Сидеров има 14 дни да се откаже от имунитета си

Михаил Миков му е предоставил искането на Цацаров
Обновена: 8 яну 2014 20:08 | 8 яну 2014 20:07,
73
Сидеров има 14 дни да се откаже от имунитета си
Волен Сидеров. Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е предоставил на депутата и лидер на „Атака” Волен Сидеров искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета му. Искането е било внесено днес 13,41 часа в деловодството на НС. Сидеров ще може да се запознае с него с оглед възможността в определения 14-дневен срок да заяви писменото си съгласие по искането.

Още по темата

14-дневният срок е минималният срок по действащото законодателство, в рамките на който на засегнатото лице е предоставена възможността да се запознае с искането, да прецени неговата основателност, както и коя от законовите възможности да използва.

При условие, че не постъпи писмено съгласие от народния представител, след изтичането на срока искането ще бъде разгледано от парламента съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес стана ясно, че Цацаров ще иска сваляне на имунитета, за да може да започне наказателно преследване срещу него.

Сидеров предизвика в понеделник вечерта скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
opa преди 10 години
ето ви го "Аполона" в цялата му прелест : e-vestnik.bg/imgs/mnenia_co/playbolen1w.jpg
50
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най голямата политическа *** е *** сидер-АГА...болене бегай далече докато можеш, че платените смешници по край тебе няма да те опазят от всенародната любов...! ОСТАВКА на цялото болно нелегално правителство!!
49
12
 
28
 
! Отговори
Нермие от Джебел преди 10 години
Раждана съм в България, но в момента живея в Измир Турция. Детството и юношеството ми преминаха в майка България. Виждам как в момента протича една кампания срещу човек от когото явно доста политици ги е страх. Това се вижда и с просто око, само не мога да си обясня, как толкова мои сънародници се потдават на тези манипулации. Сидеров е смел мъж и биткаджия и както е видно до този момент, никой не е успял да го събори. Харесвам мъже с достойнство и чест като него. Да живее България!
48
9
 
17
 
! Отговори
Скалъпена история. преди 10 години
Може да помислиш че, на Волен ще му свалят имунитета защото поискал от културното аташе в самолета да се легитимира -заблуда. Нали обвинението беше че е ударил полицай - на летището! Медиите не се ли интересуват да видят записи от множеството камери с полицая?Няма нищо незаконно да поискаш от някой, който твърди че има извънредни права да говори на висок глас в самолет да се легитимира.Защото в самолет не се вика - това и на малките деца им го обясняват като правило.
47
0
 
2
 
! Отговори
герп преди 10 години
До АнонименДамтата е приятелката на момчето, замесено в скандала
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Културното аташе на Франция за в България се Г-н Давид Вайзман,поне според официалния сайт на Френското посолство у нас.Коя е дамата?
45
24
 
23
 
! Отговори
6502  преди 10 години
До 6502Сидеров е голям мъж,гордост за България и няма национални комплекси като повечето нашенци.
44
3
 
8
 
! Отговори
tedo преди 10 години
До АнонименНе съм го видял, не съм го нокаутирал!
43
13
 
23
 
! Отговори
6502 преди 10 години
Сидеров в *** и е страм за родината. Няма място в Парламента това ***!
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе нашето го няма никъде - дай да разточителстваме време, 14 дни. пълен абццурд бе. дайте да го обявяваме за цирка на цирковете. тука у нас дай да се троши време в безвремие. пълни глупости. сиреч се дава възможност на Сидеров да влезе в ролята на Хамлет - съм или не съм. аре. за нищо не ставаме. бабината му на припек на законодателството.
41
3
 
10
 
! Отговори
opa преди 10 години
53 плащай си членски внос редовно, за да може "лидера" да ходи по курорти, че му е писнало тука да се крие под маси...
40
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който не харесва Волен може само дгд !
39
0
 
5
 
! Отговори
v0da преди 10 години
Do gusha mi e doshlo veche da gi slusham vsichkite veche.... Samo se redqt edin drug i si svalqt imunitetite i se biqt koi da krade dokato naroda edvam prejivqva i tozi film veche 25 godini.
38
11
 
18
 
! Отговори
sttekata преди 10 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОКЛУЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ СА АТАКА.АТАКА СА БОКЛУЦИИИИИИИ.ДОРИ ПО ГОЛЕМИ ОТ ДПС И БСП!
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Профан с млада к*рва на издръжка на българския народ.С какво се занимава този, освен да псува, ругае и налита на бой? Няма ли кой да му фрасне една?
36
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** само можете да му пръднете на сайдера на Сидеров! Много да ви е яд!
35
2
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
До КокоАми как няма да има, нали дадоха 70000лв на "нуждаещи" се.Все пак хората имат нужда от пица,такси и 20лв за "нужда" Така се набират поддръжници....
34
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко това е с цел Атака да се елиминира от изборите за Европейски Парламент.Б.Борисов също го цакнаха с костинбродската печатница.Сидеров сигурно го изработиха поне няколко чужди разузнавателни служби освен нашите.Всъщност дали наистина френската дама е културно аташе и коя по-точно е тя?
33
1
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Сега се чакат две седмици бурни пазарлъци! Червените кхмери ще трябва да намерят правилния размер на паричната субсидия, за да може Сидеров да стигне до извода, че трябва сам да се откаже от имунитета си и Атака да продължат да следват "правилната" политика.
32
5
 
5
 
! Отговори
Коко преди 10 години
До сега бях убеден че тоя Волен е болен, ама виждайки колко поддръжници има- ми той си е много добре човечеца