Държавниците ни ще летят с военни самолети

Авиоотряд 28 вече не смогва на непрестанните заявки
11 май 2016 08:44, Мария Захариева
13
Държавниците ни ще летят с военни самолети
Снимка: архив, Bulphoto

Въоръжените сили да изпълняват полети със специално предназначение на органите на държавна власт в Република България. Това е записано в проект за изменение на Закона за отбраната, публикуван в интернет портала за обществени консултации на Министерския съвет.

Държавниците ще се качват на военни летателни машини в случаите, когато Авиоотряд 28 е възпрепятстван да изпълни полет. Именно звеното отговаря за пътуванията по въздух на хората във властта, пояснява "Труд".

Аргументите за корекцията са, че вече е имало ситуации, при които авиоотрядът е заявявал невъзможност да изпълни полет.

Друга промяна в закона предвижда да се намали възрастта за прием на професионални войници. От 32 години тя ще стане 28 г. Сваля се и прагът на пределната възраст - от 50 на 46 г.

Целта е съставът на Българската армия да бъде подмладен, за да "изпълнява по-ефективно задачите си". Корекция има и в една от тях - мисиите зад граница. Военните ще бъдат командировани за по-дълъг срок, като той ще се определя от чина на човека и къде е изпратен. Периодът обаче няма да е повече от една година.

Удължава се и срокът, след който войниците ще могат да кандидатстват за участие в следваща задгранична мисия - от 6 месеца той става 12.

Аргументът е "да се осигури на военнослужещите време за отдих, възстановяване и полагаем отпуск след завръщане от операциите".


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ПОДГОТВЯТ СИ И СПАСИТЕЛЕН ПЬТ ПОДОБРЕ Е ДА ПОЛЕТЯТ КЬМ КОСМОСА И ДА СТАНАТ ВЕ4НИ СПЬТНИЦИ НА ЗЕМЯТА
8
0
 
7
 
! Отговори
L. преди 5 години
Мчи тези магистрали що ги правихме, че и ще им плащаме поддръжката? Магистрала касичка?
7
0
 
6
 
! Отговори
До голата истина преди 5 години
И според теб кой трябва да контролира държавниците? Може би голата им съвест?
6
8
 
7
 
! Отговори
Балтона преди 5 години
До голата истинаВ голяма грешка си брато. При соца държавата беше ком партията. Сега държавата е на народа, но тъй като той вече е научен че друг да се грижи за него, чека шайката от парламента да го оправи, без да им търси сметка за нищо което правят или не правят. Твоето мислене само ти помага да заспиваш спокойно с мисълта че нищо не зависи от теб, но няма да ти оправи положението.
5
0
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Ами той чичо Боби не слиза от него, а те и другите искат да се возят до вилата.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаааТигрите на Боци от Бистрица и мишките от герена ...
3
0
 
38
 
! Отговори
??? преди 5 години
Тези хептен се изживяват , и да питам:- Кои и колко са тези ДЪРЖАВНИЦИ , дето не смогват да ги извозят.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наgлеци!Ами да пътуват с влак, бе!
1
1
 
14
 
! Отговори
голата истина преди 5 години
Българския народ страда от държавата. Комунистическите манипулатори учеха хората че държавата, това е народа. Не е вярно! Държавата, това са държавници които живеят от парите на народа. Колкото държавнищите са по-богати, толкова народа е по-беден.Държавните блага събрани от народа се разпределят не от народа, а от държавниците.Много често те не стигат изобщо обратно до народаТова е днешна България и всички страни от третия свят. Територия превърната в развъдник на елетрорат- гласоподаватели