи.Такава партия просто няма.Има Бойко.Тои коли,той беси.И може би защото мисли,че разбира от всичко,не върви нищо.А за бонусите,ще ги има,но секретни /както всичко в ГЕРБ/.
10
3
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 8 години
Първото нещо, което трябва да направи е да нареди на служителите си да изготвят и публикуват реалните данни да добива и преработката на природни ресурси като започне от добива на благородни и цветни метали, чиито цени в момента са много високи, минералната вода и т.н. БЪЛГАРИЯ ИМА ДОСТАТЪЧНО ПРИРОДНИ РЕСУРСИ ЗА ДА ЖИВЕЕМ ОТЛИЧНО НА НАШАТА ТЕРИТОРИЯ И ДА ИМАМЕ СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ.
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инджова не беше лош политик, но вече е просто алкохоличка!
8
15
 
7
 
! Отговори
иво преди 8 години
тая чапла от 4истачка стана председател на НСИ, без и грам да разбира от статистика. Смех, смех...
7
2
 
4
 
! Отговори
Любо преди 8 години
Само това че се намира на висок пост в някаква служба предполага че е там заради това че взима .Ако не взима то тя няма да е там. Ще е неудобна!!!! Дайте да не се лъжем а кой ще се омаже с мед и няма да си близне а той меда е сладък ще и хареса и ит близане ще мине на лакомия.Нямам нищо против който и да било да е на власт, но правете като в ЕС крадете ама да не мрънка народа давате и на него по малко - взимайте пример де. Иначе каквато и формула на управл. да правиш все не се получава
6
1
 
15
 
! Отговори
8-ия ден преди 8 години
Г-жо Инджова,
най-важно е да има точна и ненагласена статистика...зная от опит, че такава в Б-я няма и че статистиката е най-манипулеруемия апарат - искаш розова картина - статистиката ти я дава, искаш черни краски - пак към статистиката...
От какъв ъгъл се гледат нещата - там е секрета...
Дано имаме наистина статистика, която няма да се влияе от политическите поръчки !
Успех!
5
4
 
13
 
! Отговори
лори преди 8 години
Честито умна и начетена жена заслужава по вече!!!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази е точен човек, заслужава и по-висок пост!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не се радвам, когато хора на високи позиции казват че работели без пари или за много малка заплата. Това си е жив популизъм. Бих предпочел да вземат високи заплати, но и да вършат добра работа. У нас някои хора не само че не трябва да им се дават заплати, но те самите трябва да плащат, че ги назначават за министри и директори, за да се дообучат на наш гръб
2
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Бутилка водка и предлагам статистически данни по избор!
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честит и нов пост и успехи.
За мен това е единствената жена политик ,която е честна и е понесла доста удари заради това!