Чрез три партии Георги Първанов отива на евровота

Мандатоносители - Обединен блок на труда, Обединени социалдемократи и БСД
17 яну 2014 07:15,
91
Чрез три партии Георги Първанов отива на евровота
Георги Първанов. Снимка: БТА

Георги Първанов е провел сондажи с три социалдемократически партии с цел да станат мандатоносители на неговото гражданско сдружение, съобщава в. "Преса". Очаква се официално поканата да бъде пратена до Обединен блок на труда (ОБТ) с лидер Екатерина Атанасова, Обединени социалдемократи (ОСД) с водач Йордан Гергов и Български социалдемократи (БСД), чийто шеф е соцдепутатът Георги Анастасов.

Конференцията на ОБТ, която ще е през февруари-март, ще вземе решение за участие в коалицията на Първанов. Ръководството е с нагласа да подкрепи старта на АБВ, която издига Ивайло Калфин за водач на евролистата, заяви пред „Преса“ Екатерина Атанасова.

Миналата събота ОСД направиха смяна в ръководството си и избраха за свой шеф Йордан Гергов, който смени Кольо Парамов. „Интересуваме се какво става в АБВ и окончателното решение ще се вземе на нашата национална конференция“, каза пред „Преса“ Гергов. Проблем обаче има пред партия „Български социалдемократи“ на Георги Анастасов, който е депутат от групата на БСП. А партията му има безсрочно споразумение с „Позитано“ 20 за коалиция при парламентарни избори. „Решението за участие в коалиция с АБВ ще вземе националният комитет на 31 януари“ обясни Анастасов. Според него обаче няма да имат проблем с подкрепа на Калфин за евровота, защото и двете евролисти ще са леви.

Водени са разговори и с Татяна Дончева за влизане на „България 21“ в коалицията на Първанов. Засега обаче тя е изразила резерви към участието на социалдемократите и по-вероятно е да откаже да влиза в общ проект с АБВ. Въпреки това вчера Дончева заяви, че ако има втора лява листа, трябва да бъде една.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Георги ПървановАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 45Всеки можеше да си купи долари и дойчмарки по морето!Друг е въпроса какво количество!
30
9
 
13
 
! Отговори
Комсомолец до 22 преди 10 години
В кой век живееш? Имали сме икономика? Да и тя произвеждаше *** които се пласираха само в С И В.Поредния който не разбра че соца фалира.Ако произвеждахме качествено още да сме соц.Във всеки завод имаше пияници и дузина чиновници които нищо не правеха но взимаха заплати наравно с другите.Я си спомни как се купуваха вносни стоки?От кореком но не всеки можеше.Защото качествената стока бе в тези магазини.Ако свободно се търгуваха вносни и наши стоки кой щеше да купива нашите?
29
3
 
9
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До ДСБ Всъщност Гоце в един момент се сблъска с действителността в БСП - ако не си кръвна група ЦК-положителна - след като те употребят ти бият шута... Гоце след два президенски мандата е много по успял политик от Гейчо, обаче за разлика от Педишев Гоце не е потомък на член на ЦК и за това остана зад борда... И като типичен ненаядник и алчен *** - тръгва на принципа - "Не знам дали ще успея, но на вас (БСП) ще ви е гадно".
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I kakvo sega? Tova li im e novata strategia na BSP-arite -"Good cop - Bad cop"? Samozalagvat se, che shte specheliat poveche mesta za evrodeputati po tozi nachin sled kato poveche ot 80% ot Balgarite gi nenavizhdat? Te kakvo si misliat, che nie sme glupatsi?
27
6
 
