Найденов намери пари да качи заплати в министерството

Средствата са от резерви в бюджета на ведомството
Обновена: 30 яну 2014 18:07 | 30 яну 2014 18:07, Камелия Цветанова
33
Найденов намери пари да качи заплати в министерството
Снимка: Булфото, архив

Намерени са резерви в рамките на бюджета на военното министерство за увеличаване на заплатите на цивилните служители в армията, както и в структурите на пряко подчинение на министъра, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител.

Това е заявил военният министър  Ангел Найденов се срещна днес с представители на ръководствата на Федерацията на независимите синдикати от отбраната "Българска армия" и Националния синдикат "Отбрана", съобщиха от пресцентъра на МО.

Ведомството е разработило вече проект на постановление на Министерския съвет за увеличаване на минималната работна заплата в страната, което ще засегне над 7000 служители.

Минималните размери на основната месечна заплата ще се увеличат средно с около 15 процента в зависимост от заеманата длъжност, а ръстът на максималните размери ще бъде около 3 процента в зависимост от заеманата длъжност.

За промените на заплатите ще бъдат необходими около 2,5 млн. лева, които ще бъдат осигурени от бюджета на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А 7 милиона да гледат
24
0
 
0
 
! Отговори
срам преди 10 години
Наистина , голяма излагация , почти гавра с тези хорица за някакви си 10-15 лв. А се изписаха какви ли не суперлативи ЗА ГОЛЕМИ увеличения , само дето военните ни завидяха, типично по български , напук на техните големи заплати.
23
0
 
0
 
! Отговори
Той преди 10 години
И накрая , това е един PR на Найденов и неговата възлюбена кокошка Мая, чист популизъм преди избори.
22
0
 
0
 
! Отговори
той преди 10 години
следва продължение:Но, обикновено работата я вършат цивилните защото на военните не можеш да им видиш очите от курсове, командировки, мисии и тук-там някой наряд. Говорим за някаква заплата от 400 лв. за специалист със средно образование и 500 лв. за висше , направете си сметка , колко са 3 % и при заплата на военен за същата работа 1500 лв.
21
0
 
0
 
! Отговори
Той преди 10 години
Чакайте бе хора . Става въпрос за простосмъртните хора , т.е цивилните в армията , които подгъзуват на военните, но вземат 2-3 пъти по-малко от тях. В армията има администрация , която е 1/3 от цялата армия и е съставена от военни специалисти, които преобладават и цивилни специалисти.
20
3
 
0
 
! Отговори
Kalin преди 10 години
Do Ralica : Mnogo zavis ima v teb momiche (maimuno mrasna ti , kolko si dolnaaaa)
19
0
 
4
 
! Отговори
do 18 преди 10 години
kade gi vidyahte bg voenni da chistyat snega?! sanuvate li?! samo romanskata voiska pochistva savsem grijlivo snega ot patistata na romanskia narod .
18
0
 
3
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Къде ли ги намери
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей хора стига се качвали заплатите на военни, полиция, адмнистратори, министри и пр. Слезте и вижте народа който ви избра как живее и какво му обещавахте . С какво се различихте от предишните - те поне не вдигнаха заплати и пенсии , но правилно постъпиха вдигнаха пенсиите на по рано пенсиониралите се с по висок процент отколкото ново пенсиониралите се. Сега поголовно от некакви измислени резерви / неясно от къде/ се вдигат, а резерви в НОИ нема и НЗОК нема . какво се получава тогава - избори.
16
3
 
7
 
! Отговори
Наум преди 10 години
До Анонимен Къде ги видя тези военни?... Те са на мисии за слава на дедовия ..... х...й и гущерчета.
15
2
 
9
 
! Отговори
x преди 10 години
Държава без армия и полиция неможе да съществува.Друг е въпроса ,че са на такова дередже в момента.Едните са на изчезване а другите неефективни.......
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в момента военните ви чистят пътищата и спасяват хора
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и депутатите са си увеличили заплатите от другия месец ще взимат по 354лв повече
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В тая държава пари има само за военни и милиционери. Дай-боже по скоро да останат само военни, милиционери и *** тогава ще се разбере кой-пие кой плаща!
11
0
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До 8,Благодаря за подкрепата.Когато пиша по някоя тема мога и да се защитя,въпреки нападките понякога.Всеки има право на мнение и уважавам мнението на всеки един.На който не му харесва пръстчето в червено ,това е .Не знам дали е редно да си давам тук координатите.До утре.
10
0
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До 6,Работила съм в сферата,такава заплата дори основна нямаше преди 3 -4 год. Освен това минималната за страната е над 300 лв.Не знам кое е глупост,не завиждам на никого,заплатата ми е повече,но такова увеличение беше планирано за средата на 2014 или дотогава ще има ново ?При положение ,че се взимат кредити за да запълнят дупките в бюджета,заеми,които ще плащаме с немалки лихви.В същото време парите ни стоят в резервите на разни ведомства и никой не го интересува?
9
3
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
А как ще намери начин да се отърве от Мая...
8
4
 
14
 
! Отговори
sls преди 10 години
Средствата са от изтеглените заеми.
7
3
 
16
 
! Отговори
ванката преди 10 години
Мая .ГАЛЕВА.....................ПОДКУПИ ВОЕННИТЕ!!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
osata преди 10 години
Като имате пари, дайте ги за възстановяване на огражденията на границата ни!И всяко министерство да направи същото, както и парламента, вместо да си увеличавате заплатите и да си раздавате бонуси.