Реформаторите: Властта масово назначава свои на финала

Шуробаджанащина превземала отбраната
Обновена: 2 юли 2014 17:08 | 2 юли 2014 17:08,
27
Реформаторите: Властта масово назначава свои на финала
Снимка: Реформаторски блок

Назначения на свои хора в последната минута се провеждат в различни сектори и институции. Това предупредиха представители на Реформаторския блок на извънреден брифинг. Според тях така се минират бъдещите реформи в България.

От днес започва назначаването на всички областни директори на вътрешните работи и на всички директори в централните дирекции на МВР, обяви Атанас Атанасов от ДСБ. Той припомни, че това е залегнало в новия закон за МВР, който мнозинството прие и след ветото на президента.

И назначаването на тези хора на практика създава тази минна мрежа в МВР, която няма да даде възможност на служебния министър да попречи на купуването на гласове, каза Атанасов.

Той обвини и министерството на отбраната в назначения на „шуробаджанашки принцип”. Според Атанасов новите нямали никаква представа от управлението на ведомството, „но са от списъчния състав на кадрите на „Позитано”. „Ние искаме да алармираме българското общество, че неподаването на оставка на Орешарски на практика минира реформите в България в последствие”, заключи Атанасов.

Още по темата
По-рано в парламента премиерът обяви, че ще подаде оставката си в края на юли.

Според Реформаторите спорни назначения предстоят в последния момент и в Комисията за защита на конкуренцията и потребителите. „Предвижда се да приемат нов закон, с който изцяло да сменят състава й”, каза Петър Славов. Той предупреди, че подобен ход се очаква и с промените в закона за конфликт на интереси и едноименната комисия. Реформаторите призоваха президентът да упражни правото си на вето върху тези изменения.

От "Движение България на гражданите" пък предупредиха за мафиотски капани, които управляващите поставяли в сектора на културата и на здравеопазването. Според проф. Велислав Минеков  чрез подготвен законопроект за сливане на Националната художествена галерия (НХГ) и Националната галерия  за чуждестранно изкуство се предприема унищожаване на културно наследство под предлог, че ще се намалява броя на второстепенните разпоредители с бюджетни средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оти се правите на очудени и обидени бре маскари,след като отлично знаете,че който и да бъде назначен - все е комсомолец.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е било,е,и ще бъде.Защо "реформаторите плачат".Може да дойде и техния ред да назначават и ще ги видим тогава.Впрочем в техните редици има хора участвали в предишни правителства.Нека се попитат един друг как е било.Било е както и сега.Следвайки простото правило "И да назначиш,и да не назначиш свои хора пак си отиваш.Значи по-добре е да назначиш".А "свои хора" са всички които са били назначавани в правителствата,администрацията,комисиите,службите и т.н.Т.е всеки е човек на друг "наш" човек.Ако има НЕСВОЙ човек,то това е грешка в системата.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма страшно след изборите първи те ще изхварчат и то много бързо.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли млади хора в този блок,белким се поизлъже някой да гласува.И като се каните да бъдете патерица на ГЕРБ кой ще ви подкрепи?
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,реформатори,или се реформирайте или повече няма да гласувам за вас.С тия на снимката,реформ.блок е вече в историята.Само Кунева-Пръмова им липсва.Божеее,да няма за кого да гласува човек.
14
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Властта няма свои.Властта си има слуги.Ако дойдат други, слугите бързо се пренастройват на друга вълна.Освен това бързо забравят на кого са слугували.За тези хора времето отдавна е спряло,ако се налага продават и майка си и баща си само да са в играта.На всичко отгоре са болшинство.
13
0
 
8
 
! Отговори
de4u преди 9 години
BG stana nai dolnata v sveta Kradliva ***
12
0
 
13
 
! Отговори
държавен служител преди 9 години
Сега се назначават наши хора, от есента пак ще са наши. Това вече го гледаме 25 години , а преди си беше закон да са само наши. Е как искате да работи администрацията нали са все на някой , а не на народа.
11
6
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Жалко че никой не е чувал за вас реформаторите иначе щяха да назначават ваши хора!Абе верно къде е Костов бе?
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ново не казвате. Нали за това гласуваме - да махнем техните, за да сложим нашите. Всяко правителство със своите хора. Така е било и тъй ще бъде.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в МОН е така!!
8
21
 
20
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Е и ?Какво като назначава ?Борисов за 3 години напълни администрацията с хиляди герберски калинки , които са съжаление в голяма си част работят като саботьори !Ами той, Бойко, това му приляга най-добре , да прави мръсотии!
7
4
 
9
 
! Отговори
червен паразит преди 9 години
До АнонименЧета и се чудя от къде в един човек може да се роди такава омраза?Отговорът е много ***-нетърпимост към различно мислещите от теб.Със злоба и призиви за отмъщение нещата у нас няма никога да се оправят,напротив,ще става все по зле,а "зелените човечета"ще ни наблюдават и ще се заливат от смях,че сами сме се съсипали,без да е прилагана някоя програма по HAARP.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКА напусна Парламента....- за винаги!
5
20
 
15
 
! Отговори
До лекар-пенсионер преди 9 години
Ами по-добре 5 лева отколкото нищо , или си скаран с математиката! Твоя Бойко за 4 години и толкова не даде , обратното, вземаше от бедните хора, намали заплати, пенсии, вдигна годините за пенсия , остави сума хора на улицата!Така че ай глей си работата ***!
4
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бившите седесари - сега реформатори. Вкараха един евродепутат и си помислиха, че ще управляват. Тези хора наистина не са в час.
3
12
 
22
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
Честито ви набори повишение на всички пенсии. След вярна служба на БКП-БСП-ДС от днес получавате 4. 50 лв. повишение на пенсиите. Също така от днес получавате и увеличение на цените на тока, парното, хляба и всичко от първа необходимост. Няма обаче де се ядосвате пак да гласувате за нашите, защото догодина може да получите увеличение от 5. 50 лв. все пак едно левче си е едно левче. Айде чао и да не объркате пак бюлетината като 15 / 15 .
2
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора,излезте пред народното събрание и да изгоним червените предатели с камъни.Тези предатели не се спряха.За една година съсипаха нашата България.Да ги избием до крак тези червени ***!
1
19
 
17
 
! Отговори
Aнтоком преди 9 години
Съсипaхa ни, дaно ГЕРБ спечелят, зa дa опрaеят нещaтa, дaно!