8
 
! Отговори
ДСБ преди 10 години
Парванов се мьчи да спаси червенита Барони.Нугни са му гласовете на ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ.Провали ли се има шанс Бьлгария да се оправи.
26
1
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До сега всички такива отлюспеняци независимо от коя партия са оставали извън парламента - примери: СДС- център, СДС-либерали, АСП, АСО, Касим Дал, ССД, НФСБ (дето се люспиха от Атака).....
25
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Ей това е моя човек, чичо Гоце.
24
1
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
Ще вземат да провалят и хубавата социалдемократическа идея!Бай *** крадливи!Д-р Дертлиев го е казал точно:Господа Комунисти, не се крийте зад социалдемократически лозунги!
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NEZNAM KOI NIAMAL DA GLASUVA, NO KATO GI GLEDAH VCHERA PENSIONERITE V KVARTALA DETO SA POD STROI ZA BSP , PRIKAZVAHA 4E IMAT SIPMATIII KYM ABV , TAKA 4E BSP TO UMIRA
22
11
 
18
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Агент Гоце и разни други агенти на ДС, пребоядисани в социалдемократи, спонсорирани от Буда:)
21
10
 
13
 
! Отговори
прокурор преди 10 години
Такова долно и гадно правителство никога не е имало в България. А Ц. Йовчев държи първенството по лукавост, интриганство и лъжи. Той нищо не прави освен да пази депутатите от БСП-ДПС-Атака-ДС. И днес дават по телевизията в с. Коиловци как ограбват и бият електората на БСП. Нали Олигарски каза, че страха е изчезнал и връщаме Държавата на хората. Ало *** другари отидете в това село и го кажете на хората, *** такива.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със сигурност на Гоце са му обещали и кинти за ремонт на оградата.
19
3
 
3
 
! Отговори
до 23 от 22 преди 10 години
взимай си пършивия комисион и си затваря плювалника,***
18
6
 
9
 
! Отговори
tuzarya преди 10 години
Казах ви, че Първанов - агент на Държавна сигурност -"ГОЦЕ", с неговата мафиотска група АБВ ще омърси соцеалдемократическата идея! Ако тези които държат да са соцеалдемократи, няма да приемат този фарс предложен от Първанов. Хора запазете поне соцеалдемократичните идеи от помията на комуниктите! Аз съм соцеалдемократ и не приемам да стоя един до друг с комунист и агент на Държавна сигурност!
17
0
 
15
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ ПЪРВАНОВ СЕ НАПЪВА ТОЛКО ЗА ДА НАПРАВИ НЕЩО ДОБРО ЗА ХОРАТА И СТРАНАТА .ВСИЧКИ ТЕЗИ БИВШИ ВЛАСТНИЦИ СА БОЛНИ ЗА ВЛАСТ И СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО ПАК ДА БЪДАТ.
16
2
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До 22Какво общо има дмитриевичо-местано-сидеровата банда със социализма?
15
0
 
8
 
! Отговори
Бивш преди 10 години
член на БКП. / Закриха я /.Криво да седим, право да приказваме. Много хубаво беше когато ПРАВОИМАЩИТЕ обясняваха: Така ще направим, така ще бъде .. Надяваха се хората.За да не счупят хатъра на българина и досега всички управляващи продължават по същия начин.Тоо, зер ПРАВОИМАЩИТЕ / сега се титулуват БИЗНЕСМЕНИ / не могат да се пречупят.Но май забравят златното римско правило: Хляб и зрелища.Изпаднали в транс, обещават ли обещават и не забелязват, че скоро няма да има кого да ЛЪГОТЯТ.
14
0
 
11
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Алооо АБВ-то .... вкарайте закон който всеки български гражданин да има право на каквато прецени той, за да защити дома и семейството си. ... Спрете набезите на *** ... след 10години сме малцинство,,, Да разбираме ли, че след 15-20години ***, турците и българите да си делят България. Не България на 3морета ... ами България на 3
13
2
 
3
 
! Отговори
брадатият пробой преди 10 години
къде забравихте Герб?
12
8
 
7
 
! Отговори
22 преди 10 години
Болните антикомунисти се радват. Тях им е добре Б.Б. като ги третира като матриал какъвто са. Е подкрепяйте си старите мутри - те затриха България. Какъвто и да го наречете соца, тогава България имаше и икономика и здравеопазване и образование. сега всичко това го няма и навсякъде простотия, агресия и невежество.