Кабинетът раздаде над 50 млн. лева по различни пера

Президентският бюджет получи 980 хил. лв.
30
Кабинетът раздаде над 50 млн. лева по различни пера
Снимка: Reuters, архив

Кабинетът разпредели над 50 млн. лева на редовното си заседание днес.

Президентският бюджет ще получи 980 хил. лв. - за разходи за персонал и за финансиране на международната програма на държавния глава.

С 30 млн. лева се увеличава капиталът на Фонд "Флаг“, който в момента е 65 млн. лева. Вицепремиерът Екатерина Захариева напомни, че Фондът подпомага общините при усвояването на европарите, като осигурява нисколихвени кредити и мостово финансиране, докато те получат средства от управляващия орган.

Още по темата

Дружеството обаче не било печелившо и за първото шестмесечие печалбата, която отчита, е 1.5 млн. лева. Доста общини чакат да получат кредити и затова днешното решение е много важно, каза тя.

Правителството отпусна по 10 хил. лв. на наследниците на тримата загинали при пороите в Бургаско преди десетина дни.

4.5 млн. лева ще бъдат дадени за изплащане на забавените заплати и осигуровки в "Напоителни системи", където кабинетът започва одит за това как за разходвани средствата в последните три години.

За софийското метро от бул. „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ се отпускат 8 млн. лева от бюджета, а за изграждането на спортен комплекс в Пловдив – 5.6 млн. лева.

61 255 лева ще отидат за ученически стипендии по бюджета на Министерството на културата.

Над 5 млн. лева се отпускат на БНТ. Телевизията има сериозни ликвидни проблеми и немалки задължения, съобщи финансовият министър Румен Порожанов.

Той каза още, че очакваната към момента икономия от публичната инвестиционна програма е около 135 млн. лева – от проекти, които не са започнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
19
 
! Отговори
Баааа мааааам му преди 9 години
Глад, мизерия, беднотията е хванала ОБИКНОВЕНИЯ българин за гушата, а рядкото ла--о Росенчо получава ЕДИН милион.Изберете ГЕРБ и те ще ви изпият кръвчицата като вампири. Тоя ЕДИН МИЛИОН е като лочене на кръв от народа.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продажна медия сте !!! Колко тактично сте написали заглавието ...