70-150 млн. лв. годишно трябват за по-малките пътища

Терзиева: Политиката ни вече дава резултати
Обновена: 24 юни 2014 11:22 | 24 юни 2014 11:22, Веселина Йорданова
5
70-150 млн. лв. годишно трябват за по-малките пътища
Десислава Терзиева. Снимка: архив, БулФото

Между 70 и 150 млн. лв. годишно държавата трябва да инвестира в рехабилитация на второкласни и третокласни пътища.

Това е казала министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при откриването на работна среща за представяне на стратегическия бизнесплан на агенцията "Пътна инфраструктура".

Бизнеспланът е разработен съвместно от експерти на АПИ и на Световната банка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Терзиева е заявила, че анализът и опитът на експертите от международната финансова институция са сериозна опора в полза на пътния сектор, в подкрепа на стремежа на страната ни да повиши ефективността и устойчивостта на националната пътна мрежа, както и за усвояването на средствата от европейските фондове в пътната инфраструктура.

Политиката на Министерството на регионалното развитие е насочена към продължаване на активната работа по подготовката и изграждането на основните магистрални участъци в страната и към започването на дейности по превантивен ремонт и рехабилитация на по-малките пътища, е посочила Терзиева.

Тя е съобщила, че до края на годината се предвижда да бъдат пуснати в експлоатация нови близо 90 км магистрали, които ще облекчат трафика в редица "невралгични" точки на страната.

Като акцент в инфраструктурната политика на правителството министърът е отбелязала осигурените от държавата над 50 млн. лв. по публичната инвестиционна програма за ремонт на над 270 км второкласни и третокласни пътни участъци; програмата "Транзитни пътища V", по която през тази година продължава рехабилитацията на около 500 км пътища; по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 година.

През следващите месеци предстои да завърши ремонтът на около 100 км пътища - втори и трети клас. Започнатата от нашето правителство политика за ремонт на по-малките пътища вече дава конкретни резултати и трябва да бъде устойчива и последователна държавна политика и в бъдеще, е заявила министър Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Политиката ви наистина дава резултат,банки под специален надзор,катастрофа в здравеопазването и енергетиката,да продължавам ли?
1
1
 
5
 
! Отговори
пчолка преди 9 години
тая да не е роднина на АЛФ е