Нова идея: Не Цацаров, а Горанов ще спира сделки

Цветанов е много доволен от себе си, не се страхува, че ще го осъдят
Обновена: 6 апр 2015 14:09 | 6 апр 2015 10:25,
87
Нова идея: Не Цацаров, а Горанов ще спира сделки
Снимка: архив Булфото

Мнозинството обмисля редакция на първоначалната си идея главният прокурор да спира за 48 часа сделки на бизнеса. Промяната беше внесена в парламента след като които банкерът Цветан Василев продаде шест дружества на консорциума LIC33 за 1 евро.

Още по темата
В петък обаче поправката изненадващо беше оттеглена и не бе гласувана, въпреки първоначалната готовност за това. Днес Цветанов обяви, че тя ще бъде прецизирана между първо и второ четене и е възможно правомощието по спирането на бизнес сделки да бъде дадено на финансовия министър, а не на главния прокурор.

„Ще прецизираме текстовете, ще преценим дали финансовия министър да бъде натоварен с тази отговорност“, каза пред bTV Цветанов.

Той отрече да има конфликт между него и правосъдния министър Христо Иванов. Подозрения за това се появиха в края на миналата седмица, когато Цветанов и група депутати  внесоха закон, свързан с изпълнението на съдебната реформа. Подобен проект обяви, че ще внесе и министърът на правосъдието.

Днес шефът на групата ГЕРБ обяви, че отношенията между министъра и ГЕРБ са били поднесени спекулативно в медиите. „В петък съм разговарял с него, в четвъртък той е разговарял с председателя на правната комисия Дани Кирилов“, обясни Цветанов.

Той беше категоричен, че и ГЕРб, и кабинетът стоят зад правосъдния министър и бламиране няма.

Пред bTV Цветанов изпадна и в лични откровения. Той обясни, че през тази седмица ще стане на 50 години, а на въпрос на водещия дали е доволен от себе си, отвърна: „Много съм доволен от себе си“.

Бившият вътрешен министър обясни и, че не се страхува, че може да бъде осъден. „Чувствам се прекрасно. И на 50 духа и силата ми е като на 35“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 9 години
До Иво тои и теб те работи ,но още не си осетил.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що Горанов ще спира сделките ,а не Христо Иванов,ама чакай ся ,що Иванов-по-добре Бъчварова,ама как така Бъчварова-по-добре Дани Кирилов...най-добре господин водещия от "Сделка или не" си изберете.Аиде нали щяхте да оправяте държавата бе?
60
6
 
0
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Работи спокойно, Цецо, те *** и комунисти, депесари нека си реват, нека плачат ... щото на всички избори ги разплакваш от мъка ;)Те затова реват, друго не им остана.Ти си работи.
59
0
 
3
 
! Отговори
mrawka преди 9 години
ДАИ БОЖЕ ТОВА ДА Е ПОСЛЕДНИЯТ РОЖДЕН ДЕН НА ТОЯ ПРЕСТЪПНИК.КАТО НЯМА ПРАВОСЪДИЕ ЩЕ СЕ МОЛИМ НА ГОСПОД ЗА ТАКОВА.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V edna normalna dargava tozi cheche otdavna da e na toplo...chakam da dogivea prorochestvoto na Sl Sevrukova...zatvorite v Balgaria che se napalnat s politici
57
0
 
3
 
! Отговори
Stan преди 9 години
Защото всичко е наред внасят отделно законопроеки. А така този с голямата глава ще може да казва коя не наша сделка е добра и коя не. Г-н Цветанов пожелавам ви да сте здрав и на топло.
56
0
 
1
 
! Отговори
ss преди 9 години
Tozi iska da sasredotohi zaedno s onzi s egoto do nebeto..calata vlast v dargavata.Finansoviat ministar che spra kakvoto mu se naredi..ei sega che slogat raka na vsichku krupni sdelki pod predlog che se grigat za dargavata..te skapkat dargavata....a be narode dokoga che tarpim tezi...veche i amerikancite kazvat che USA sa ni kupili...dokoga che tarpim i chakame
55
0
 
2
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Цецо, спри се бе! Олекваш! Ще излезе, че противниците ти са прави...
54
1
 
1
 
! Отговори
Ала_Бала преди 9 години
ДО 55 Много вярно за реалността в прекършената ни Родина. ГЕРБ са фашистка партия ( фашизмът е ляво движение )
53
2
 
1
 
! Отговори
Честен човек преди 9 години
Докато не заговори АК-то, мошениците ще лочат народна кръвчица.Бойко Гранатомета - ОГЪН ПО БЪЛГАРГАСКИЯ НАРОД, ОГЪН.
52
0
 
16
 
! Отговори
Priest преди 9 години
Защо не вървят нещата в България ? Защото най-важните неща се правят от най-малко кадърните. Аматьори ! Все едно като получите инфаркт да ходите на шивач, а не на кардиолог. При това защото не искате кардиологът да ви се надува, а с шивача си разбирате от приказката. Лошото е, че като ви уври акълът, и решите все пак да идете при кардиолог, няма да имате вече тази финансова възможност, защото междувременно сте оставили цялата държава на бояджиите.
51
1
 
18
 
! Отговори
До 55 преди 9 години
Не съм от БСП,защото ГЕРБ са техен клонинг,но ще ти обясня защо ГЕРБ са спечелили повече гласове,а имено поради една проста причина и тя е:във всички общини с гербаджийски кметове администрацията гласува под строй за ГЕРБ.Същото се отнася и за голяма част от населението,което от страх да не загуби мизерното си работно място също гласува за ГЕРБ.Голяма част от централната администрация,която не беше уволнена и тя за ГЕРБ.Вързни с ГЕРБ икономически структури-също.И ето ви 30% от 30% гласували.
50
6
 
6
 
! Отговори
CTРАНДЖАТА преди 9 години
Само ЦВетанов да има право да спира сделки...
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ония с тефтера да сложат
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само така.От къде накъде гл.прокурор ще спира сделки.Кой е той,та ще му се вменява такава отговорност.Друго си е наш човек да ги спира,наш човек да решава кой "да се удари" и кой да се помилва/справка "онова"тевтерче/Ех,българино,докога ще дремеш?Правят те на ***,а ти си траеш.Какво още трябва да се случи за да излезем от дълбоката дрямка???
47
0
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
А защо не бат' ви Бойко? Той е специалист по всичко.
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото Цацата не е удобен за никого. Мачкай Цаца!
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересни американски разкрития за управляващите ни след 1989г ПОЛИТИЧЕСКИ ***!!!През гугъла: Бившият финансов съветник на президента Роналд Рейгън Пол Робъртс пред ФОРУМНЮЗ
44
0
 
18
 
! Отговори
vinetu преди 9 години
А защо да не ги спира патриарх Неофит или главния мюфтия?!Цвинокио е пълен с *** идеи,което не е толкова странно, тъй като и той е ***, разбира се!!!!!!!!!!!!!!!!
43
0
 
18
 
! Отговори
Ala_Bala преди 9 години
Този тип не стига, че е *** но има и фашистки идеи!