ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева

Причина е неизпълнение на газовата директива
Обновена: 31 мар 2012 21:28 | 31 мар 2012 20:10,
187
ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева
Меглена Кунева. Снимка: Impact Press Group

След по-малко от месец Европейската комисия ще започне наказателна процедура срещу България заради неизпълнение по газовата директива, съобщи в Смолян Меглена Кунева, председател на Сдружението "България на гражданите".

„Вече са ни изпратени първите писма по т.нар. газова директива, т.е. по либерализиране на газовия ни пазар. Ние бяхме длъжни да го либерализираме. Ще ни налагат глоби всеки ден. В зависимост от Брутния вътрешен продукт на страната, за всички страни са различни. Дано правителството да се справи и да либерализира пазара”, коментира тя, цитирана от БНР.

„2008 година аз се борех в Европейската комисия, България беше най-засегнатата, България и Словакия, когато спряха доставките от Русия. Единствено на нашата страна бяха увеличени парите за газови връзки с Гърция и с Румъния. От 2008 година досега дума няма дали тези връзки са изградени. Газохранилището в Чирен пълно, празно, колко... имаме задължения за 90-дневни запаси винаги да поддържаме, къде сме. Няма никаква информация”, коментира още Кунева по повод решението да се откажем от проекта АЕЦ „Белене”.

Тя постави въпроса дали е възможно пренасянето на реактор в Козлодуй, каквито са намеренията на кабинета.

„Аз бих поставила нещата така: програма за енергийна ефективност, за да се види колко можем да спестим, второ - енергийна стратегия, за да се види какъв микс ни е необходим, и трето - цена, производство, пазар”, обобщи Кунева.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
1
 
! Отговори
нека да ни глобяват преди 12 години
Да ни глобят и да ни осъдят и за нарушаване правото на гражданите на свободно придвижване по улиците на столицата, повелено от законодателя ГЕРБ и организирано за изпълняване от кметицата на ГЕРБ и от столична община. Да ни глобяват всеки ден и заради създаване опасност за здравето и живота на туристите и гостите на столицата от тия диви общински ***. да ни глобяват до кокал, белки обществото се усети, че нататък вече ще се живее по правилата на европейската законност, преди всичко.
158
7
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 181Гербисчетата още от сега скачат срещу Кунева, защото тя няма да цепи басма на Бойчето, като РЗС-та и Атаки. А не се очертава въпреки предвиденото купуване на гласове пълно мнозинство...
157
3
 
5
 
! Отговори
ha ha haaaaaaa преди 12 години
blagodarenie na tvoite podpisi i svirki na barozu shte pla6ta bg. narod drugarko. znaem ot koe kotilo si izlqzla
156
3
 
