Официално: Местан и Сие напуснаха групата на ДПС

Депутатите на движението останаха 30 души
Обновена: 11 яну 2016 16:52 | 11 яну 2016 16:47,
55
Официално: Местан и Сие напуснаха групата на ДПС
Снимка: архив БТА

Сваленият лидер на ДПС Лютви Местан и петимата депутати, които застанаха зад него, напуснаха официално групата на партията в парламента.

Шестимата са подали заявленията си за излизане около 16 часа, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Още по темата
Така Лютви Местан вече официално е независим депутат. Такива стават и Мариана Георгиева, Венцислав Каймаканов, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Дурмуш.

Народните представители в ДПС остават 30 души. Движението запазва мястото си на трета парламентарна сила.

Лютви Местан бе свален от лидерския пост и изключен от партията на Бъдни вечер. Повечето от депутатите останаха верни на партията и почетния й председател Ахмед Доган. Петима обаче подкрепиха Местан.

Ръководството на ДПС ги призова да напуснат парламента.

Миналата седмица той даде пресконференция, на която обяви, че остава в политиката, но няма да излезе от Народното събрание. Въпреки очакванията той не съобщи, че създава нова партия, но и не изключи това след време

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
СС преди 8 години
Довиждане, екзактен! :)
35
2
 
1
 
! Отговори
Сини дънки и ризка преди 8 години
Макар да е трудно да оцениш положително политик от ДПС поради силните настроения срещу тази партия, ако трябва да се спрем на някои обстоятелства Местан заслужава положителна оценка. За времето си като лидер на ДПС покрай него не избухна скандал свързан с корупция. Не избухна скандал свързан с маниполация на избори. Не избухна обвинение поради провокативни изказвания. Местан не си позволи да засегне личното достойнство на своите опоненти. Така, че съвсем нормално той привлича подкрепата.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези са като трън в меките части на дйе-пйе-сйе-то. Дали ще гнояса.
33
4
 
1
 
! Отговори
Ботев преди 8 години
Сега по най бързият начин да напуснат и България
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZARADI PARITE OSTAVA V PARLAMENTA TAZI OHRANENA TURSKA SVINYA.
30
3
 
5
 
! Отговори
цък преди 8 години
БРАВОООООУУУУ!Този вместо да търка наровете в затворо за - шпионаж в полза на чуждо разузнаване и държава, си развава "байрака" в Парламента на Република БГ и се е превърнал в топ медийна звезда !!!Елллла си държавата, еллла си народа!!!Заслужаваме си хала!"Не сме народ, а - ***" П.Р.Славейков
29
1
 
5
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Кой дошъл кой си заминал ама въобще не ни интересува , с каквито и да било Манипулативни техники да стреляте , интереса е един единствен , Дело Възродителен Процес в Европейския Съд , нали искахте ЕС нека ЕС предцени кой какво сторил
28
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОРСАТА В РУСИЯ ДНЕС СЕ Е СРИНАЛАИ Е НА НАЙ НИСКИ НИВА ОТ 2 ГОДИНИ НАСАМ,ДОЛАРЪТ Е МИНАЛ 76 РУБЛИ,И ТУРЦИЯ Я НЯМА ДА ПОМОГНЕ НА РУСИЯ,СССР ПОТЪВААААААААААААААААА,БРАВООООООООООООООООООООООО,ТОВА Е КРАЯТ :))))))))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААААААААААААААААААА
27
6
 
10
 
! Отговори
нх преди 8 години
Довиждане Момчилградски селянин . такъв си беше и такава *** тиква си остана .Помнят те жалак даскал и умиращ политик ,без име и история ,,ЕДНА ПЕШКА ''жалка картинка МАЙНА..
26
2
 
2
 
! Отговори
БОТЕВ преди 8 години
Отцепниците са в немилост. Добре,че и те имат падишах,които не можа да ги изтрае.Тези,а те са на пръсти,никога не са били за тази страна,да не говорим,че това е и тяхната Родина.Жалко за родолюбиви българи,които седят и чакат на къде ще им загледа китката на онези-разделителите на България
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука някакъв от седмици мине, не мине и си пише едни и същи глупости и мечтае за някакъв процес в Европейски съд. Увмажаема,-и, ако имаше как мечтата ти да се сбъдне, мислиш ли, че досега нямаше да се задействат? Така че, спрете да мътите на хората главите, ами се погрижете да имат поминък, защото много от тях тъгуват за времето на Живков! И чуждите от вън няма да се загрижат за населението тук, само невеж може да го допусне. То и затова се насочихте към маслинените!
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bulia Mestanica da vardi a*nalnio nerva za svatbata- ne posle da se okaje 4e bulia ne e a*nal parveskininia.(gulemata nujda ne se smeta pri obratnite za iznevera)
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те си отидоха но Дело Възродителен Процес не мръдна 25 години , кога ли Делото ше си отиде там където му е местото , тоест в Европейския Съд
22
12
 
11
 
! Отговори
veskatodorova52 преди 8 години
КАК ТАКА,ХОРА,СТАНАЛИ ДЕПУТАТИ ОТ ЛИСТАТА НА ПАРТИЯ И ВЕЧЕ НЕ СА В ТАЯ ПАРТИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ДЕПУТАТИ?ОБЯВИЛ СЕ ЗА НЕЗАВИСИМ...АМА КАКВО Е ТОВА?НЕ Е ИЗБРАН КАТО НЕЗАВИСИМ.ЩОМ НЕ Е В ПАРТИЯТА ОТ,ЧИЯТО ЛИСТА Е ИЗБРАН,ПРОСТО АВТОМАТИЧНО НЕ Е ДЕПУТАТ!КАКВИ СА ТИЯ СВОЕВОЛИЯ?ВЪН!ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,КАКВО Е ЗА ВАС НАРОДА?
21
2
 
7
 
! Отговори
а преди 8 години
В Банкя
20
3
 
9
 
! Отговори
anonim преди 8 години
Mestan i Boyko !!!!!!!?????! Дпс yok в Кърджали
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан къде ще ваканцува сега?
18
2
 
4
 
! Отговори
anonim преди 8 години
Mestan i Boyko !!!!!!!?????!-----
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските депутати са си гласували най-големите субсидии в сравнение с колегите им от Европейските парламенти. Това е заради отличната им работа в служба на народа. Затова сме и най-добре живеещите в Европа.