При бедствие държавата ще помага само на социално слабите

Горанов: Частната собственост е право, не задължение
Обновена: 22 апр 2015 14:13 | 22 апр 2015 14:12, Веселина Йорданова
28
При бедствие държавата ще помага само на социално слабите
Снимка: архив Булфото

Нов модел за подпомагане на пострадали при бедствия се въвежда със законови промени, приети днес от правителството.

Още по темата
Ако парламентът ги одобри, държавата ще подпомага след бедствия само тези, които не са могли да застраховат имуществото си, защото са социално слаби.

"За тези български граждани, които не са могли обективно, поради икономическия им статус, да застраховат своето имущество, се създава възможност да бъдат подпомагани за възстановяване на щетите върху техните лични имоти. За българските граждани, за които се прецени, че са имали възможност да застраховат своето имущество и не са го направили, държавата няма как да носи отговорност", настоя финансовият министър Владислав Горанов.

По думите му частната собственост е право, а не задължение.

Агенцията за социално подпомагане ще преценява кои лица трябва да бъдат подпомогнати чрез анкета.

Управляващите очакват моделът косвено да стимулира сключването на застраховки и подобряването на застрахователната култура на българите.

 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
сасенак преди 7 години
Ще помагат само на соц.слаби и на турчеещите се мизия я забравиха ,но на крджалиици веднага угодиха.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министъра пак се пообърка просто иска да каже че за Социално слабите може Европа да склони да отпусне някаква си помощ но за всички останали Трудещи се Данъкоплатци държавата България Няма Пари от което следва че такава Държава и не съществува колкото до Застраховките ако са като ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ НАПРАВО НЯМА СМИСЪЛ ИЗЛИШНА РАБОТА С ДВЕ ДУМИ ПЛАЩАШ ЩОТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЪК НЕ ТИ ПОКРИВА НИЩО ТОЕСТ ЗАСТРАХОВКА НИЩО ПЪЛНА НУЛА
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое държавата нарича "бедствие" - непочистените корита на реките, канавките, неподдържане на язовирите, защото се краде от парите предвидени за това от държавни протежета или сечта на дърветата от ромите, които държавата се прави, че не забелязва, и като падне по-сериозен дъжд се издига цунами и помита къщата!Това, господин министър не е "бедствие", а престъпление от страна на държавата!Ние ще си гледаме застраховките, ама и вие си гледайте вашата работа!!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахах, не стига че сега им плащаме за какво ли не и живеят на наш гръб, докато и ние едвам имаме постигайки го трудейки се, за благодарност после ни се качват на главата с наглото си поведение и противната мизерия, която създават, а сега и ще им даваме пари, за пострадалата им незаконна постройка, всички знаем за кои става въпрос :D Няма как така да задържите хората да останат в бг, това по никакъв начин не ме мотивира да остана да създавам нещо тук и да се занимавам само с простотия, аз съм пас
15
3
 
12
 
! Отговори
Катя преди 7 години
Правилно - хората трябва да престанат да възприемат "държавата" като някакво лице отговорно за всичко. Може да звъчи разочароващо, но няма такова лице "държавата". Когато някой от *** ни съграждани каже пред камера "държавата трябва да ни даде пари, трябва да ни даде жилища, трябва да ни намери работа" всъщност казва "всички вие граждани на България трябва да ни дадете пари, жилища и да ни намерите работа". Обезщетенията при бедствия се плащат от всички с парите заделени за друго.
14
1
 
12
 
! Отговори
void преди 7 години
Браво на министъра! Държавата не е някакъв универсален застраховател, към който всеки може да предяви искове за щети без да е плащал за застраховка. Същото трябва да важи и за социалните помощи, които безугледно се раздават на малцинствата, докато истински нуждаещите се възрастни, болни и самотни граждани са оставени на ръба на оцеляването. Трябва да има воля за да се намери решение.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А като се сетя, че бедствието в държавата са именно онези социално-слаби.
12
3
 
10
 
! Отговори
Калина Станкова преди 7 години
Държавата е отговорна за живота на хората . Тя трябва задължително да подпомогне българите . Неин дълг е да осигури всички нейни граждани . Както материално , така и духовно . Българите заслужават . Хората искат един по - хубав живот .
11
1
 
20
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Може, но само ако имота е законен и данъка му е платен
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и влоовете в КТБ са право, а не задължение, но върнахте 2 милиона на социално слабата Веждичка.
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако къщата е незаконна на някой "социално слаб" пак ли ще му плащате?!
8
0
 
28
 
! Отговори
ники преди 7 години
Ааа,значи частната собственост е право,когато не ви се дават пари,а не е право,когато същите тези "социално слаби" влизат в НАШАТА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ,за да крадат,грабят и убиват,но ние нямаме право да се защитаваме като ги отстрелваме например!Последно,нашата собственост право ли е или не е право,че нещо се обърках,господа законотворци!?
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та тя цялата държава е соц.слаба ве значи само *** трябва да живеят. Браво на вас.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
точно така, браво на министъра, сега ще плащаме и къщите на тъмно-зелените
5
1
 
3
 
! Отговори
оеп преди 7 години
ТВЪРДО ЗА!!!Даже и "социално-слабите" трябва да се отсяват
4
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
i zdraveto mi e moe pravo,no me zadaljavat da go zastrahovam pri doktorite.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що, те ли внасят най-много данъци?
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази държава само социално слаби ли има?Другите само ще дават без да получават.
1
2
 
27
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Познайте кои точно са огромната част от "социално слабите"...