4
 
! Отговори
Явно ...... преди 12 години
Очертава се ЯСНО мнението:Господ е създал жената, да му прави кефааааа! Айде жено у леглото!
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България и пуйките започнаха да се занимават с енергетика, тя щяла да направи нещата така. Не може една манджа да сготви в къщи ама ще оправи държавата.
154
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Аз пък за малко да го взема насероизно този Румен.Поредният празен драскач.За твоя информация:Спирането на 4-те блока на АЕЦ Козлодуй , беше едно от изискването на ЕС в глава ЕНЕРГЕТИКА ,за приемането на България в ЕС.Влез в Гугъл ,пиши АЕЦ Козлудей ,ограмоти се и тогава коментирай и пиши глупостите си.
153
4
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Комунистическа снахо на разбойник... наредил убийство на стачнициКАЖИ И НЕ ЛЪЖИ...:- КОЛКО ТИ Е МЕСЕЧНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ОТ "ПАРИБА-БАНК"... И КЪДЕ СИ ПОДАВАШ ДАНЪЧНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ... В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ДРУГАДЕ...???- КАК СИ ОФОРМИ ОТПУСКАТА В ПАРИБА-БАНК...?- ОНАЗИ СЪЩАТА БАНКА КОЯТО ФИНАНСИРА РУМЪНСКАТА АЕЦ-ЧЕРНА ВОДА... И ЗАРАДИ КОЯТО БАНКА ТИ, Комунистическа снахо, ЗАТВОРИ ПЪРВИТЕ ЧЕТИРИ РЕАКТОРА НА КОЗЛОДУЙ..., ПРОИЗВЕЖДАЩИ "БЕЗСРАМНО ЕВТИНА... ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ СПОРЕД МИНИСТЪР ТРАЙЧО... - КОЛКО ТИ Е БОНУСА ЗА ЗАКРИВАНЕТО НА КОЗЛОДУЙ, ТА ТОЧНО ДНЕС ВНАСЯМЕ 400 Mw ТОК ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА "ЧЕРНА ВОДА"...
152
2
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ТА, КАКТО КАЗАХ ОЩЕ ПРЕДИ 20 ДНИБОКО, Бъди честен...И 1. Си признай, че газовия "балон" НАБУКО" се спука... - ГАЗ НЯМА...!!! НО, И ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ МОЖЕМ СПОКОЙНО ДА ЗАБРАВИМ..., защото ИДВА ГАЗА ОТ ЮЖЕН ПОТОК!!!2. Кажи си Боко - когато Путин беше тука нали го пита Що така скъпа газта за нас, и той рече съвсем точно На границата край Русе ви я продаваме 4 пъти по евтино от цената на която достига до крайният Ви потребител, това си е ваш проблем 3. ЗАТОВА ХИЛАРИ КЛИНТЪН ПРЕДИ МЕСЕЦ ЗАПОВЯДА...: - БОКО НА БЕГОМ, ПРИ ПУТИН И ПОДПИСВАШ ЗА!!!- ... ГАЗОПРОВОДИТЕ НАБУКО И ЮЖЕН ПОТОК ДА СЕ СЛЯТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ..., ЗА ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ, ОСВЕН УКРАЙНА И ТУРЦИЯ!!!- Да се строи АЕЦ-Белене, НО ВМЕСТО С БЪЛГАРСКИ ПАРИ, СЪС СЕДЕМТЕ МИЛИАРДА ДОЛАРА НА АМЕРИКАНСКИЯ ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД!!! ЗАТОВА ПЪРВОНАЧАЛНО ИЗЛЪЖИ НЕЩО ПРИМЕРНО ГАЗОВА ЦЕНТРАЛА"4. ОБАЧЕ..., БОКО, АКО ИМАМАШ ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ, ТРЯБВА ДА КАЖЕШ, КАТО ПОСЛЕДНА ДУМА НА ОСЪДЕН НА СМЪРТ...:"... - ПЪРВО СТРОИМ ОБРАТИМИТЕ ВРЪЗКИ С РУМЪНИЯ, ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ И ГАЗОВ ТЕРМИНАЛ В БУРГАЗ АЛЕКСАНДРОПОЛИС И... ТОГАВА ВСИЧКО ОСТАНАЛО... - ИНАЧЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА ЩЕ РАСТЕ ДО ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ И НЯМА ЗНАЧЕНИЕ РУСКИ, ТУРСКИ ЛИ Е ИЛИ АМЕРИКАНСКИ!!!...- КОЛКО ПРОСТО И ПРЕДВИДИМО Е ВСИЧКО - ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА НИ ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ АМЕРИКАНСКИ, ЧЕШКИ И АВСТРИЙСКИ ПЕНСИОНЕРИ, А БЪЛГАРСКИТЕ ЩЕ ДАХАТ СУПАТА!!!
151
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Румене,нещо не схванах.Това което си написал ,мнение на HSBC или твой коментар ?Защото газова електоцентрала , а още повече 7 блок в АЕЦ Козодуй-няма да има.
150
4
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НЕ ОБИЧАМ КОМУНИСТИТЕ НО., В СЛУЧАЯ СА ПРАВИИдиотщината ходи по хората Докладът на консуртанта HSBC е ПОЛОЖИТЕЛЕН ПО 100 ОТ 100 ВЪЗМОЖНИ ТОЧКИ !!! 1. Не става въпрос за това дали реакторите да са американски или руски Руските реактори са с много по-висока степен на надежност, в момента Франция строи руски реактор До 1992 г. в България се е добивал триураниев осмооксид, който е обогатяван в тогавашния СССР и се е връщал в България като гориво за Козлодуй и затова цената на тока е била 0,2 стотинки!!!. В България има достатъчно количество, за да се осигури българската ядрена енергетика 10 000 години напред!!! Горивото стои и чака УМЕН ДЪРЖАВНИК, ЗАЩОТО С ТОВА ГОРИВО МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!!!2. До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!3. Първите четири паро-генератори в Козлодуй, още при проектирането им са били предвидени и за газови и трябваше само да се свържат с 35км. газопровод!!!!4. Връх на глупостта е да съсипеш най-евтината ядрена централа, за да строиш газова, правеща три пъти по-скъп ток, а на мястото на построената преди 30 години газова мощност в Козлодуй да правиш 7-ми блок!!!5. НАЙ-ВАЖНОТО!!!- С парите за строежа на Белене могат да се санират 50 000 жилища, което е 2,5% от 2 000 000 домакинства и при 50% ефективност ще се постигне икономия от 1,25%..., ВМЕСТО ОБЩАТА ЦЕНА ДА НАМАЛЕЕ С 30% ПРИ СЪЩИТЕ РАЗХОДИ!!! СМЕШНО И ЖАЛКОНО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ГЛУПОСТТА ХОДИ ПО ХОРАТА И САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК със себестойност 1,169 СТОТИНКИ(за справки страницата на НЕК)- А НАЙ-СТРАННОТО Е, ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ХИЛАДИ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, КОИТО ГО ВЯРВАТ!!!- БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВНИЦИТЕ И, ОТ ВРАГОВЕТЕ И, И НИЕ, ПРОСТИЯ НАРОД МОЖЕМ ДА Я ПАЗИМ!
149
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КОЙТО ИМА МОЗЪК ДА СМЯТА1. Цени на електроенергия при продажба от производители- АЕЦ Козлодуй 11,68 лв/мегават час- ТЕЦ Марица изток 2 40,50 лв/мегават час- ТЕЦ Бобов дол - 65,08 лв/мегават час... - Тец Марица изток 3 67,64 лв/мегават час- ТЕЦ Варна 71,88 лв/мегават час- ТЕЦ Русе 76,39 лв/мегават час- ТЕЦ ИВАН КОСТОВ 175,00 лв/мегават час (американския)2. Цена, по която ВЕЦ продават електроенергия 105,00 лв/мегават час3. Цени на вятърни електрически централи:3.1. до 2250 пълни ефективни годишни часове на работа 189,00 лв/мегават час3.2. над 2250 пълни ефективни годишни часове на работа 172,00 лв/мегават час4. Цена на електроенергия, произведена от фотоволтични централи:4.1. с инсталирана мощност до 5 кВтп 823,00 лв/мегават час4.2. с инсталирана мощност над 5 кВтп 755,00 лв/мегават час5. Цена от газова Ел. станция 1250,00 лв/мегават часЦените са без ДДС- ЗА ИСКАЩИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНА ТВЪРДА ЦЕНА НА ПРОЕКТ КАТО АЕЦ-БЕЛЕНЕ - ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО Е ИНЖЕНЕРИНГОВ ПРОЕКТ... И...- МОЖЕ БИ..., САМО МОЖЕ БИ..., ЩЕ ПОУМНЕЕТЕ... ТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГОЛЯМ ИНДУСТРИАЛЕН ОБЕКТ НЕ Е ПОКУПКА НА ДЪНКИ ЗА 5 ЛВ. В КВАРТАЛЕН ДРИП-ШОП!!!
148
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Меглена Кунева или Кристалина Георгиева?Това е въпросът.Изборите идват: коя ли ще е новото подставено лице в нашата хубава страна.
147
3
 
