С каква кола си? Борят корупцията в МВР с проверки

Ще има тестове и още вътрешни полицейски правила
28
С каква кола си? Борят корупцията в МВР с проверки
Снимка: Impact Press Group, архив

Проверката на имуществените декларации е сред антикорупционните мерки, които предвиждат в МВР.

"Идеята е този процес да се автоматизира и електронизира, така че проверките да са реални", уточни зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев на пресконференция.

Задачата за разработване на подробен план за превенция и противодействие на корупцията в МВР е била възложена от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова преди няколко месеца.

Целта беше да се уточним реални, ефективни мерки - за предстоящо бързо въвеждане, но и да очертаем мерки в по-дългосрочна перспектива, които ще бъдат детайлизирани, посочи Гунев, цитиран от пресцентъра на МВР.

Сред по-съществените от общите мерки за противодействие на корупцията Гунев открои въвеждането на ефективен анализ и проверка на имуществените декларации на служителите.

На второ място зам.-министърът посочи тестовете за интегритет, като уточни, че от два месеца се разработват вътрешни правила, които ще надградят съществуващата практика.

Познатата идея за системна ротация на служителите ще бъде тествана като мярка чрез пилотно въвеждане, за да се провери как може механизмът да бъде възприет и приложен трайно.

Особен акцент е бил поставен върху разработването на 32 електронни услуги, които ще бъдат предлагани в сферите на дейност, свързани с КОС, КАТ и ще намалят прекия контакт на гражданите с административните структури на МВР.

"Искаме да разработим и цялостна визия за електронното управление в МВР, като тези услуги са важна стъпка и за тях има осигурено финансиране", каза Филип Гунев.

Средства от фондове на ЕС по направлението за противодействие на киберпрестъпността са осигурени и разработване на система за информационна сигурност в МВР, като целта е предотвратяване на възможността за "търгуване" с информация", допълни Гунев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
REDOVIAT SASTAV SE SASTOI OT PROSTI HORA S DIPLOMI 3-3,50.PROST LICEN SASTAV--PROSTASHKA OBSHTESTVENA SISTEMA.
16
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Какви са тези служители на КОС - едни използвачи и лапачи, никога през кариерата сине виждали престъпник но назначени с протекции на някой от ловната дружинка? За какво ли получават заплати за звание след като вършат същата работа като чиновничките от кат регистрация , паспортните или деловодство? Кой дава право на тези *** да определят на кого и кога да разрешат , срещу съответната торбичка -разбира се ?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има *** начин за борба с корупцията в МВР и най-вече в КАТ- закрива се КАТ или цялото МВР. Всички виждаме, че полза от МВР няма, а само вреди.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коуна Боко една работа не може да свърши като хората.Една голяма уста и ...............НИЩО ПОВЕЧЕ!Но каквото населението (да, вие не сте народ а НАСЕЛЕНИЕ) такъв и Управника му, СМЕШНИЦИ!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, ченгетата ще ги ровят. А кой ще провери офшорните сметки на Буда, Цветелинка,Прецедента, Гея, Овчаров, Царчето, Доганя и Местаня и стотиците облажили се от властта, кой? Или само дреболяка ще се рови за да се замазват очи?
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14Ти явно не си шофьор а може и в кола да не си се качвал след като не знаеш че КАТ не събирапари в брой.Предполагам си от някое диво село в северо-западнала България.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХА-ХАСмехории......Като деца четяхме Пипи дългото чорапче и Приказките на Андерсен а днес ежедневието се превърна в смешна приказка в следствие на управлението на комика Борисов.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корупцията се поражда и от калпавата работа на цялата система. Миналата година през април ми написаха акт, в интерес на истината не са и намеквали за "почерпка" . Три пъти се разкарвах включително и от провинцията за да ми презаверяват акта в КАТ София. Най-накрая през ноември ми връчиха постановлението написано през октомври - точно 6 месеца след нарушението. Размотаването беше по-тежкото наказание. Искренно съжалявам, че не се опитах да се "разбера" на място
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корупцията ще спре само по два начина-1.Ако се забрани на КАТ да налагат глоби с пари в брой, а само по банков път.2.Ако наказанията за корупция станат адекватни-от 50000 лева глоба или поне от 10 години затвор.Останалото е демагогия.
8
0
 
7
 
! Отговори
браво преди 8 години
ама то 80 % май са корумпирани да проверят община руен управлението
7
1
 
30
 
! Отговори
Ченгето в мен преди 8 години
А с какви коли са депутатите? Как с 2 500 лв заплата се купува кола за 300 000 лв.
6
0
 
14
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До do 14 ка познавам... Да ти кажа освен ченгета не познавам други... Та това предизборно ШОУ което мислят да правят не е лошо, но мисълта ми беше друга. Тези които като ги спреш, питат "Знаеш ли кой съм аз?" те ли ще се борят с корупцията в МВР? Има 1500 явни проблема от години, но те се подминават и в момента е най-важно с каква кола са ченгетата. Би ли ми казал с кой проблем са се захванали и са го решили (станало е по-добре) проверяващите, че не мога да се сетя...?! Целта на ШОУто е друга..
5
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До ЧекистКакви са комисионни те на министри. .депутати. .
4
2
 
10
 
! Отговори
пожарникар преди 8 години
Обявявам: opel corsa b 1.4 16v ecotec и апартамент 70,2 кв.м. съсобственост с половинката!
3
2
 
16
 
! Отговори
do 1 преди 8 години
плажовете са си застроени вече номер 1, не рови във тази рана. Корупцията започва от ченгетата и завършва с тях! КОРУПЦИЯ ПРИ ГОЛЕМИТЕ НЯМА< НЯМА И ДА ИМА!!! А най- лошото е че овчеглавият народ хем им вярва хем иска просперитет.....който след 10 години ще получи , когато ромите ще са колкото българите, когато няма да има инвестиции поради факта, че "НЕКОрУМПИРАНИТЕ" управници ги отблъскват с високите си мизи, и малкото читави вече няма да са в тази УТОПИЧНА страна :)
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най -жалкото правителство с най неадекватната министърка ...ще бори корупцията с камерки на униформите ...хахахаха само ,че ще стане така че няма да има на какво да ги сложи тези камерки !!!!Преди време един също такив новатор искаше да им прави униформи без джобове ...ама има една приказка -РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА
1
4
 
29
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Мда! :)) Плажовете застроени, но проблема е в това с каква кола са ченгетата. Та с какъв закон са застроени плажовете ми е по интересно... :))