Христов и Коцева да се защитават, ГЕРБ и кмет - невинни

Против задължителното гласуване съм, заяви Борисов
Обновена: 22 апр 2016 18:17 | 22 апр 2016 18:14, Александър Попов
60
 Христов и Коцева да се защитават, ГЕРБ и кмет - невинни
Снимка: БТА

Сега, вече с подадени оставки, всеки един от тях може да отива и да си защитава тезата дали е виновен или не е. Но партията и кметът на София не носят отговорност за техните действия. Така коментира от Шумен Бойко Борисов актуалната тема от деня - скандалът с обществената поръчка за спирки на градския транспорт в София. Както Dnes.bg писа, заради него Борисов поиска  оставката на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева и на заместник-кмета по транспорта Любомир Христов.

"Сутринта говорих с г-жа Фандъкова първо. Тя беше в Амстердам. И мнението ни беше, че трябва да се отстрани незабавно зам.-кмета. То не е и първия сигнал за него. В парламента пък аз лично поисках от г-жа Ирена Коцева да си подаде оставката, защото е недопустимо когато ние предлагаме за събота и неделя данък върху служебни коли, върху коли на бизнеса, зам.-кметът да отива в Самоков, на гости, със служебен автомобил. Това е недопустимо за мен и затова санкциите са възможно най-тежки", каза премиерът.

Той засегна и темата за задължителното гласуване и заяви, че той винаги е бил против него.

"Промените в Изборния кодекс бяха коментирани дълго и широко в парламента - няколко предложения имаше на Патриотичния фронт, разговаряха с мен сутринта и ние като коалиционен партньор, който се съобразява с мнението на други партии в коалицията, подкрепихме тези решения", разясни позицията си Борисов.

Моето отношение към съдиите и към прокурорите се вижда от това, което можем да предоставим като правителство, не само като заплати, но и като сграден фонд и условия за работа, заяви още министър-председателят, който откри обновената сграда на Административен съд в Шумен. И посочи, че към края на годината се очаква да бъде открита и сградата на съда в София (Военното НДК).

"Една великолепна сграда за съдии, прокурори и следователи, за десетки милиони левове", каза премиерът.

В началото на церемонията бе отслужен водосвет за здраве от отец Димитър. Сред официалните гости на събитието бяха председателят на ВАС Георги Колев, министърът на правосъдието Екатерина Захариева, представители на Висшия съдебен съвет, председатели на административни съдилища в Република България, кметът на Община Шумен Любомир Христов, областният управител Донка Иванова и др.

Министър Екатерина Захариева посочи, че най-добре съдът ще покаже независимостта си чрез бързи, мотивирани и справедливи актове. По думите ѝ, данните за българското административно правосъдие по отношение на бързината на правораздаването втора поредна година е под 200 дни, което нарежда България и българското административно правосъдие в Топ 3 на държавите членки на ЕС.

"Сградата на Административния съд в Шумен е закупена през 2011 година от първият кабинет на ГЕРБ за 2,6 млн. лв. От 2015 година са отпуснати средства в бюджета на Министерството на правосъдието в размер на 1,1 млн. лв за ремонта ѝ", каза още министър Захариева.

Борисов заяви още, че е обещал да отпусне 8 млн. лв. за изграждане на нова спортна зала в Шумен. Той припомни, че вече са отпуснали 500 хил. лева за подготовка и почистване на терена на бившите казарми, където ще бъде изградена спортната зала.

"В цяла България, където и да отида, хората искат днес да се случи всичко, а това, че 25 години не се е случвало, много бързо забравят", добави премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
архитекто преди 7 години
Само да ви припомня кой е шефа в ЦГМ- Симеон Арнаудов.Още преди 2-3години когато лъснаха далаверите с ДАЙ същият господин беше там шеф.Подаде уж оставка скриха го няколко месеца и хоп изведнъж отново се появи този път като шеф на далавераджийското предприятие наречено ЦГМ. Така че нищо не трябва да ви учудва.
41
0
 
24
 
! Отговори
стига вече преди 7 години
Поредната порция абсурдни изказвания. Писна ми от тоя вече! Той и герб все са невинни ...
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен И когато забраниха публичното пушене,Министерският съвет след 10 часа се овоняваше на пури и мирис на уйски .Хей живот,здравей !
39
1
 
28
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ НА НАШ БОКО ХИЧ НЕ МЕ ВПЕЧЕТЛЯВАТ. ВЕЧЕ И НА ДЕЦАТА ИМ Е ЯСНО, ЧЕ ГЕРБ СА НАЙ-КРАДЛИВАТА ПАРТИЯ УПРАВЛЯВАЛА СТРАНАТА.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така е против задължителното гласуване?! Или н лъга преди само година-две, че иска задължително гласуване, или е с психични отклонения. И в двата случая, не му е мястото начело на държаната. Не че това му енай-големият кусур, но е показно какво му е мисленето...а именно, на крадец, при това с доста ограничен умствен капацитет!
37
2
 