7
 
! Отговори
До като има като 161 преди 12 години
Куневица очевидно разчита на електорат като *** под псевдоним 161 (Българин).Може би тази е по-противна като личност даже от Гоце и Станишев (човека с нестандартна полова ориентация)
146
3
 
12
 
! Отговори
777 преди 12 години
Така е като *** на политбюро-тая горе на снимката водеше преговорите с ЕС за поробването на България и неизгодните условия за членктво в ЕС.
145
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Куневице скрий си кривата *** че от алчност си се изкривила
144
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Удари с пръчка за всички комунисти, демократи, царисти, *** и милиционеро-герберисти.Удари за всички крадци, които доведоха държавата до тук.Пръмова- Кунева - бой и за теб
143
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кунева-пръмова е снаха на виден комунистически убиец, който е заповядал да се стреля срещу протестиращи хора...до 89 г. Пръвова е живяла в разкош и привилегии непознати за хората и позволен за комунистическата върхушка, след това се преименува Кунева и започна да граби: Мултигруп, Габонската афера, чрез НДСВ, от френската банка, където още работи получи милиарди за спрените блокове на Козлодуй, после стана какурва на Барозо или "мадам уес".Тази ли говори за морал??? Тази нагла крадлива твар??
142
2
 
6
 
! Отговори
за 164 преди 12 години
От къде се въдите такива *** ??!!? Ние сме нетен получател, куха кратуно :)) за *** ,като тебе значи получаваме много повече отколкото даваме..............що не се пръждосате при *** тъпанарите, веднага ще дръпнем....
141
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Хайде,много гот.Следващата неделя ще се проведе протест под лузунга:България-да напуснем ЕС.Надяваме се на присъствието ви !!!!!
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
prumova - skriise, nagla koko6ke. ti kakvo napravi sre6ty monopolistite, kogato trqbva6e - ni6toooo