За година: Спипахме 577 опасни бежанци, изгонихме 56

Премиерът: Миграционният натиск е риск №1 за сигурността ни
73
За година: Спипахме 577 опасни бежанци, изгонихме 56
Снимка: Reuters

От началото на 2015 г. до 12.03.2016 г. българските служби за сигурност и обществен ред са експулсирали 56 незаконни мигранти, оценявани като опасни за националната сигурност.

Освен експулсиране, спрямо тях са приложени и други административни мерки като "отнемане на правото на пребиваване" и/или "забрана за влизане в страната".

Още по темата
Това информира премиерът Бойко Борисов в писмен отговор до депутата от АБВ Светослав Белемезов. Във въпроса си народният представител констатира, че съществува реалназаплаха за тероризъм, а службите отчитат активизиране на терористичните групировки до границите ни. Белемезов пита има ли оценка за очакваната бежанска вълна през 2016 година.

Проверените в този период са общо 18 408 незаконни мигранти.

От началото на 2015 г. ДАНС и МВР са предприели 8 мащабни съвместни операции. Направени са промени в закона за Агенцията, които създават инструменти за идентифициране на екстремисти и терористи.

"Миграционният натиск продължава да е основен риск за сигурността на страната. Процесът навлезе в нова фаза на развитие по интензивност, напрежение, структура и насоченост, като част от бежанския поток се трансформира в имигрантски", пише още в отговора си Борисов. 

Той информира, че в началот она януари е приет Национален план за противодействие на тероризма, с който се създава "организация за реагиране и управление на силите и средствата на компетентните министерства и ведомства, областите, общините, юридическите лица и едноличните търговци, упражняващи дейност в сгради с масово пребиваване на хора,  при предотвратяване и неутрализиране на терористични заплахи, както и за овладяване на последствията при осъществен терористичен акт".


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ден без статия за Султана. И отново Верчето се е натегнало. Колкото и да го хвалите за обикновените хора положението в страната е отчайващо особено по отношение на бежанците. Тъй като за всички този сайт е проправителствен нама нито видео нито материалче за историята на турската граница с групата от 60 пришълци гордо и безпрепятствено посрещната на 29.12 . Тази история е коренно различна от глупостите на Султана . Не случай Кресна протестира, Варна не би допуснала пришълци и на много др.
35
2
 
9
 
! Отговори
Равносметка преди 5 години
Като се направи няколко пъти така "УМНО" според ТИКВАТА -ОСТАВАТ ТУКА ПОВЕЧЕ ОТ 90 ПРОЦЕНТА. ДРЕМЕ МУ НА ВОЖДА -тои СТАБИЛНО е ОХРАНЯВАН И НАХРАНЕН С МИЛИАРДИ.
34
2
 
6
 
! Отговори
Умник преди 5 години
До 37Е какво излезе , че обичаш КРАВЕШКИ ТОР , ДА СЕ ВЪРГАЛЯШ И ХАПВАШ ОТ НЕГО.Също явно обичаш и МУХЛЯСАЛА АМЕРИКАНСКА ЦАРЕВИЦА.БЪЛГАРИЯ ЯВНО НЕ ОБИЧАШ - ЗАЩОТО Я ПУСНАХТЕ НА АМЕРИКА БЕЗ ПАРИ.
33
0
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 5 години
май не са ви "оправяли4 бежанци тия дни и сте на сухо и даже сте се и дрогирал.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
значи сме оставили 515 опасни бежанци на територията на страната ..какво като сме изгонили 56...що за заглавие на статия
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 43Обичам България, мразя Русия. Мразя окупаторите, мразя смрадтта на руския ботуш, мразя диктаторите, мразя водка и картошки, мразя леките жени.Мразя простака "Альоша" дето мисли, че съм му васал. Мразя и руските тролове..
30
5
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До Анонимен 43!!!Мое лично мнение, че едни от хората, които мразят най много руснаците, това са бившите сътрудници на ДС на високо ниво, които са взимали важни решения!!!Това са умни хора, които са се овратили от начина по който им е заповядвано и в безизходицата са виждали как се работи срещу българският народ и държава!!!Гаранция!!!Агент Джордан Майлс!ЦРУ!!!
29
1
 
13
 
! Отговори
ГРЪБ преди 5 години
Всеки ден от глад и болести умират по 60 души в България! Строят се нови джамии! Та нас ни управлява най-големият джихадист!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минирайте граница с Турция и Гърция.Тогава ще повярваме че няма миграционнен натиск.Останалото е дрън,дрън.Арабите да си ходят от България на Арабския полуостров.И сега нахлулите и тези пребиваващи у нас (незнайно как) от години.С арабите само търговски връзки,нищо друго.Не да живеят в България.Нито ги мразя,нито ги обичам.Да си вървят да си оправят държавите и там да си живеят.Не у нас.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българинаКъф "българин" си ти бре, *** руски?
26
0
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Баце, на твое място, бих се консултирал с Меркел и Обама по въпроса, но бих направил точно обратното, на онова, което ме посъветват, и съм сигурен, че няма да сгрешиш.Единия започна тая лудост, а другата я продължи.Но, топки трябват за това, топки като на Орбан, не като оная, дето я ритат Бистришките тигри...И да, щях да забравя-Станишев е виновен и тоя път, и за имигрантите, и за разкапващите се 3 месеца след откриването им магистрали, и за скъпите винетки...
25
0
 
4
 
! Отговори
ж3 суи бългaрия преди 5 години
Боко Хaрaм!
24
0
 
12
 
! Отговори
Ей ББ преди 5 години
ЗАЩО СЪЩОТО ЧИСЛО НЕ СА ИЗГОНЕНИ ? ЗАЩО?
23
0
 
14
 
! Отговори
РБ преди 5 години
Боко виж Орбан !Не пускайте талибани в БГ!Екстрадиране ги всички от България!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спипал ги е?Къде точно?По чатала, вероятно?
21
10
 
2
 
! Отговори
Лудия преди 5 години
Бойко,с теб сме. Обичаме те. Искаме да имаме деца от теб.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези атентати се правят когато трябва да се прокара някаква политика, която не е изгодна за населението. В България няма да има такива атентати, защото нашите политици с радост разпродават страната. Просто атентати не са ни необходими. Това е едно от хубавото да разпродаваш родината си.
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво боко изгони всички гранични полицай за да спрат мигрантите да идват като няма каналджии до къде ще стигнат гладни.
18
2
 
11
 
! Отговори
ГРЪБ преди 5 години
На нас опасни бежанци не ни трябват след като имаме теб!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и онез рептили вчера спипаха един ,докато нагъва пица за четирима, ама май някак си пропуснаха, че заловиха само един. Отделно трещяха по всички медии, а се оказа че в срещуположната къща даже има и телевизия. С други думи сами си го направиха можеха толкоз да не трещят, можеха и да го следят и подслушват и да ги обарат всичките накуп ама акъл море глава шамандура както е казал Моцарт докато рисува.