23
 
! Отговори
Край преди 7 години
Гласувайте на референдума на Слави да основем държавата наново че стигнахме дъното. Щом и от фонда за лечение на деца се краде - надолу вече е нищото.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпълнителната власт (премиер) иска оставка на законодател ? ББ дори не е шеф на партията. Не искам да оспорвам вината на героите от сагата , но нещо проверка, нещо на прокурор...нещо като невинен до доказване на вината ? Иначе всеки може с една камера и двама експерти да обвини всекиго. Или от Герб си знаят, че всички са виновни и когото хванат - гори. Правят ни показно "докопване" , радвай се народе.
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протестирам, Боко не пуши цигари, пуши хавански пури!))))))
34
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Против задължителното гласуване, но го подкрепя;Против блокирането на границата, но превозвачите били прави;Против тютюнопушенето, но пуши цигари;Против комунистите, но бил комунист...Този Екземпляр е против Себе си.
33
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И мнението ни беше, че трябва да се отстрани незабавно зам.-кмета. То не е и първия сигнал за него."И защо зам. кмета не е бил отстранен по-рано, след като е имало други сигнали срещу него, а Боцко? Защото този "сигнал" е първият отразен в новините ли?
32
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сутринта говорих с г-жа Фандъкова първо. Тя беше в Амстердам."Прави ми впечатление, че всичките отговорници на ГЕРБ офейкват в чужбина за няколко дни, когато някой техен човек изгори. Шефа на фонда за лечение на деца, избран от служебното правителство на Плевнелиев беше арестуван- Роската в САЩ. Един от зам. кметовете на София сгази лука- Фандъкова в Холандия.
31
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено,че партията и кмета ,не носят отговорност,те са невменяеми !
30
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Но партията и кметът на София не носят отговорност за техните действия."Напротив, партията носи пълна отговорност за действията на депутатите си. В противен случай подвежда избирателите си.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смееш се ти ,защото вече ти стана навик да се подиграваш с народа си и да знаеш ,че до нищо хубаво няма да донесе тази алчност и наглост ,която проявявате политиците към народа си. Щом аз дето откаккто се появихте гласувам само за вас , с единствената цел да не са комунистите на власт ви набрах толкова злоба и ненавист и вече не виждам читав политик какво остава за вашите противници !
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАШИЯТ ГОСПОД -БОГ -БОЙКО НИКОГА НЕ Е ВИНОВЕН ЗА НИЩО ! ТОЙ СЪС СИГОРНОСТ Е НАЙ-ВИНОВЕН ,ЗАЩОТО ЕДНО ГОВОРИ А ДРУГО ВЪРШИ ! АКО ГО СЛУШАШ КОЛКО ХУБАВИ НЕЩА ПРАВИ ГЕРБ ЩЕ ПОМИСЛИШ ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БЛАГОДЕНСТВАЩА И БОГАТА НАЦИЯ ,НО РЕАЛНОСТТА Е ДРУГА .СВРЪХ БОГАТИ -МИЛИОНЕРИ 10 % И СИРОМАСИ,ГЛАДНИ ,БЕЗПОМОЩНИ-90 % ,КОИТО ДОРИ НЕ ИСКАТ И ДА ГИ ЧУЯТ КАКВО ГИ БОЛИ! 10 % БОГАТАШИТЕ В КОИТО СЕ ВКЛЮЧВАТ И ПОЛИТИЦИТЕ НИ БУКВАЛНО СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРИТЕ .
27
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един слабоумник ми нарежда,да гласувам само в консуство или в посолствота,а знае ли този тъпоъгълник ,че те са на 150 км.от местоживеенето ми,след това ще ме изключат от списъците,моля те ГОСПОДИ,опази България от тези некъдърници
26
2
 
36
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Много ясно че ще хвръкне главата на заместник-кмета. Нищо че Фандъкова е тази която трябва да следи какви ги вършат нейните подчинени. Но както е тръгнало, нищо чудно и Фандъкова и Борисов да не дочакат края на мандатите си и отново да усетят как е да си в опозиция. 60% поскъпване на билета за ГТ и все по-реалното увеличение на тока, два автогола за толкова кратко време. На някой и толкова им стига за да им покажат на тези къде е изхода.
25
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В квартала имахме един Кольо, беше учил във "Второ помощно училище". И той така се усмихваше, като тоя на снимката ...
24
1
 
21
 
! Отговори
Or преди 7 години
Любчо е корумпе. Но не вярвам това да не се е знаело досега. Вижте информационните табла, те също са ръждасали, а няма и година. Тях ги слага една офшорка, която май е негова
23
1
 
27
 
! Отговори
О боже преди 7 години
Баце е прав - Отделни партийни и не до толкова партийни чпенове може да сбъркат, но Партията никога бе бърка!